Ayuntamiento de El Vendrell - Administración local (DOGC nº 2023-8999)

EDICTO sobre información pública del Proyecto y las cláusulas reguladoras para la concesión a Edistribución Redes Digitales, SL, para la ocupación del dominio público para la instalación, mejora y ampliación de la red de distribución eléctrica, mediante la instalación de un centro de transformación para el suministro eléctrico del edificio Tabaris.

La Corporació Municipal, en sessió extraordinària celebrada el dia 21 d'agost de 2023, va admetre a tràmit i aprovar inicialment les clàusules reguladores de la concessió a Edistribución Redes Digitales SL, per a l'ocupació del domini públic per a la instal·lació, millora i ampliació de la xarxa de distribució elèctrica, mitjançant la instal·lació d'un centre de transformació per al subministrament elèctric de l'edifici Tabaris, del següent tenor literal:

 

 

"PLEC DE CLAUSULES ADMINISTRATIVES QUE HA DE REGIR LA CONCESSIÓ A EDISTRIBUCIÓN REDES DIGITALES, SL PER A L'OCUPACIÓ DEL DOMINI PÚBLIC PER A LA INSTAL·LACIÓ, MILLORA I AMPLIACIÓ DE LA XARXA DE DISTRIBUCIÓ ELÈCTRICA, MITJANÇANT LA INSTAL·LACIÓ D'UN CENTRE DE TRANSFORMACIÓ PER AL SUBMINISTRAMENT ELÈCTRIC DE L'EDIFICI TABARIS

 

CLÁUSULA PRIMERA. Objecte del Contracte

El contracte té per objecte atorgar l'ús privatiu del terreny de domini públic situat al C/Arc de Berà 4. Urbanització Brisamar Barri Marítim de Coma-ruga per la instal·lació d'un centre de transformació d'energia elèctrica, tipus prefabricat compacte, situat a l'emplaçament que s'indica en el plànol que s'adjunta, mitjançant la modalitat de concessió administrativa, de conformitat amb el que estableix el Decret 336/1988, de 17 d'octubre, pel qual s'aprova el Reglament del patrimoni dels ens locals i article 137.4 de la Llei 33/2003, de 3 de novembre, del Patrimoni de les Administracions Públiques

a) Descripció de l'immoble: C/Arc de Berà 4. Urbanització Brisamar Barri Marítim de Coma-ruga

b) Superfície a ocupar: plànol que s'acompanya.

c) Destí del bé : Sòls destinats a espais lliures i zones verdes, d'ús públic i no edificables referencia catastral:6202001CF7660S0001DA

d) Inscripció al Registre de la Propietat: Registre de la Propietat 3 del Vendrell, Finca de Sant Vicenç núm. 2116, Tom 699, llibre 121, foli 169, inscripció 3,

e) Inscripció a l'inventari de béns municipal: Be de domini públic, ús públic.

L' AJUNTAMENT DEL VENDRELL autoritza a EDISTRIBUCIÓN Redes Digitales S.L. Unipersonal o a qui en un futur podés substituir-la, a que de forma gratuïta pugui ocupar la part de l'esmentada finca, concretament l'espai assenyalat en color en el plànol citat del present contracte, i col·locar-hi els suports i tots els elements propis d'un centre de transformació, incloent-hi els transformadors i els senyals d'identificació, localització i seguretat que s'estimin necessaris i a poder-hi realitzar les obres d'ampliació, conservació, manteniment, reparació, adaptació i modificació que estimi necessàries i que siguin imposades per les necessitats del servei.

Així mateix, autoritza les entrades i sortides dels cables d'alta i baixa tensió, aeris i/o subterranis que alimenten l'esmentat centre i que en derivin, per al normal desenvolupament de la xarxa des del límit de la finca de la seva propietat fins al lloc on es troba instal·lat l'esmentat centre, d'acord amb el traçat indicat en el plànol que signat per les parts s'uneix a aquest contracte per formar-ne part del mateix i podent utilitzar els mitjans necessaris per dur-ho a terme.

 

CLÁUSULA SEGONA. Procediment d' Adjudicació

La forma d' adjudicació de la concessió serà mitjançant adjudicació directa, que es justifica per la concurrència del supòsit previst en l' art. 137.4.c) LPAP, que permet la utilització d'aquest procediment quan "(...) el inmueble resulte necesario para dar cumplimiento a una función de servicio público o a la realización de un fin de interès general por persona distinta de las previstas en los párrafos a) y b)".

En el cas del subministrament d' energia elèctrica, es tracta d' un Servei d' Interès Econòmic General, de conformitat amb la Llei 24/2013, de 26 de desembre, del Sector Elèctric, art.2.2

 

CLÁUSULA TERCERA. Cànon

Conforme preveu l'article 93.4 de la LPAP les concessions de domini públic podran ser gratuïtes. Donada la naturalesa del servei no s'imposa cap cànon per l'ús del sol.

 

CLÁUSULA QUARTA. Durada

El termini d'utilització del bé de domini públic serà de 75 anys, a partir de la data en que es formalitzi la concessió mitjançant document administratiu i estarà condicionada a l'exercici efectiu de l'activitat elèctrica. Abans de l'expiració del termini indicat, l'Ajuntament del Vendrell iniciarà, una nova tramitació, a instància del concessionari, per tal d'atorgar el nou títol habilitant sense solució de continuïtat amb la present concessió, a fi i efecte que les instal·lacions existents romanguin al seu emplaçament per tal de garantir el manteniment, explotació i operació de les mateixes per part de l'actual concessionària.

En el moment en que el Centre de transformació cesi en el seu funcionament, la concessió s'extingirà automàticament i el terreny ocupat revertirà automàticament a l'Ajuntament del Vendrell el ple domini del sol, mantenint la seva classificació de bé de domini públic.

 

CLÁUSULA CINQUENA . Deures i facultats del Concessionari

-Amb la finalitat de garantir el normal funcionament del centre de transformació, l' AJUNTAMENT DEL VENDRELL autoritza a EDISTRIBUCIÓN Redes Digitales S.L. Unipersonal per que el personal d'EDISTRIBUCIÓN Redes Digitales S.L. Unipersonal, o a qui en un futur podés substituir-la i al de les empreses col·laboradores acreditades a l'efecte, tingui accés lliure i directe al centre de transformació i altres instal·lacionselèctriques, en tot moment i durant les 24 hores del dia.

El lliure accés a les instal·lacions es realitzarà sense necessitat d'una autorització específica en cada cas, preveient-se tant pels vehicles com pel personal indicat en el paràgraf anterior a l'efecte i amb l'objecte de a) Que pugui realitzar les obres de conservació, manteniment, reparació, adaptació i/o modificació que siguin necessàries i/o vinguin imposades per les necessitats del servei, en les instal·lacions existents en el local, així com dels cables d'alta i baixa tensió que alimentin al centre i que es derivin del mateix.

-El concessionari te dret a establir i a mantenir en funcionament permanent i reglamentari el centre de transformació i els elements necessaris per al seu funcionament i complir en tot moment el previst a la normativa reguladora del sector elèctric.

-El concessionari està obligat a realitzar qualsevol tipus de despesa referent al manteniment, adaptació, del centre de transformació necessaris per al seu correcte funcionament, així com al pagament dels impostos, taxes i la resta de tributs.

— Obtenir les prèvies llicencies i autoritzacions pertinents per l'exercici de l' activitat.

—deure del concessionari d' abonar l'import dels danys i perjudicis que es causin als bens o a l'ús general o servei al que estiguessin destinats, sempre que aquests danys puguin ser imputables al personal d'EDISTRIBUCIÓN Redes Digitales S.L. Unipersonal o de les serves empreses col·laboradores.

— Obligació de mantenir en bon estat la porció del domini públic utilitzat i les instal·lacions elèctriques propietat d'EDISTRIBUCION Redes Digitales S.L Unipersonal.

 

CLÁUSULA SISENA . Facultats de la Corporació

— Deixar sense efecte la concessió abans del venciment si ho justificaren circumstancies sobrevingudes d'interès públic, mitjançant rescabalament dels danys que es causessin o sense quan no procedeixi.

—Respecte a la facultat que atorga la norma a l'ens local sobre inspecció de les instal·lacions i/o construccions, EDISTRIBUCIÓN manifesta que la instal·lació objecte de la present concessió és objecte de les revisions periòdiques reglamentàries de conformitat al que disposa el DECRET 328/2001, de 4 de desembre, pel qual s'estableix el procediment aplicable per efectuar els reconeixements periòdics de les instal·lacions de producció, transformació, transport i distribució d'energia elèctrica.

 

CLÁUSULA SETENA. Reversió

Procedirà la reversió quan els béns no s'utilitzin per a la finalitat assenyalada dins del termini establert de la concessió, deixessin de ser-ho amb posterioritat o s'utilitzessin amb greu "quebrantamiento" dels bens .

En cas d'incompliment de les condicions a les que es subjecta la concessió, l'ajuntament podrà procedir al seu rescat, sense dret a cap indemnització a favor del concessionari.

 

CLÁUSULA VUITENA . Extinció de la Concessió

La concessió atorgada s' extingeix:

— Per venciment del termini

— Per desaparició del bé sobre el que hagin estat atorgades.

— Per desafectació del bé.

— Per renuncia del concessionari.

— Per rescat.

— Per resolució judicial.

 

CLÁUSULA NOVENA. Garantia

haurà de constituir una garantia definitiva, dins del termini de 15 dies següents a la finalització del termini d'exposició pública del plec de clàusules o bé de la notificació de l'adjudicació, que consistirà en el 3% del valor del domini públic ocupat, que suposa un import de 566,5107 € (3% del valor del domini públic i del pressupost de les obres a executar: 9.074,01+9.809,68 €).

 

CLÁUSULA DESENA. Formalització de la concessió

El contracte es formalitzarà en document administratiu, en el que es transcriuran els drets i deures d'ambdues parts que han sigut enumerats en aquest Plec. Qualsevol de les parts podrà sol·licitar elevar a Escriptura pública el contracte essent en aquest cas al seu càrrec les despeses que s' originin.

 

El projecte estarà disponible:

- a la següent adreça:

http://docs.elvendrell.net/docs/ajuntament/projectes/Projecte_execucio_infraestructura_electrica_Tabaris.pdf

 

Es sotmet el projecte i les clàusules reguladores a informació pública per un termini de 30 dies mitjançant la inserció d'anuncis en el tauler d'anuncis de la Corporació, al Butlletí Oficial de la Província i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

 

El Vendrell, 31 d'agost de 2023

 

Kenneth Martínez Molina

Alcalde president

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
8285 {"title":"Ayuntamiento de El Vendrell - Administración local (DOGC nº 2023-8999)","published_date":"2023-09-13","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"8285"} catalunya administración local,Ayuntamiento de El Vendrell,DOGC,DOGC 2023 nº 8999 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-09-13/8285-ayuntamiento-vendrell-administracion-local-dogc-n-2023-8999 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.