Ayuntamiento de Badalona - Administración local (DOGC nº 2023-8998)

ANUNCIO relativo a la oferta pública de empleo 2023.

 

Resolució del 1r Tinent d'Alcalde i Regidor de l'àmbit d'Hisenda i Finances, Recursos Interns, Educació, Esport i Seguretat Ciutadana per delegació d'alcaldia amb resolucions número 2023006636 i 2023008074 de data 21/06/2023 i 28/07/2023 respectivament, sobre l'aprovació de l'Oferta d'ocupació Pública de l'any 2023, en els següents termes:

 

"Antecedents

 

1. Instrucció de l'alcalde per la qual ordena al Servei de Planificació i Recursos Humans a iniciar expedient administratiu per aprovar l'oferta pública corresponent a l'exercici 2023.

 

2. Informe tècnic del Departament de Recursos Humans en relació amb la taxa de reposició d'efectius per aquest exercici 2023.

 

3. De conformitat amb l'article 37.1 lletra I del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic s'han negociat en Mesa General de Negociació els criteris pels què s'ha de configurar l'oferta pública d'ocupació per 2023. Els criteris generals de confecció de l'oferta pública 2023 s'han elaborat en virtut del que s'estableix l'article 20 de la Llei 31/2022, de 23 de desembre, de Pressupostos Generals de l' Estat per a 2023.

 

Fonaments de dret

 

1) L'article 91 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Regulador de les bases de règim local (LBRL) disposa que les Corporacions locals formaran públicament la seva oferta d'ocupació ajustant-se als criteris en la normativa bàsica estatal.

 

2) Article 20 de la Llei 31/2022, de 23 de desembre de Pressupostos Generals de l'Estat per 2023 sobre l'oferta de ocupació pública, contractes i nomenaments temporals del personal del sector públic.

 

3) L'article 128 del Reial Decret Legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel què s'aprova el Text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local (TRRL), disposa, quant a l'aprovació de l'oferta pública, que les Corporacions locals l'aprovaran i la publicaran anualment dins del termini d'un mes de l'aprovació del Pressupost municipal ajuntant-se a la legislació bàsica de l'Estat sobre funció pública i als criteris que reglamentàriament s'estableixin en desenvolupament de normativa bàsica estatal.

 

4) L'article 285 del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel què s'aprova el Text refós de la llei municipal i de règim local de Catalunya (TR-LMRL), estableix que les corporacions locals han de formular públicament llurs ofertes públiques d'ocupació d'acord amb el que s'estableix reglamentàriament.

 

5) Els articles 56 i següents del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel què s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals de Catalunya (RPSEL), d'acord amb el qual constitueixen l'oferta pública d'ocupació de cada entitat local les places dotades pressupostàriament de les diferents escales, subescales, classes i categories, tant de personal funcionari com de personal laboral, que corresponguin a llocs de treball la provisió dels quals no hagi estat possible pels sistemes reglamentaris.

 

6) Segons l'article 70 del TREBEP les necessitats de recursos humans, amb assignació pressupostària, que hagin de proveir-se mitjançant la incorporació de personal de nou ingrés seran objecte de l'oferta d'ocupació pública, el que comportarà l'obligació de convocar els corresponents processos selectius per a les places compromeses i fins a un 10% addicional, fixant el termini màxim per a la convocatòria dels mateixos. En tot cas, l'execució de l'oferta d'ocupació pública haurà de desenvolupar-se dintre del termini improrrogable de 3 anys.

 

7) La sentència del Tribunal Suprem número 5591/2013, de 20 de novembre, disposa al fonament cinquè que: «A l'anteriorment manifestat ha d'afegir que en la Sentència d'aquesta Sala i Secció 14 d'abril de 2009, recurs de cassació 4203/2004, en el seu FJ cinquè es va dir sobre l'abast que ha d'atorgar-se a una oferta d'ocupació pública "(a) consisteix tant sols a determinar les places vacants que podran ser objecte de cobertura en l'exercici anual a què està referida; (b) no comporta ni produeix la iniciació del corresponent procés administratiu destinat a seleccionar i nomenar les concretes persones que hauran d'ocupar aquestes places, ja que això correspon a l'ulterior convocatòria que ha de realitzar aquesta finalitat...(...).»

«En conseqüència, si el poder legislatiu en ús de les seves facultats va decidir que els cossos funcionarials al servei de l'Administració de Justícia no havia de ser objecte de convocatòria de places a això hem d'estar»

 

8) L'article 37.1 lletra l del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel què s'aprova el Text refós de la llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, regula que són matèries objecte de negociació els criteris generals sobre les ofertes d'ocupació pública.

 

9) De conformitat amb allò que disposa l'article 57.2 del RPSEL l'oferta pública d'ocupació, un cop aprovada, s'ha de publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, sens perjudici de la comunicació als òrgans de l'Administració de l'Estat que correspongui, a l'efecte de publicació coordinada amb la resta de les ofertes públiques d'ocupació de la resta de les administracions públiques, i se n'ha de trametre còpia a la Direcció General d'Administració Local de la Generalitat de Catalunya.

 

10) De conformitat amb l'art. 21.1 lletra g de la LRBRL, l'alcalde és competent per aprovar l'oferta d'ocupació pública.

 

11) Resolucions d'alcaldia número 2023006636 i 2023008074 de data 21/06/2023 i 28/07/2023 respectivament, de nomenament de les Tinences d'alcaldia i delegació de competències, en concret pel que fa a la delegació de competències en l'àmbit d'Hisenda i Finances, Recursos Interns, Educació, Esport i Seguretat Ciutadana, en el 1er tinent d'alcalde i, en concret, el seu apartat quart lletra d), quan diu que la delegació comprendrà qualsevol tipus d'ordenació de despesa, pacte o contractació relatius en matèria de personal, relacions laborals i funcionals.

 

Atesa la proposta de resolució, els antecedents i fonaments jurídics que la motiven, RESOLC:

 

PRIMER. Aprovar l'Oferta d'ocupació Pública de l'any 2023, en els següents termes:


 

OFERTA PUBLICA 2023




ANNEX I - PERSONAL FUNCIONARI
 

 

Núm.

Denominació

Grup

Torn

Sistema selectiu

Observacions

ADMINISTRACIÓ GENERAL

Subescala tècnica

4

Tècnic d'administració general (TAG)

A1

Lliure

Concurs oposició

 

Subescala de Gestió

1

Tècnic/a de Gestió

A2

Lliure

Concurs oposició

 

Subescala Administrativa

14

Administratiu/iva

C1

Lliure

Concurs oposició

4 Places reservades a discapacitat

Subescala Subalterna

1

Ordenança f

AP

Lliure

Concurs oposició

1 Plaça reservada a discapacitat Intel·lectual

 

ADMINISTRACIÓ ESPECIAL

Subescala tècnica
Classe tècnica diplomada

2

Arquitecte/a tècnic/a

A2

Lliure

Concurs oposició

 

9

Treballador/a social

A2

Lliure

Concurs oposició

 

12

Educador/a

A2

Lliure

Concurs oposició

 

Classe tècnica auxiliar

1

Tècnic/a auxiliar de biblioteca f

C1

Lliure

Concurs oposició

 

Subescala Serveis Especials
Classe comeses especials

1

Tècnic/a superior f sub SE)

A2

Lliure

Concurs oposició

 

Classe Policia Local

23

Agent

C1

Lliure

Oposició

 


 


ANNEX II - PERSONAL LABORAL
 

 

Núm.

Denominació

Grup

Torn

Sistema selectiu

 

1

Oficial Oficis

C2

Lliure

Concurs oposició

 

 

 

PROMOCIO INTERNA

 

ANNEX I - PERSONAL FUNCIONARI - PROMOCIO INTERNA

 

Núm.

Denominació

Grup

Torn

Sistema selectiu

Administració General

Subescala Administrativa

4

Administratiu/iva

C1

Lliure

Concurs oposició

Subescala de Gestió

2

Tècnic/a de Gestió

A2

Promoció interna

Concurs oposició

 

Administració Especial

Subescala tècnica

Classe tècnica superior

1

Arquitecte/a

A1

Promoció interna

Concurs oposició

Classe tècnica diplomada

2

Arquitecte/a tècnic/a

A2

Promoció interna

Concurs oposició

1

Enginyer/a tècnic/a o pèrit

A2

Promoció interna

Concurs oposició

1

Educador/a

A2

Promoció interna

Concurs oposició

Subescala Serveis Especials

1

Tècnic/a superior f sub SE)

A2

Promoció interna

Concurs oposició

Classe comeses especials

Classe Policia Local

1

Sots inspector

C1

Promoció interna

Concurs oposició

1

Sergent

C1

Promoció interna

Concurs oposició

3

Caporals

C1

Promoció interna

Concurs oposició

 

 

SEGON. Aquesta oferta podrà ser augmentada en el nombre de places objecte de convocatòria fins a un 10%, sense que això es consideri modificació de la mateixa, als efectes de l'art. 60.4 del Reglament del personal al servei de les entitats locals.

 

TERCER. Publicar al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, a la Seu electrònica, a la intranet i a la extranet municipal, COMUNICAR als òrgans de l'Administració de l'Estat que correspongui a l'efecte de publicació coordinada amb la resta de les ofertes públiques d'ocupació de la resta d'administracions públiques, i TRAMETRE còpia a la Direcció General d'Administració Local de la Generalitat de Catalunya.

 

QUART. Donar compliment als tràmits procedimentals que en dret procedeixin en ordre i a bon fi i execució del precedent acord.

 

CINQUÈ. Conforme a les previsions de l'article 123 de la vigent Llei 39/2015, d'1 d'octubre, Llei del Procediment administratiu comú de les administracions publiques, contra aquest acte administratiu, que exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recursos potestatiu de reposició davant del mateix òrgan que l'ha dictat dintre del termini d'un mes, comptat a partir del dia següent de la seva publicació en la forma legalment establerta.

Així mateix, de conformitat amb els articles 45 i 46 de la mateixa Llei, podrà interposar-se directament recurs davant l'ordre jurisdiccional contenciós administratiu dintre del termini de dos mesos, comptats a partir del dia següent al de la seva publicació en la forma legalment establerta, sense perjudici de qualsevol altre recurs que s'estimi adient, en base allò que estableixen els articles 112 i 114 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre i els articles 8 i ss, 25 i 46 i concordants de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciós administrativa. Aquest recurs no es podrà interposar mentre no s'hagi resolt expressament o s'hagi produït la desestimació presumpta del recurs de reposició potestatiu prèviament interposat. La interposició de qualsevol dels recursos, però, no paralitza per si mateixa l'acció administrativa perquè l'acte administratiu sigui efectiu, llevat que així ho acordi l'òrgan jurisdiccional o administratiu competent."

 

Badalona, 10 d'agost de 2023

 

 

Res. DGAL 24.4.2023

Maria Judith Barroso Guevara

Secretària accidental

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
8213 {"title":"Ayuntamiento de Badalona - Administración local (DOGC nº 2023-8998)","published_date":"2023-09-12","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"8213"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Badalona,DOGC,DOGC 2023 nº 8998 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-09-12/8213-ayuntamiento-badalona-administracion-local-dogc-n-2023-8998 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.