Consejo Comarcal de L'Urgell - Administración local (DOGC nº 2023-9001)

ANUNCIO relativo a las bases reguladoras del proceso de selección, mediante el sistema de concurso de méritos, para la constitución de una bolsa de trabajo de técnicos/as de promoción económica y empleo del Consejo Comarcal de L'Urgell.

PRIMERA. Objecte de les bases

1.1 L'objecte de les presents bases és la regulació del procés de selecció per constituir una borsa de treball de tècnics o tècniques de promoció econòmica i ocupació del Consell Comarcal de l'Urgell, enquadrats en el Subgrup A2, per donar cobertura d'una maner àgil a necessitats concretes i prioritàries de personal d'aquesta categoria o per cobrir places vacants en les següents situacions:

- Existència de places vacants quan no sigui possible la seva cobertura amb personal laboral propi.

- Substitució transitòria de les persones titulars.

- Contractació de personal vinculat a subvencions destinades a la contractació d'agents d'ocupació i desenvolupament local (AODL) o a programes ocupacionals gestionats pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Aquesta borsa de treball tindrà una vigència de dos anys, si no es constitueix una nova borsa que la substitueixi.

 

SEGONA. Identificació del lloc de treball

Les característiques del lloc de treball a cobrir són les següents:

- Adscripció orgànica: Promoció Econòmica i Ocupació

- Lloc de treball: Tècnic/a de promoció econòmica i / o ocupació.

- Règim: Personal Laboral Temporal

- Grup de classificació: assimilat a Grup A - subgrup A2

- Retribució: estructura salarial assimilable al personal de nivell A2, CD:18, CE: 4.717,44€ anual.

- Dedicació: jornada parcial o completa (37,5 hores setmanals) dependrà de la necessitat que justifica la contractació.

- Durada del contracte: Les persones seleccionades seran contractades mitjançant contracte laboral temporal. La durada màxima de cada contracte i la jornada de treball dependrà de les condicions que justifiquen la contractació.

- Període de prova: Segons condicions de cada programa

 

TERCERA. Funcions dels llocs de treball

Les principals funcions que es desenvoluparan en aquest lloc de treball, són les següents:

- Elaborar plans de dinamització del teixit productiu de la comarca de l'Urgell.

- Realitzar estudis i executar projectes de programes en l'àmbit de la promoció econòmica i ocupació.

- Realitzar funcions d'assessorament i atenció individualitzada i/o grupal als ciutadans/es de la comarca demandants d'ocupació.

- Informar, orientar i dissenyar itineraris professionals d'acord amb els perfils de les persones usuàries.

- Col·laboració i coordinació amb els diferents agents del territori.

- Desenvolupar tècniques de recerca de feina i acompanyament en el procés d'inserció laboral de les persones usuàries.

- Realitzar funcions d'assessorament i atenció a les empreses de la comarca i/ o persones emprenedores així com fomentar la iniciativa emprenedora a l'Urgell.

- Cerca, tramitar i justificar subvencions i ajudes per a finançar projectes.

- Redactar memòries d'activitats, estadístiques, documents i informes relatius al seu àmbit competencial.

- Gestió i ús d'aplicatius vinculats als programes ocupacionals

- Complir amb les obligacions en matèria de protecció de dades de caràcter general que marca la corporació, d'acord amb la normativa vigent en matèria de LOPD.

- Vetllar per la seguretat i salut en el seu lloc de treball, utilitzant adequadament els equips relacionats amb la seva activitat, d'acord amb els procediments establerts i la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals.

- I en general, altres tasques de caràcter similar que li siguin atribuïdes.

 

QUARTA. Condicions d'admissió d'aspirants: requisits.

Per formar part del procés de selecció, serà necessari reunir els requisits establerts en l'article 56 del Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic, aprovat per Reial decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre i altres, tots els quals s'han de complir el darrer dia del termini de presentació de sol·licituds i s'han de continuar complint durant tot el procés selectiu, i que es relacionen seguidament:

a) Tenir nacionalitat espanyola o de qualsevol dels altres Estats membres de la Unió Europea o d'Estats als quals, en virtut de Tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors en els termes que aquesta es troba definida en el Tractat Constitutiu de la Comunitat Europea.

També podran accedir, qualsevol que sigui la seva nacionalitat, els estrangers amb residència legal a Espanya, els cònjuges dels espanyols i dels nacionals d'altres Estats membres de la Unió Europea, sempre que no estiguin separats de dret, així com els seus descendents o els del cònjuge sempre que no estiguin separats de dret i siguin menors de 21 anys o majors, dependents.

b) Posseir la capacitat funcional per a l'acompliment de les tasques.

c) Haver complert setze anys i no excedir, si escau, de l'edat màxima de jubilació forçosa.

d) No haver estat separat/da mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les Administracions Públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les Comunitats Autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionari, o per exercir funcions similars a les quals exercien en el cas del personal laboral, en el qual hagués estat separat o inhabilitat.

En el cas de ser nacional d'un altre Estat, no trobar-se inhabilitat/da o en situació equivalent ni haver estat sotmès/a a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu Estat, en aquests termes l'accés a personal públic.

e) Estar en possessió d'una titulació universitària de diplomatura, grau o llicenciatura vinculada amb les tasques a desenvolupar (preferentment en els àmbits de ciències econòmiques, socials i/o jurídiques).

En el cas de presentar una titulació equivalent a l'exigida com a requisit, correspon a l'aspirant acreditar-ne la seva equivalència mitjançant norma legal o certificació expedida pel Ministeri.

Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar, en la data límit per a la presentació d'instàncies, la credencial que acrediti la seva homologació emesa pel Ministeri que en tingui les competències.

f) Coneixements de llengua catalana. D'acord amb el Decret 161/2002, d'11 de juny, estar en possessió del certificat de coneixements de llengua catalana nivell de suficiència, certificat nivell C1, d'acord amb el Decret 3/2014, de 7 de gener, pel qual es modifica el Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català o alguna de les titulacions equivalents, segons l'ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril, de modificació de l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística.

g) Coneixements de llengua castellana. Els aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola i no siguin nacionals de països amb el castellà com a llengua oficial, han d'acreditar el coneixement del nivell avançat (C1 o C2) de la llengua castellana, tant en l'expressió oral com a l'escrita, mitjançant un certificat conforme el que disposa el Real Decreto 1137/2002, de 31 d'octubre, que regula els diplomes d'espanyol com a llengua estrangera, modificada pel RD 264/2008, de 22 de febrer.

En cas que els aspirants no puguin acreditar documentalment mitjançant la presentació d'un certificat vàlid els coneixements de llengua catalana o castellana (si escau) exigits, hauran de superar una prova específica de coneixements, amb caràcter obligatori i eliminatori, la qual es qualificarà d'apte o no apte. L'acreditació del nivell de llengua catalana es podrà efectuar fins a la realització de la prova.

h) Estar en possessió, en el moment de la presentació d'instàncies, del permís de conduir de la categoria B i disposar de vehicle propi per a realitzar els desplaçaments necessaris per motiu del servei, als diferents municipis de la comarca que s'escaigui.

i) Estar inscrita com a persona demandant d'ocupació o de millora d'ocupació al SOC, amb caràcter previ a la contractació. Aquest requisit s'ha d'acreditar en el moment de presentació de sol·licituds i s'ha de mantenir fins a la data de contractació.

j) La contractació del personal de la borsa està supeditada als requisits concrets de cada programa per al qual hagi de ser contractada la persona. I s'hauran de complir els requisits del programa o programes on hagi de treballar, pel que faci a formació i d'altres.

 

CINQUENA. Forma i termini de presentació de sol·licituds

Les persones interessades en prendre part del procés han de presentar la sol·licitud, degudament emplenada i signada, en la qual hauran de manifestar que coneixen i accepten aquestes bases i reuneixen totes i cadascuna de les condicions exigides, referides a la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds, i s'adreçaran a la Presidència del Consell Comarcal de l'Urgell.

El model normalitzat de sol·licitud que figura en l'Annex I d'aquestes bases, es podrà obtenir en format electrònic a l'apartat d'Oferta Pública d'Ocupació de la Seu electrònica del Consell Comarcal de l'Urgell https://urgell.cat/ca/p/oferta-publica-docupacio-53

Aquesta sol·licitud s'acompanyarà de la següent documentació:

- Currículum vitae de l'aspirant, datat i signat.

- DNI o, si escau, passaport.

- Permís de residencia i treball vigents, si escau, i acreditació de la nacionalitat

- Titulació exigida per concórrer a aquesta convocatòria o pagament de les taxes d'expedició de la titulació.

- Certificat acreditatiu del nivell de català exigit, si se'n disposa.

- Documentació acreditativa del coneixement de l'espanyol, si escau.

- Permís de conduir classe B i declaració de disponibilitat de vehicle per als desplaçaments necessaris (inclosa al document de sol·licitud).

- Documentació acreditativa dels mèrits que s'al·leguin a l'efecte de valoració en la fase de concurs, tal i com s'especifica al punt 2 de la base vuitena.

El model de sol·licitud i la documentació que l'acompanya, es presentaran per un d'aquests mitjans:

a) PRIORITÀRIAMENT, al Registre Electrònic del Consell Comarcal de l'Urgell a través del tràmit d'instància genèrica que es troba a la Seu electrònica https://www.seu-e.cat/ca/web/ccurgell/tramits-i-gestions/-/tramits/tramit/11499596?p_auth=cCkPKR2M , adjuntant el model normalitzat de sol·licitud, signada electrònicament amb certificat digital, i la documentació acreditativa dels requisits i dels mèrits escanejada en format PDF.

b) Presencialment, al Registre presencial del Consell Comarcal de l'Urgell, situat al carrer Agoders, número 16 de Tàrrega en horari d'atenció al públic, de 9 a 14 hores.

c) En qualsevol altra forma regulada per l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Declaració responsable: és responsabilitat del/la declarant la veracitat de les dades que faci constar per a ser tingudes en consideració en el procés selectiu. L'administració convocant podrà requerir en qualsevol moment del procés la presentació d'originals per a la comprovació de la veracitat de les dades manifestades. La falsedat en les dades al·legades o l'omissió de la presentació dels originals requerits podrà ser causa d'exclusió del candidat/a al procés de selecció.

El termini de presentació de les sol·licituds de participació serà de 20 dies hàbils a comptar des del dia de la publicació de la convocatòria al tauler electrònic i la seu electrònica del Consell Comarcal de l'Urgell https://urgell.cat/ca/p/oferta-publica-docupacio-53

 

SISENA. Publicitat

La publicació d'aquesta convocatòria i les seves bases s'efectua al tauler electrònic del Consell Comarcal de l'Urgell, igual que la resta dels actes de tràmit d'aquesta convocatòria que es publicaran únicament a la Seu electrònica https://urgell.cat/ca/p/oferta-publica-docupacio-53 i al tauler d'anuncis del Consell Comarcal de l'Urgell, i aquesta publicació tindrà els efectes de notificació.

 

SETENA. Admissió d'aspirants

Expirat el termini de presentació d'instàncies de sol·licitud de participació, la Presidència del Consell dictarà resolució declarant aprovada la llista provisional d'aspirants admesos i exclosos amb indicació de si estan o no exempts de realitzar la prova de català. En la resolució es concedirà un termini de 10 dies hàbils per a l'esmena de defectes o errors que hagin motivat l'exclusió, transcorregut el qual si l'aspirant no ha esmenat o rectificat la seva instància, quedarà definitivament exclòs/a de la convocatòria.

Per a al cas que no es presentin al·legacions, la relació provisional d'aspirants admesos i exclosos quedarà definitivament aprovada sense necessitat de nova resolució.

A la relació provisional d'aspirants admesos i exclosos, es farà constar la designació nominal del Tribunal de selecció i la data, l'hora i el lloc de realització del primer exercici de selecció.

Atesa la urgència del procediment, el tribunal podrà efectuar la valoració de mèrits un cop publicada la llista provisional d'admesos i exclosos.

 

VUITENA. Tribunal qualificador

El Tribunal qualificador estarà constituït per un/a president/a, dos vocals i assistit per un/a secretari/ària sense veu ni vot.

Tots els membres del Tribunal seran designats per l'òrgan competent en la resolució per la qual s'aprovi la llista d'admesos i exclosos, segons les normes següents:

a) Un terç integrats per membres o funcionaris de la mateixa Corporació que assumirà la presidència del Tribunal.

b) Un terç integrat per personal tècnic , que podrà ser o no personal de la pròpia entitat local.

c) Un altre terç integrat per representants de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, a proposta de la mateixa escola.

Es nomenarà un suplent per a cada membre del Tribunal.

El Secretari/ària actuarà amb veu i sense vot, La totalitat dels membres del Tribunal haurà de posseir un nivell de titulació igual o superior a l'exigit per a l'ingrés en el cos o escala de què es tracti. El Tribunal podrà disposar la incorporació a les seves sessions d'assessors/es tècnics/es especialitzats/des, per a totes o alguna prova.

L'abstenció i recusació dels membres del Tribunal serà de conformitat amb els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

Els membres del Tribunal són personalment responsables de l'estricte compliment de les bases de la convocatòria , de la subjecció als terminis establerts per a la realització o valoració de les proves i de la publicació dels resultats. Els dubtes o reclamacions que puguin originar-se amb la interpretació de l'aplicació de les bases de la present convocatòria , així com el que hagi de fer-se en els casos no previstos, seran resoltes pel Tribunal, per majoria.

El Tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència com a mínim de tres dels seus membres amb veu i vot titulars o suplents, i serà necessària la presència en tot cas del president i del secretari.

Els membres del Tribunal han d'observar la confidencialitat en tot el que faci referència als temes tractats a les reunions, sense que puguin utilitzar fora d'aquest àmbit la informació que posseeixen en funció de la seva condició. La mateixa reserva s'estén als/les assessors/es i al personal auxiliar de l'òrgan de selecció.

 

NOVENA. Procediment de selecció i desenvolupament dels processos

El procediment de selecció és el de concurs, el qual constarà de tres parts diferenciades. La fase primera de coneixements de llengües oficials, la segona fase en què s'efectuaran la valoració dels mèrits i una tercera que consistirà en una entrevista.

La data, l'hora i el lloc de realització de l'entrevista es determinarà en el decret d'admesos i exclosos, que es publicarà en el tauler d'anuncis i la seu electrònica de del Consell Comarcal de l'Urgell (https://urgell.cat/ca/p/oferta-publica-docupacio-53).

 

1. Fase primera: coneixements de llengües oficials

De caràcter obligatori i eliminatori.

Aquells/es aspirants que no acreditin el seu coneixement de llengua catalana o castellana, si escau, exigits a la convocatòria, s'hauran de sotmetre a una prova de nivell.

1.1. Prova de llengua catalana

Consisteix en la realització d'exercici de coneixements de suficiència de la llengua catalana (expressió escrita, comprensió lectora, expressió oral, gramàtica i vocabulari), corresponent al nivell C1 del Marc europeu comú de referència (MECR) segons estableix el Decret 161/2002 d'11 de juny.

La qualificació d'aquest exercici serà d'apte o no apte. Aquests darrers quedaran eliminats del procés selectiu. La durada màxima s'estableix en 2 hores aproximadament. Per a la realització i avaluació de les proves de coneixements de llengua catalana el tribunal comptarà amb l'assessorament d'un/a tècnic/a en la matèria.

Quedaran exemptes d'aquesta prova les persones aspirants que presentin un certificat de coneixement del català del nivell corresponent a la plaça convocada expedit per la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) o algun dels altres títols, diplomes i certificats considerats equivalents en la Llista de titulacions equivalents als certificats de coneixements de català de la DGPL, elaborada a partir de l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril. Així mateix, les persones que hagin participat en processos anteriors de selecció de personal per accedir en aquesta administració, en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior.

1.2. Prova de llengua castellana

Per als casos enumerats a la lletra g) de les presents bases. Consistirà en la realització d'una prova de coneixements de la llengua castellana equivalent al certificat de coneixements del nivell de suficiència de castellà, certificat nivell C1.

Quedaran exempts de realitzar aquesta prova els aspirants provinents d'un Estat diferent a l'Estat espanyol que tingui com a llengua oficial l'idioma espanyol o que hagin presentat, algun dels documents següents:

- Certificat que acrediti que s'ha cursat la primària, la secundària o el batxillerat a l'Estat espanyol.

- Diploma de nivell d'espanyol C1 (Reial Decret 1137/2002) o equivalent, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves dirigides a l'obtenció d'aquest.

- Certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes.

La qualificació d'aquests exercicis serà d'apte o no apte. Aquests darrers quedaran eliminats del procés selectiu.

- Per a la realització i avaluació de les proves de coneixements de llengua catalana i castellana el tribunal comptarà amb l'assessorament d'un/a tècnic/a en la matèria.

- L'acreditació dels coneixements de llengua catalana i castellana es podrà realitzar des del moment de presentació de les sol·licituds de participació fins el dia en que es fixin les seves proves.

 

2. Fase segona: concurs (puntuació màxima 10 punts)

Consistirà en la valoració dels mèrits al·legats pels/per les aspirants. No seran valorats els mèrits al·legats que no siguin acreditats degudament d'acord amb el que es preveu en aquestes bases.

Els mèrits es computaran amb referència a la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds (no es computaran el mèrits obtinguts després d'aquesta data).

El tribunal farà la valoració de mèrits d'acord amb els barems següents.

2.1. Formació (puntuació màxima 4 punts)

Es valorarà l'assistència a cursos, jornades i seminaris de formació, d'especialització o de perfeccionament, en funció de la seva homologació o nivell acadèmic i de la relació amb les funcions pròpies del lloc de treball que es convoca, o amb habilitats que aquest lloc requereixi, segons apreciació del tribunal.

2.1.1. Cursos i jornades:

- De 10 a 20 hores: 0,10 punts

- De 21 a 40 hores: 0,20 punts

- De 41 a 80 hores: 0,30 punts

- De 81 a 100 hores: 0,40 punts

- De + de 100 hores: 0,70 punts

Per tal que els mèrits al·legats en aquest apartat puguin ser valorats, els interessats han d'aportar, a més de la corresponent certificació, la documentació que acrediti el nombre d'hores realitzades, en el cas que no consti al certificat, altrament no seran valorats.

Només seran valorats els cursos realitzats en els darrers 10 anys.

No es valoraran els cursos que siguin necessaris per assolir-ne altres que s'al·leguin com a mèrit.

Les diferents edicions d'un mateix curs seran valorats un sol cop.

2.1.2. Per estar en possessió d'un certificat de competència en tecnologies de la informació i comunicació (ACTIC):

- Nivell bàsic: 0,5 punt

- Nivell mitjà: 0,75 punts

- Nivell avançat: 1 punt

2.1.3. Formació reglada, igual o superior a l'exigida a la convocatòria i relacionada amb les funcions pròpies del lloc de treball. Únicament és valorarà la titulació acreditada d'acord amb el següent barem:

- Doctorat en l'àmbit empresarial, desenvolupament territorial/local o similar: 1,5 punts

- Màster en l'àmbit empresarial, desenvolupament territorial/local o similar: 1 punt

- Postgrau universitari en l'àmbit empresarial, desenvolupament territorial/local o similar: 0,75 punts

- Especialització de postgrau en l'àmbit empresarial, desenvolupament territorial/local o similar: 0,50 punts

- Altra titulació universitària (llicenciatura, diplomatura o grau) en l'àmbit del turisme, empresarial, desenvolupament territorial/local o similar: 1 punt

2.1.4. Idiomes

- Certificat de nivell superior de coneixements de llengua catalana (nivell C2, expedit per la Secretaria de Política Lingüística o un dels altres títols, diplomes i certificats que són considerats equivalents: 0,5 punts

2.2. Experiència professional (puntuació màxima 6 punts)

2.2.1. Pels serveis prestats en l'Administració Pública, com a personal tècnic (A1 o A2) preferentment en els àmbits de ciències econòmiques, socials i/o jurídiques (sempre que no sigui de caràcter formatiu o de pràctiques): 0,50 punts per any treballat, fins a un màxim de 6 punts. (s'entén a jornada completa, i si s'aporten certificats de serveis de jornada inferior es puntuaran proporcionalment)

2.2.2. Per treballs realitzats en el sector privat amb tasques assimilables a la plaça convocada (promoció econòmica, turisme, desenvolupament local o similar), segons apreciació del Tribunal, a raó de 0,25 punts per any treballat, fins a un màxim de 6 punts.

- Documents justificatius obligatoris per tal de fer valer els mèrits d'experiència professional:

- Certificat del secretari o funcionari que correspongui del serveis prestats en l'Administració corresponent, amb el detall de les tasques realitzades quan no es puguin desprendre de la pròpia denominació del lloc de treball ocupat.

- L'experiència professional a l'empresa privada s'ha d'acreditar mitjançant l'informe de Vida Laboral, preferentment acompanyada de la certificació de l'empresa que indiqui els serveis prestats, la categoria professional i les funcions, el període de temps, el règim de dedicació i l'experiència adquirida, o bé amb el/s contracte/s de treball. En cas contrari, el Tribunal decidirà l'admissió o no de l'experiència professional referida.

No es computaran els serveis prestats simultàniament amb d'altres igualment al·legats.

 

3. Fase tercera: Entrevista personal (puntuació màxima 5 punts)

Els/les aspirants seran citats a una entrevista personal per avaluar les seves competències i capacitats per a desenvolupar les funcions previstes al lloc de treball i la revisió de la seva trajectòria personal i professional tal que es puguin valorar els següents factors: formació, competència pràctica, responsabilitat i desenvolupament.

La no presentació de la persona aspirant a l'entrevista, determinarà la seva exclusió del procés.

S'analitzaran les següents competències:

- Coneixement dels recursos i del teixit econòmic de l'Urgell.

- Relació interpersonal, lideratge i negociació amb els diferents agents del territori.

- Capacitat de comunicació i d'empatia.

- Anàlisi i resolució de problemes i amb capacitat per prendre decisions.

- Capacitats d'organització i planificació.

Cadascuna de les competències es valorarà amb el següent barem:

- Molt adequat: 1 punt

- Adequat: 0,50 punt

- Gens adequat: 0,00 punts

 

DESENA. Qualificació final

La qualificació final dels/de les candidats/es serà la suma dels punts obtinguts en la fase de concurs i l'entrevista. Total 15 punts.

 

ONZENA. Relació d'Aprovats, assignació de places, presentació de documents i formalització del contracte

Conclosa la selecció el Tribunal farà una relació ordenada per ordre de puntuació total dels candidats/es i elevarà a l'òrgan competent proposta de contractació dels/de les candidats/es que hagin obtingut la major per a la formalització del contracte.

Aquesta borsa de treball tindrà una vigència de dos anys des de la seva constitució. Exhaurida la seva vigència, els seus integrants decauran en tots dels seus drets derivats de la superació del procés de selecció.

L'integrant de la borsa de treball que sigui contractat i ocupi el lloc de treball causarà baixa en la borsa, i una vegada finalitzi la contractació s'incorporarà de nou a la borsa en la mateixa posició que tenia quan la valoració del Consell Comarcal hagi estat favorable. A aquests efectes el Consell Comarcal emetrà un informe sobre la idoneïtat de la prestació dels serveis i el manteniment de la persona en la borsa de treball quan finalitzi el contracte de treball.

Els informes no favorables que s'emetin sobre la prestació del servei es notificaran a la persona afectada a l'efecte de presentació d'al·legacions. Posteriorment la Presidència del Consell Comarcal resoldrà sobre la seva exclusió de la borsa de treball.

És obligació dels integrants de la borsa de treball, facilitar un telèfon de contacte, així com una adreça de correu electrònic, als efectes de rebre comunicacions i mantenir-los permanentment actualitzats.

L'oferiment de la proposta de contractació a l'integrant de la borsa de treball que correspongui es realitzarà mitjançant trucada telefònica i correu electrònic. La comunicació telefònica s'intentarà per tres vegades durant la jornada laboral.

Si després d'aquests tres intents l'integrant de la borsa de treball segueix sense estar localitzat se li enviarà un correu electrònic amb confirmació de lectura amb la proposta de contractació. Si als dos dies següents d'enviament del correu electrònic no ha contactat amb el Consell Comarcal es passarà a la crida dels següents integrants de la borsa de treball per ordre de la seva posició en la llista.

Quan no sigui possible localitzar l'integrant de la borsa de treball per una oferta de treball passarà al final de la llista.

Un cop rebuda la proposta de contractació, l'integrant de la borsa de treball haurà de manifestar en el termini d'un dia laborable la seva acceptació o renúncia a l'oferta de treball. La manca de manifestació s'entendrà com a rebuig de l'oferta i passarà al final de la llista.

Si un integrant de la borsa de treball rebutja una oferta, aquesta es proposarà al següent de la llista, i així successivament.

El rebuig d'una primera proposta de contractació comportarà la pèrdua de la seva posició en la llista passant al darrer lloc. Si es produeix el rebuig d'una tercera vegada s'entendrà que l'aspirant renuncia a formar part de la borsa de treball i deixarà de formar part de l'esmentada borsa. No obstant això, si en el moment d'aquest primer, segon i tercer rebuig l'aspirant ha acreditat estar en una situació de suspensió mantindrà la seva posició en la llista.

Són causes de situació de suspensió: la baixa per incapacitat temporal, baixa per maternitat o paternitat, adopció o acolliment, hospitalització, defunció de familiars fins a segon grau de consanguinitat o afinitat, compliment d'un deure inexcusable de caràcter públic pel temps que sigui indispensable per donar compliment al deure; estar treballant en jornada parcial o completa en el moment de la convocatòria; matrimoni propi, si la celebració ha tingut lloc dins dels vint dies naturals anteriors a l'oferiment de la proposta de contractació o ha de tenir lloc dins dels vint dies naturals següents.

En el cas que un integrant de la borsa de treball al·legui alguna de les causes de suspensió esmentades i la justifiqui documentalment no es modificarà la seva posició dins de la llista de la borsa. En cas de no justificar-ho passarà a ocupar el darrer lloc de la llista.

L'òrgan competent procedirà a la formalització del contracte prèvia justificació de les condicions de capacitat i requisits. En aquest sentit els/les aspirants proposats/des hauran de presentar els documents acreditatius dels requisits exigits a la base 3 de la convocatòria per prendre, i que són:

- Documents originals dels documents ja aportats, tant dels requisits exigits a les bases de la convocatòria i com dels mèrits al·legats que van ser valorats en la fase de concurs.

- Declaració d'activitats i, si escau, sol·licitar l'autorització de compatibilitat, o exercir l'opció que preveu l'article 10 de la Llei 21/1987, de 26 de novembre, i l'article 337 del Decret 214/1990, de 30 de juliol.

- Declaració de no estar inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat mitjançant expedient disciplinari de qualsevol administració pública. Els aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola hauran d'acreditar, mitjançant declaració jurada o promesa, que no estan sotmesos a cap sanció disciplinària o condemna penal que els impedeixi l'accés a la funció publica en el seu estat d'origen.

Si alguna de les persones aspirants proposades no presenta la documentació o no reuneix la totalitat dels requisits exigits, perdrà tots els drets que es puguin derivar de la seva participació a aquesta convocatòria, sens perjudici de la responsabilitat en què pugui haver incorregut i de les actuacions que puguin recaure sobre seu.

En cas que no pogués formalitzar-se el contracte de les persones proposades pel Tribunal, (per renúncia, manca d'acreditació de requisits exigits, no superació del període de prova o altres aliens a l'administració convocant), l'ordre de puntuació de persones aptes relacionades pel Tribunal servirà com a proposta per tal de fer nomenament dels següents candidats/es millor classificat i així successivament fins a poder formalitzar el contracte corresponent.

Mentre no s'hagi produït la signatura del contracte, no es generarà cap dret econòmic a favor del/de la aspirant.

La convocatòria es podrà declarar deserta en el cas que els aspirants no hagin assolit la puntuació mínima establerta en aquestes bases.

 

DOTZENA. Període de prova.

S'estableix un període de prova segons condicions de cada programa per a l'aspirant seleccionat, a comptar de l'endemà de la data de signatura del contracte. Les possibles situacions d'incapacitat temporal no interrompran el còmput del període. Conclòs aquest període (o anteriorment en el cas que la persona no fos idònia per desenvolupar les funcions derivades del lloc de treball), el responsable de personal del consell emetrà un informe respecte a la superació del procés.

En el cas que informi que la persona no és idònia, la persona seleccionada cessarà el primer dia hàbil següent sense cap dret a indemnització. En aquest cas, es procedirà a proposar la persona següent en l'ordre de classificació d'acord amb la base 10 i haurà d'aportar la documentació exigida per procedir a la signatura del contracte.

 

TRETZENA. Incidències

El tribunal qualificador queda facultat per resoldre els dubtes o discrepàncies que es produeixin durant el desenvolupament del procés selectiu, atenent al que estableix la normativa reguladora dels procediments de selecció i provisió de llocs de treball a l'administració pública.

Contra la convocatòria i les seves bases, les llistes definitives d'admesos i exclosos i les propostes de contractació es pot interposar, potestativament, recurs de reposició davant el President de la corporació, dins del termini d'un mes, comptat a partir del dia següent al de la seva publicació, o, directament, recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Lleida, dins del termini de dos mesos comptats a partir del dia següent a aquell en què tingui lloc la publicació d'aquest acte.

Contra els actes i les resolucions dels tribunals qualificadors, per tractar-se d'òrgans col·legiats dependents del President/a de la corporació els actes dels quals no exhaureixen la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant d'aquest/a en el termini i amb els efectes que estableixen els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

En el no previst a les bases, serà aplicable la normativa vigent en matèria laboral i en matèria de selecció de personal en l'administració pública.

 

CATORZENA. Informació sobre tractament de dades personals

Amb la signatura de la sol·licitud de participació, les persones aspirants manifesten el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent.

D'acord amb la normativa de protecció de dades s'informa que les dades personals de les persones aspirants seran tractades pel Consell Comarcal de l'Urgell amb la finalitat de gestionar la seva participació en el present procés selectiu. Aquestes dades de també seran incorporades en una bases de dades del Consell Comarcal a efectes de poder cobrir futures vacants del lloc o llocs similars d'aquesta convocatòria. Tret d'obligació legal, les seves dades no seran cedides a tercers. Tenen dret a accedir, rectificar, suprimir i exercir els altres drets sobre les seves dades. Poden posar-se en contacte amb la delegada de protecció de dades a l'adreça dpd@urgell.cat.

 

Tàrrega, 7 de setembre de 2023

 

José Luís Marín Ruíz

President

 

 

Annex I. Model de sol·licitud

 

SOL·LICITUD DE PARTICIPACIÓ EN EL PROCÉS DE SELECCIÓ, MITJANÇANT CONCURS DE MÈRITS, PER A LA CONSTITUCIÓ D'UNA BORSA DE TREBALL DE TÈCNICS/QUES DE PROMOCIÓ ECONÒMICA I OCUPACIÓ.

 

DADES PERSONALS:

 

Cognoms

                                                                                                     

Nom

 

DNI/ NIE

 

Domicili a efectes de notificació i comunicacions

Carrer i número

 

Codi postal i localitat

 

Telèfon mòbil i fix

 

Correu electrònic que designo a l'efecte de notificacions (obligatori)

 

 

EXPOSO:

A. Que conec i reuneixo les condicions establertes en l'apartat "Requisits de selecció" de les bases reguladores de la convocatòria, el que declaro sota jurament o promesa.

B. Que acompanyo el meu currículum datat i signat.

C. Que acompanyo fotocòpia del DNI/ NIE.

D. Que estic en possessió d'alguna/es de les titulacions que es requereixen a la convocatòria i que l'acompanyo, concretament:

 

                                                                                                                                      

 

 

E. Que acompanyo el certificat de coneixements de nivell de suficiència (certificat C1) de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya o un altre d'equivalent o superior.

F. Que acompanyo fotocòpia del permís de conduir de la categoria B.

G. Que declaro tenir disponibilitat d'ús d'un vehicle per als desplaçaments necessaris.

H. Que conec les bases i les accepto íntegrament.

I. Que acompanyo còpia de la següent documentació adjunta, a efectes de la valoració de mèrits previstos en les bases, de la qual disposo dels originals que poden ser-me requerits en qualsevol moment del procés:

 

- Fase concurs.

 

1. Experiència professional. Màxim 6 punts.

 

                                                                                                                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Formació. Màxim 4 punts.

 

                                                                                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

J. Que AUTORITZO el Consell Comarcal de l'Urgell a efectuar quines comunicacions i notificacions es derivin d'aquest procés mitjançant correu electrònic al que he designat en aquesta sol·licitud.

K. Que declaro la veracitat de totes les dades contingudes en aquesta sol·licitud.

L. D'acord amb la normativa de protecció de dades us informem que, en comunicar les vostres dades personals, consentiu, que siguin tractades pel Consell Comarcal de l'Urgell, amb la finalitat de gestionar la convocatòria de selecció de personal en la qual participeu com a part integrant de la gestió de recursos humans del citat ens, legitimada en base al vostre consentiment exprés. Tret d'obligació legal, les vostres dades no seran cedides a tercers. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les vostres dades, així com a exercir els altres drets sobre les mateixes que vinguin establerts per la normativa vigent. Les dades de contacte amb la Delegada de Protecció de Dades del Consell Comarcal de l'Urgell són: dpd@urgell.cat Podeu consultar informació addicional sobre aquest tractament i protecció de dades a: www.urgell.cat. Finalment, se us comunica que les vostres dades seran eliminades un cop acabada la gestió de les activitats indicades a la finalitat.

 

Dono el meu consentiment al tractament de les meves dades personals.

[   ]  Sí

[   ]  No

 

Per tot l'exposat DEMANO:

 

Ésser admès/a per a participar en la convocatòria, pel sistema de concurs per a una plaça laboral temporal de tècnic/a AODL, segons les bases publicades a la seu electrònica del Consell Comarcal.

 

A (localitat) , el (...) de (...) de 2023

 

Signat,

 

IL·LM. SR. PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DE L'URGELL

 

Aquesta sol·licitud signada (amb signatura electrònica si el tràmit es fa a través de registre electrònic), juntament amb tota la documentació requerida a les bases de la convocatòria i aquella que el sol·licitant tingui a bé d'adjuntar per acreditar els mèrits relacionats, es podrà presentar:

a) PRIORITÀRIAMENT, al Registre Electrònic del Consell Comarcal de l'Urgell a través del tràmit d'instància genèrica que es troba a la Seu electrònica https://www.seu-e.cat/ca/web/ccurgell/tramits-i-gestions/-/tramits/tramit/11499596?p_auth=cCkPKR2M, adjuntant el model normalitzat de sol·licitud, signada electrònicament amb certificat digital, i la documentació acreditativa dels requisits i dels mèrits escanejada en format pdf.

b) Presencialment, al Registre presencial del Consell Comarcal de l'Urgell, situat al carrer Agoders número 16 de Tàrrega en horari d'atenció al públic, de 9 a 14 hores.

c) En qualsevol altra forma regulada per l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

La presentació de la sol·licitud/instància sense signar vàlidament implicarà l'exclusió provisional del/de la candidat/a, fins a l'esmena del tràmit.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
8444 {"title":"Consejo Comarcal de L'Urgell - Administración local (DOGC nº 2023-9001)","published_date":"2023-09-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"8444"} catalunya administración local,Consejo Comarcal de L'Urgell,DOGC,DOGC 2023 nº 9001 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-09-15/8444-consejo-comarcal-urgell-administracion-local-dogc-n-2023-9001 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.