Ayuntamiento de Palafrugell - Administración local (DOGC nº 2023-9000)

EDICTO sobre aprobación definitiva de la disolución del Consorcio para la gestión de los edificios del Centre Fraternal y el Cercle Mercantil.

El Ple del Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i el Cercle Mercantil, consorci adscrit a l'Ajuntament de Palafrugell, en la sessió de 23 de maig de 2023, va adoptar el següent acord:

 

"Primer.- Estimar la primera al.legació formulada per Novara Hotels SL (RE núm. 12229, de data 11.05.2023), en el sentit de tenir-la com a part interessada de l'expedient, i desestimar la segona perquè la recuperació de la inversió feta a l'edifici Fraternal ja ha quedat incorporada en el document de compromís de contracte d'arrendament amb la Societat cultural i recreativa Centre Fraternal, contracte que tindrà vigència a partir del 01.07.2023, moment en el qual el Consorci ja haurà estat dissolt.

 

Segon.- Aprovar definitivament, per mutu acord de les entitats consorciades, la dissolució, liquidació i extinció del Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i el Cercle Mercantil, d'acord amb l'article 14 dels Estatuts, fent avinent que, aprovada definitivament la dissolució del Consorci, la seva extinció es produiria en data 30 de juny de 2023, sens perjudici que, als efectes exclusius de liquidació, tancament comptable i rendició de comptes es pugui mantenir, a partir de l'1 de juliol de 2023, l'execució i realització de drets i obligacions fins a la finalització de l'exercici pressupostari de 2023.

 

Tercer.- Aprovar definitivament la Memòria justificativa de la dissolució, liquidació i extinció del Consorci, on queda fixada la quota de liquidació que correspondrà a cada entitat, així com la reversió dels respectius edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil.

 

Quart.- Fer avinent que, amb l'acord d'aprovació definitiva de la dissolució del Consorci, l'Ajuntament de Palafrugell succeirà universalment el Consorci en la titularitat de tots els seus béns, drets i obligacions, alhora que se subrogarà universalment en tots els pactes, estipulacions i convenis subscrits per aquell, succeint-lo universalment. En aquest sentit, es declara que, amb l'efectivitat de la dissolució del Consorci es produirà, en unitat d'acte, la cessió i integració global de tot l'actiu i el passiu del Consorci en el de l'Ajuntament de Palafrugell, així com la successió universal en la titularitat de tots els seus béns, drets i obligacions, quedant subrogat automàticament en totes les relacions jurídiques que tingués el Consorci amb els seus creditors, tant de caràcter principal com a accessòries, incloent els actius i passius sobrevinguts. Aquesta subrogació no alterarà les condicions financeres de les obligacions assumides ni podrà ser entesa com a causa de resolució de les relacions jurídiques. Així mateix, qualssevol drets i ingressos de qualsevol naturalesa establerts, contractats, conveniats o concedits al Consorci passaran a titularitat de l'Ajuntament i gestionats pels seus òrgans conforme al que es disposa en les disposicions vigents i les seves pròpies normes i acords organitzatius.

 

Cinquè.- Indicar que, sense perjudici de la referida successió universal i subrogació de l'Ajuntament en totes les relacions jurídiques i accions vigents i en curs del Consorci, es declara expressament que es mantindran totes les relacions contractuals que a la data de l'efectivitat de la dissolució estiguessin vigents, així com les relacions jurídiques derivades dels convenis subscrits amb entitats públiques o privades, així com els relacionats amb projectes subvencionats per altres entitats públiques o privades.

 

Sisè.- Constatar que la subrogació de l'Ajuntament, amb indicació detallada de les seves dades, inclosos els relatius al Directori Comú d'Unitats Orgàniques i Oficines (DIR3), es comunicarà, abans de la seva efectivitat, a tots els contractistes, així com, en general, a tots aquells tercers als quals calgui informar de la subrogació contractual.

 

Setè.- Indicar que, adoptat l'acord d'aprovació definitiva de la dissolució del Consorci, en data 30 de juny de 2023, cessaran en el seu càrrec el president i tots els membres que integren el Ple del Consorci.

 

Vuitè.- Nomenar el senyor Gustavo Tapias Sola, interventor del Consorci i de l'Ajuntament de Palafrugell, com a òrgan liquidador del Consorci, el qual durà a terme tots els tràmits per a la liquidació definitiva del Consorci, facultant-lo tan àmpliament com en dret sigui necessari per al més eficaç desenvolupament d'aquests acords, inclosa la signatura de tots els documents que siguin oportuns en el marc de les disposicions legals vigents, i sense perjudici de l'obligació de donar compte al Ple de l'Ajuntament i a la Societat cultural i recreativa Centre Fraternal de l'evolució i conclusió del citat procés. Serà responsabilitat del liquidador el compliment de totes aquelles obligacions, declaracions i comunicacions siguin procedents presentar davant qualssevol organismes per portar a efecte aquest acord de qualsevol naturalesa, com les tributàries, censals, estadístiques, procediments judicials, i altres, i singularment, les inscripcions que procedeixin en el Registre d'Ens Locals de Catalunya, així com a la "Base de dades General d'entitats locals de l'Oficina per a la Coordinació Financera amb les entitats locals del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública".

 

Novè.- Publicar aquests acords en el BOP de Girona, en el DOGC i en l'eTauler municipal, i donar-ne trasllat a la Direcció General d'Administració Local de la Generalitat per a la constància de la dissolució del Consorci i la corresponent baixa en el Registre d'Ens Locals de Catalunya, així com a la "Base de dades General d'entitats locals de l'Oficina per a la Coordinació Financera amb les entitats locals del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública", tot encarregant la seva tramitació a l'Ajuntament de Palafrugell.

 

Desè.- Facultar el senyor president del Consorci, expressament i tant àmpliament com sigui necessari, per a la formalització i signatura de qualsevol document que sigui necessari per a l'execució d'aquests acords i fins la dissolució definitiva el Consorci, sense perjudici de l'exercici de les seves pròpies atribucions legals.

 

Onzè.- Notificar aquests acords a l'Ajuntament de Palafrugell, a la Societat cultural i recreativa Centre Fraternal i a Novara Hotels SL com a part interessada en l'expedient".

 

Contra aquest acord, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar recurs contenciós administratiu davant del Jutjat Contenciós Administratiu de Girona en el termini de dos mesos, a comptar des del dia següent de la seva publicació.

Alternativament i de forma potestativa, es pot interposar recurs de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictat, en el termini d'un mes, a comptar des del dia següent al de la seva publicació. En aquest cas no es podrà interposar recurs contenciós administratiu fins que aquell hagi estat resolt expressament o s'hagi produït la seva desestimació presumpta pel transcurs d'un mes sense resolució expressa. Tot això sense perjudici que es pugui interposar qualsevol altre recurs que es consideri procedent.

 

Palafrugell, 31 d'agost de 2023

 

Juli Fernández Iruela

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
8348 {"title":"Ayuntamiento de Palafrugell - Administración local (DOGC nº 2023-9000)","published_date":"2023-09-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"8348"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Palafrugell,DOGC,DOGC 2023 nº 9000 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-09-14/8348-ayuntamiento-palafrugell-administracion-local-dogc-n-2023-9000 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.