Ayuntamiento de Balaguer - Administración local (DOGC nº 2023-8990)

ANUNCIO sobre aprobación de las bases y la convocatoria del proceso selectivo para la contratación laboral temporal de un/a técnico/a de orientación y dinamización en la acción educativa por el procedimiento de concurso-oposición y la formación de una bolsa de trabajo para cubrir posibles necesidades temporales y/o acumulación de tareas, en los términos que constan en el expediente (exp. 1482/2020).

Mitjançant el Decret d'Alcaldia número 2023-0336, de data 11 d'agost de 2023, s'han aprovat les bases i la convocatòria del procés selectiu per la contractació laboral temporal d'un/a tècnic/a d'orientació i dinamització en l'acció educativa pel procediment de concurs oposició de l'Ajuntament de Balaguer.

Les instàncies sol·licitant la participació per prendre part en la convocatòria es presentaran, tal i com es determina en aquestes bases, dins del termini de 20 dies naturals a comptar de l'endemà al de la publicació de l'anunci d'aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

 

Peu de recurs

Contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa, les persones interessades en l'expedient que no siguin administracions públiques poden interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició davant l'òrgan que ha dictat aquesta Resolució, en el termini d'un mes, d'acord amb l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o bé interposar directament recurs contenciós administratiu davant els jutjats de l'ordre contenciós administratiu corresponents, en els termes establerts als articles 8 i 14 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos, d'acord amb l'article 46.1 de la mateixa Llei. Ambdós terminis es compten des de l'endemà de la notificació de la present Resolució.

Les administracions públiques poden formular el requeriment previ al recurs contenciós administratiu davant el mateix òrgan que ha dictat la present resolució, en el termini de dos mesos, d'acord amb l'article 44 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, o bé interposar directament recurs contenciós administratiu davant els jutjats de l'ordre contenciós administratiu corresponents, en el termini de dos mesos. Ambdós terminis es comptaran des de l'endemà de la notificació de la present resolució.

 

Balaguer, 23 d'agost de 2023

 

Lorena González Dios

Paera en cap

 

 

ANNEX

BASES GENERALS REGULADORES DEL PROCÉS SELECTIU PER A LA CONTRACTACIÓ LABORAL TEMPORAL D'UN/A TÈCNIC/A D'ORIENTACIÓ I DINAMITZACIÓ EN L'ACCIÓ EDUCATIVA PEL PROCEDIMENT DE CONCURS OPOSICIÓ I LA FORMACIÓ D'UNA BORSA DE TREBALL PER COBRIR POSSIBLES NECESSITATS TEMPORALS I/O ACUMULACIÓ DE TASQUES.

 

1. Objecte de la convocatòria

L'objecte d'aquesta convocatòria és la contractació laboral temporal d'una plaça de Tècnic/a d'orientació i dinamització en l'acció educativa, adscrita al Pla d'Educatiu d'Entorn, de l'Àrea d'Educació de l'Institut Municipal Progrés i Cultura (IMPIC), organisme autònom local de l'Ajuntament de Balaguer.

- ACORD GOV/91/2023, de 18 d'abril, pel qual s'estableixen les condicions mínimes per formalitzar els convenis que concretin els plans educatius d'entorn i el finançament de les actuacions relacionades.

Les característiques de la plaça convocada són les següents:

Denominació: Tècnic/a d'orientació i dinamització en l'acció educativa

Categoria: A2

Complement de destí: 22

Complement específic anual: 5.469,48 euros

Sistema de selecció: concurs-oposició

Número de places convocades: 1

Modalitat contractual (codi 405): Contracte per a la millora de l' ocupabilitat i la inserció laboral.

Jornada i horari: la jornada de treball serà a temps complet de la jornada establerta pel conveni de l'IMPIC, prestant-se de dilluns a diumenge amb els descansos que estableix la Llei.

 

2. Funcions principals del lloc de treball

Són funcions bàsiques i generals del lloc de treball de la plaça de tècnic/a d'orientació i dinamització en l'acció educativa les que es detallen tot seguit, tenint en compte però, que aquestes funcions especificades en un context general, tindran diferent grau de responsabilitat, dificultat, complexitat i intensitat en funció del nivell en què es desenvolupin.

Les funcions del/la tècnic/a d'orientació i dinamització en l'acció educativa són les que s'indica:

- Planificar, executar, avaluar, gestionar i coordinar les diferents actuacions del Pla Educatiu d'Entorn de Balaguer; coordinar les comissions institucionals; realitzar el pla anual, les sol·licituds i justificacions del programa; realitzar totes aquelles tasques i necessitats que es derivin del Pla o dels programes que es despleguin d'aquest.

- Analitzar les necessitats que hi ha al territori, per tal de poder donar resposta a través dels diferents programes locals.

- Generar la confiança entre els agents socioeducatius del territori, mantenint una xarxa sòlida i efectiva.

- Coordinar-se amb els diferents agents implicats en el Pla Educatiu de l'Entorn (centres educatius, entitats...).

- Dinamitzar els diferents grups de treball del Pla Educatiu de l'Entorn de Balaguer.

- Treballar de forma transversal amb l'equip de l'Àrea de Serveis a les persones i promoció econòmica.

- Dissenyar i impartir tallers d'orientació acadèmica i laboral per a joves als centres educatius i també fora d'aquests.

- Coordinar-se amb els diferents agents implicats en la prevenció de l'abandonament escolar prematur (centres educatius, educadors de carrer, entitats...).

- Treballar de forma transversal amb l'equip de l'Àrea de Serveis a les persones i promoció econòmica.

- Vetllar per la seguretat i salut en el seu lloc de treball, utilitzant adequadament els equips relacionats amb la seva activitat, d'acord amb els procediments establerts i la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals.

- Complir amb les obligacions en matèria de protecció de dades de caràcter general que marca la corporació, d'acord amb la normativa vigent en matèria de LOPD

I, en general, totes aquelles de caràcter similar que li siguin atribuïdes.

 

3. Condicions d'admissió de les persones aspirants

Per prendre part en el procés selectiu els aspirants hauran de reunir els requisits previstos en els punts següents en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

Són requisits generals per a ser admesos a les proves selectives convocades per aquestes bases, els següents:

a) Tenir els requisits de nacionalitat establerts a la legislació vigent, en concret els articles 56 i 57 del Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut de l'Empleat públic.

b) Tenir la capacitat funcional per a l'acompliment de les tasques.

c) No patir cap malaltia ni estar afectat per cap impediment físic o psíquic que impossibiliti el normal exercici de les funcions pròpies de la categoria.

d) Tenir setze anys i no excedir, si escau, de l'edat màxima de jubilació forçosa.

e) No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les Administracions Públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les Comunitats Autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionari, o per a exercir funcions similars a les que feia en el cas del personal laboral, en què hagués estat separat o inhabilitat. En el cas de ser nacional d'un altre Estat, no trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni haver estat sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu Estat, en els mateixos termes l'accés a l'empleat públic. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que l'aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

f) No estar compres en cap de les causes d'incompatibilitat del personal al servei de les de la Generalitat de Catalunya.

g) Tenir la titulació de Grau Universitari en educació social, pedagogia, mestre en educació infantil, mestre en educació primària, llicenciatura o màster de psicopedagogia o titulació equivalent o estar en condicions d'obtenir-la en la data en que finalitzi el termini de presentació d'instàncies. Aquelles persones que presentin títols considerats equivalents als exigits hauran d'acreditar l'equivalència mitjançant certificació lliurada pel Ministeri d'Educació o el Departament d'Ensenyament de la Generalitat corresponent.

h) Llengua castellana: els/les aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola hauran d'acreditar els coneixements de la llengua castellana. En cas de no acreditar-ho, hauran de realitzar la prova corresponent.

i) Posseir el certificat de coneixements de nivell de suficiència de llengua catalana orals i escrits (certificat nivell C1 de català) o alguna de les titulacions equivalents d'acord amb el Decret 3/2014 de modificació del Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català i l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística. Així mateix, és d'aplicació el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les Administracions públiques de Catalunya.

En el cas que les persones aspirants no puguin acreditar documentalment la possessió del nivell de català exigit, es valoraran a partir de la realització d'una prova específica de llengua catalana del mateix nivell al requerit a la convocatòria, que hauran de superar.

Aquests requisits s'han de reunir l'últim dia del termini de presentació de sol·licituds, excepció feta de l'acreditació documental del coneixement de la llengua catalana, que es pot aportar fins el moment de realització de la prova específica de llengua catalana.

 

4. Termini i forma de presentació de sol·licituds de participació

Les persones interessades en prendre part a les proves han de presentar una instància, en la qual hauran de manifestar que coneixen i accepten aquestes bases i reuneixen totes i cadascuna de les condicions exigides per participar en el procés selectiu, sense perjudici de la seva posterior acreditació en finalitzar el procés selectiu. Les instàncies, es dirigiran a la Presidència i es presentaran al Registre General d'aquest Ajuntament, o en qualsevol altra forma de les que estableix l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions públiques. El termini de presentació de sol·licituds començarà a comptar a partir de l'endemà de la publicació de l'anunci de les bases i de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i serà de 20 dies naturals.

Els/les aspirants que desitgin prendre part en les proves selectives podran presentar la sol·licitud en el model que està disponible a la pàgina web municipal (http://www.balaguer.cat), pels següents mitjans:

a) Telemàticament: en el registre electrònic de l'Ajuntament o en el registre electrònic de les Administracions públiques relacionades a l'article 2.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del nprocediment administratiu comú de les Administracions públiques.

b) Presencialment:

- Al Registre General de l'Ajuntament de Balaguer, situat a la Plaça Mercadal, 1, de Balaguer.

- A les oficines de Correus, en la forma que reglamentàriament s'estableixi.

- A les representacions diplomàtiques o oficines consulars d'Espanya a l'estranger.

- A les oficines d'assistència en matèria de registres.

Si s'opta per aquesta darrera opció, és a dir, si les sol·licituds es presenten en qualsevol dels registres previstos a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, aliens als de l'Ajuntament de Balaguer, caldrà trametre un correu electrònic a l'adreça recursoshumans@balaguer.cat dins del termini establert de presentació de sol·licitud per formar part del procés selectiu, amb la indicació de les dades de la persona que ha presentat la sol·licitud, la forma, el lloc i la data de presentació i les dades de contacte del lloc on s'hagi presentat la sol·licitud. La no comunicació complementària per aquest mitjà comportarà l'exclusió de l'aspirant per raons organitzatives, ja que l'establiment de les persones admeses i excloses en un procés selectiu s'ha de poder tramitar amb agilitat, principi que es podria veure conculcat arran de la presentació per aquests mitjans establerts a la normativa de procediment administratiu que suposés la rebuda de les sol·licituds transcorregut sobradament el termini establert a aquests efectes.

A més, en el cas que s'opti per presentar la sol·licitud en una oficina de Correus, a part d'enviar un correu electrònic al Departament de Recursos Humans comunicant l'enviament de la sol·licitud per correus, s'haurà de fer en sobre obert per tal que la sol·licitud sigui datada i segellada per l'oficina de Correus abans de ser certificada.

Els aspirants hauran d'acreditar documentalment, dins del termini de presentació de sol·licituds, els requisits per participar-hi establerts a la base tercera. Entre aquesta documentació, en tot cas, haurà de constar:

- Fotocòpia del document nacional d'identitat.

- Fotocòpia de la titulació exigida per participar a la convocatòria o certificats acreditatius o resguard d'haver abonat els drets per a la seva expedició.

- Currículum professional en el què s'adjuntaran els justificants acreditatius dels mèrits al·legats.

- Declaracions de no estar inhabilitat/da per a l'exercici de les funcions públiques, ni estar separat/da mitjançant expedient disciplinari de qualsevol administració pública. Els/les aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola hauran d'acreditar, mitjançant declaració jurada o promesa, que no estan sotmesos a cap sanció disciplinaria o condemna penal que els impedeixi l'accés a la funció publica en el seu estat d'origen.

- Els/les aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola, ni la dels altres estats membres de la Unió Europea, ni la dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, hauran de presentar la corresponent documentació expedida per les autoritats competents que acrediti el vincle de parentiu amb una persona de nacionalitat d'un estat membre de la Unió Europea o d'un dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors. També hauran de presentar una declaració jurada o promesa efectuada pel cònjuge en la qual aquest manifesti fefaentment que no està separat de dret de l'aspirant.

- Declaració de tenir capacitat funcional per a l'exercici de la plaça convocada.

- Declaració de no estar en cap dels supòsits d'incompatibilitat previstos en la legislació vigent o declaració que se sol·licitarà l'autorització de compatibilitat o que s'exercirà l'opció que preveu l'article 10 de la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'incompatibilitats del personal al servei de l'Administració de la Generalitat.

- Acreditació del nivell C1 de català del Marc europeu comú de referència (MECR). En cas que no es puguin acreditar els coneixements de la llengua, es podrà realitzar la prova de coneixements prevista en les presents bases.

Així mateix, els aspirants hauran de presentar, juntament amb la sol·licitud de participació en el procés selectiu, fotocòpia de les certificacions, títols i/o altres documents acreditatius dels mèrits al·legats segons la base setena per participar en la fase de concurs, que s'haurà de fer segons s'indica:

1.Experiència: s'acredita amb la següent documentació:

a) Informe de vida laboral emès per la TGSS.

b) Serveis prestats a les administracions públiques: certificació de l'òrgan competent amb indicació de la categoria professional, temps contracte, grup professional.

c) Empresa privada: certificació de l'empresa que indiqui els serveis prestats, categoria professional i funcions, període de temps, règim de dedicació, experiència adquirida, i fotocòpia del/s contracte/s de treball.

2. Formació:

Fotocòpia de la certificació, amb especificació de l'entitat organitzadora, denominació del curs i durada del curs en hores. En el supòsit que no s'especifiqui la duració en hores, quedarà a criteri del tribunal la valoració o no del mèrit. En cas que es valori, es farà per la puntuació mínima prevista.

No es valorarà cap mèrit que no compti amb la deguda acreditació.

Amb la formalització i presentació de la sol·licitud, les persones aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part a la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent i, especialment, la normativa sobre protecció de dades.

Les persones interessades en concórrer en aquesta convocatòri de les quals la Paeria ja disposi de documentació relativa al seu perfil professional, no caldrà que acreditin l' esmentada documentació en el moment de presentació de sol·licituds.

 

5. Admissió de les persones aspirants

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, el President de la Corporació dictarà resolució, en el termini màxim d'un mes, declarant aprovada la llista d'admesos/es i exclosos/es. Aquesta resolució assenyalarà les llistes certificades dels/de les aspirants admesos/es i exclosos/es, la composició del tribunal, així com el dia, l'hora i el lloc de començament de les proves. La crida per als posteriors exercicis es farà, d'acord amb l'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions públiques, mitjançant la publicació en el tauler d'edictes electrònic de l'Ajuntament. Els successius anuncis de les proves es faran públics per l'òrgan de selecció pels mateixos mitjans.

La resolució que declari aprovada la llista d'admesos i d'exclosos es farà pública al tauler d'anuncis electrònic de la Corporació i concedirà un termini de 10 dies naturals per a esmenes i possibles reclamacions. En cas de presentació de reclamacions dins d'aquest termini, es procedirà d'igual forma que l'exposada en la base quarta.

Aquesta publicació substitueix la notificació individual als interessats, d'acord amb l'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions públiques.

Les reclamacions presentades s'hauran de resoldre en el termini màxim d'un mes a partir de la finalització del termini per a la presentació de les mateixes. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'entendran desestimades.

Si no s'hi presenten al·legacions o es desestimen per silenci administratiu, s'ha de considerar definitivament aprovada la llista de persones aspirants admeses i excloses, que es publicarà al tauler d'anuncis electrònic de la Corporació.

Si s'accepta alguna al·legació, s'ha de procedir a notificar-ho al recurrent en els termes que estableix la Llei 39/2015 i s'esmenarà la llista de persones admeses i excloses i es publicarà al tauler d'anuncis electrònic de l'Ajuntament.

 

6. Tribunal qualificador

D'acord amb l'establert a l'article 60 del Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, aprovat per Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, l'òrgan de selecció serà col·legiat i la seva composició s'haurà d'ajustar als principis d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres i es tendirà, així mateix, a la paritat entre dona i home.

El personal d'elecció o de designació política, els funcionaris interins i el personal eventual no podran formar part dels òrgans de selecció.

La pertinença als òrgans de selecció serà sempre a títol individual, i no es podrà ostentar aquesta pertinença en representació o per compte d'altri.

L'òrgan de selecció estarà constituït per:

President/a:

- Un/a funcionari/ària de carrera o laboral fix de l'Institut Municipal Progrés i Cultura del grup de titulació A.

Vocals:

- Un/a funcionari/ària de carrera o laboral de l'Institut Municipal Progrés i Cultura del grup de titulació A.

- Un/a funcionari/ària de carrera o laboral fix del grup de titulació A designat/da per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

- Un/a funcionari/ària designat/da pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya

- Un/a funcionari/ària designat/da pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Secretari/ària: el secretari de l'Ajuntament o persona en qui delegui, amb veu i sense vot.

Es designarà el mateix nombre de suplents que de titulars i actuaran els uns o els altres indistintament.

L'òrgan de selecció pot disposar la incorporació d'assessors especialistes per a totes o alguna de les proves. Els assessors no tenen vot.

La composició de l'òrgan de selecció s'ha d'ajustar al principi d'especialitat i el president i els vocals han de tenir una titulació igual o superior a l'exigida per a l'accés a les plaça de la convocatòria.

L'òrgan de selecció no es pot constituir ni actuar sense l'assistència com a mínim de la meitat dels seus membres, bé siguin titulars, bé suplents, i sempre és necessària la presència del president i del secretari. Les decisions s'han d'adoptar per majoria simple de vots dels presents i, en cas d'empat, ha de resoldre el vot de qui actuï com a president. Tots els membres actuen amb veu i vot, tret del secretari, l'actuació del qual és de fedatari. No obstant això, aquest tindrà veu i vot quan alhora sigui membre de l'òrgan de selecció.

Els membres de l'òrgan de selecció es poden abstenir i les persones aspirants els poden recusar si concorre algun dels motius dels articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic.

De cada sessió que faci l'òrgan de selecció, se n'ha d'estendre l'acta corresponent, signada pel secretari, que n'ha de donar fe, amb el vistiplau del president. També podrà ser signada per la resta de membres de l'òrgan de selecció, si així s'estableix per acord del mateix.

L'òrgan de selecció resoldrà per majoria tots els dubtes que puguin sorgir en relació amb l'aplicació i la interpretació d'aquestes bases, així com la forma d'actuació en els casos no previstos en les mateixes.

En el cas que les persones aspirants no hagin acreditat prèviament el nivell de coneixements de català exigit i a l'efecte del que preveu el Decret 161/2002, d´11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya, l'òrgan competent en matèria de política lingüística, a petició de la Corporació, nomenarà una persona per tal que assessori el tribunal qualificador, la qual actuarà amb veu i sense vot. Així mateix, el Tribunal pot sol·licitar l'assessorament de persones expertes en matèria lingüística, les quals hauran de col·laborar amb la persona nomenada per assessorar l'òrgan de selecció en la valoració de la prova de coneixements de llengua catalana.

El Tribunal, en aquells casos que consideri pertinent, adaptarà els mitjans de realització dels exercicis dels/de les aspirants discapacitats/des, de manera que gaudeixin d'igualtat d'oportunitats respecte als/les altres aspirants, sempre que així ho hagin indicat en la sol·licitud per prendre part en els corresponents processos selectius. Amb aquesta finalitat, podran demanar un informe sobre la sol·licitud d'adaptació als equips de valoració multiprofessional.

Els membres dels tribunals qualificadors o òrgans tècnics de selecció hauran d'observar l'oportuna confidencialitat i el secret professional en tot el que fa referència a les qüestions tractades en les reunions que se celebrin.

Als efectes previstos en el Real Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei (BOE 30/05/02), el tribunal qualificador es classifica en la categoria primera.

A l'efecte de comunicacions i altres incidències, l'òrgan de selecció té la seva seu a la Paeria de Balaguer, Pl. Mercadal, 1, de Balaguer, 25600.

 

7. Desenvolupament del procés selectiu

El procediment de selecció és el de concurs oposició.

El procés de concurs oposició constarà de dues fases diferenciades: la d'oposició i la de concurs. Únicament accediran a la fase de concurs els aspirants que superin l'oposició. El lloc, data i hora del començament de la primera prova de l'oposició de cadascun dels processos selectius convocats seran anunciats al tauler d'edictes electrònic de la Corporació, a l'igual que per a les proves successives, que podran o no coincidir amb la data assenyalada per a la primera prova. Igualment, les puntuacions es faran públiques a través dels mitjans esmentats.

Les persones aspirants hauran de comparèixer a les diferents proves proveïts del DNI/NIE/Passaport. La manca de presentació d'aquest document determinarà l'exclusió automàtica de/de la l'aspirant del procediment selectiu. Només hi ha una convocatòria per a cada exercici. Els/Les aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalats per cadascun dels exercicis decauran en els seus drets.

Si en qualsevol moment del procés selectiu arribés a coneixement del tribunal que alguna de les persones aspirants no posseeix la totalitat dels requisits exigits en aquesta convocatòria, amb l'audiència prèvia de la persona interessada, haurà de proposar-ne l'exclusió. El tribunal indicarà les inexactituds o falsedats formulades per la persona aspirant en la sol·licitud d'admissió a aquestes proves selectives, als efectes escaients.

Les proves selectives es duran a terme, sempre que sigui possible, una a continuació de l'altra, de manera que en un mateix dia es podrà portar a terme més d'una prova.

 

1. Fase d'oposició (màxim 40 punts)

La qualificació dels aspirants a cada exercici serà igual a la suma de les puntuacions donades pels membres del tribunal assistents, dividida pel nombre d'aquests. La puntuació definitiva en la fase d'oposició vindrà determinada per la suma de puntuacions obtingudes pels aspirants en els diferents exercicis.

Els opositors seran cridats per a cada exercici en crida única i seran exclosos aquells que no compareguin, llevat dels casos degudament justificats i apreciats lliurement pel Tribunal.

En qualsevol moment del procés selectiu els aspirants podran ser requerits pels membres del tribunal amb la finalitat d'acreditar la seva identitat.

Primer exercici: Prova de coneixements de català (apte/a o no apte/a).

Aquesta prova s'adequarà al Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les Administracions públiques de Catalunya.

Quedaran exemptes d'aquesta prova les persones que presentin un certificat de coneixement del català del nivell corresponent a la plaça convocada expedit per la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) o algun dels altres títols, diplomes i certificats considerats equivalents en la Llista de titulacions equivalents als certificats de coneixements de català de la DGPL, elaborada a partir de l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril. És a dir:

a) Els aspirants que justifiquin amb els corresponents títols oficials que tenen el nivell exigit de català. Per determinar les equivalències dels títols oficials del Departament d'Ensenyament amb els certificats de la Direcció General de Política Lingüística, a més del títol, i per acreditar que s'ha fet tota l'escolarització a Catalunya sense exempció de l'assignatura de llengua catalana, cal presentar un certificat expedit pel centre docent corresponent, a sol·licitud de la persona interessada.

b) Els aspirants que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal en aquest Ajuntament, o hagin quedat en la borsa de treball corresponent si la convocatòria preveia la formació d'una borsa de treball, en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior, o que hagin superat la prova esmentada en altres processos de la mateixa oferta pública d'ocupació.

Les persones que obtinguin una qualificació de no apte, seran eliminades del concurs-oposició.

Segon exercici: Prova de coneixements de llengua castellana (apte/a o no apte/a)

Serà obligatòria només per a les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola.

Queden exempts de realitzar aquesta prova els/les aspirants que acreditin haver cursat la primària, secundària i el batxillerat a l'Estat espanyol; també aquelles persones que estan en possessió del Diploma de nivell superior d'espanyol que estableix el RD 1137/2002 de 31 d'octubre o que han superat totes les proves adreçades a la seva obtenció, o les que disposin del Certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes.

Les persones que obtinguin una qualificació de no apte, seran eliminades del concurs-oposició.

Tercer exercici: Prova pràctica (màxim 40 punts)

Amb caràcter eliminatori, consisteix a desenvolupar un cas pràctic relacionat amb les funcions pròpies del lloc de treball i/o del temari específic relacionat a l'annex. El temps màxim per realitzar aquest exercici no podrà ser superior a una hora.

El tribunal, en cas que ho consideri pertinent, podrà sol·licitar a la persona aspirant els aclariments oportuns envers a l'esmentat exercici així com la seva lectura. En aquest exercici es valorarà la capacitat d'anàlisi i l'aplicació raonada dels coneixements teòrics a la resolució dels problemes pràctics plantejats.

La qualificació de la prova és de 0 a 40 punts. La persona aspirant que no obtingui un mínim de 20 punts serà automàticament eliminada del procés selectiu.

 

2. Fase de concurs (màxim 10 punts)

Aquesta fase serà aplicable a aquells/es aspirants que superin la fase d'oposició.

La puntuació obtinguda en el concurs de mèrits es sumarà a la puntuació obtinguda en la fase oposició, i determinarà la puntuació final dels aspirants.

Consisteix en la valoració del currículum dels/de les aspirants, d'acord amb els següent barem i sempre sobre la documentació acreditativa que hauran aportat dins el termini de presentació de sol·licituds. Els mèrits no acreditats degudament de forma documental no seran tinguts en consideració pel Tribunal qualificador.

Experiència professional (màxim 5 punts):

1. Per serveis prestats a l'Administració pública en un lloc de treball d'igual o similar categoria i en funcions anàlogues a la plaça a cobrir, es puntuen a raó de:

- 0,2 punts per mes complet treballat.

2. Per serveis prestats a l'empresa privada en un lloc de treball d'igual o similar categoria i en funcions anàlogues a la plaça a cobrir, es puntuen a raó de:

- 0,1 punts per mes complet treballat.

Els serveis prestats a les administracions públiques en qualitat de personal eventual no es valoren.

L'experiència professional s'ha d'acreditar mitjançant l'aportació de fotocòpies dels nomenaments, contractes de treball o fulls de nòmina acompanyats del certificat de vida laboral expedit per la Seguretat Social, i en el termini que preveu la base quarta.

La puntuació establerta en aquest apartat d'experiència s'entendrà referida a jornada completa, en el cas que sigui inferior s'aplicarà la puntuació que correspongui, per aquest motiu el còmput del temps treballat es valorarà d'acord amb el que consti a l'informe de vida laboral com a total de dies treballats.

Expedient acadèmic (màxim 3 punts):

Es valorarà estar en possessió d'altres titulacions acadèmiques relacionades a la plaça a cobrir, sempre que no sigui l'exigida com a requisit d'accés a la convocatòria o de nivell inferior, segons s'indica:

- Doctorat: 2,50 punts

- Grau universitari: 2,00 punts

- Màsters universitaris: 1,00 punts

- Postgraus universitaris: 0,50 punts

Formació Complementària (màxim 1 punt)

Formació especialitzada, cursos o seminaris, en centres públics o privats directament relacionats amb les tasques pròpies del lloc a cobrir, sempre que tingui una duració mínima de 10 hores lectives, segons el següent barem:

- Entre 10 i 19 hores: 0,10 punts

- Entre 20 i 49 hores: 0,15 punts

- De 50 h a 100: 0,25 punts

- Més de 100 hores: 0,50 punts

En el supòsit que no s'especifiqui la duració en hores o crèdits, quedarà a criteri del tribunal la valoració o no del mèrit. En cas que es valori, es farà aplicant la puntuació mínima establerta a les bases.

Altra formació (màxim 1 punt) :

1. Coneixement de llengua catalana: Certificat de nivell superior (C2): 1,00 punt

2. Coneixement de llengües estrangeres (anglès, francès, i altres): Certificats acreditatius de:

- Nivell intermedi: 0,50 punts

- Nivell avançat: 0,75 punts

- Nivell superior: 1,00 punt

Només es valorarà el nivell més alt de cada llengua acreditat per la persona participant. Podent-se acreditar diversos idiomes.

3. Estar en possessió del Certificat ACTIC:

- Nivell 1 Bàsic: 0,25 punts

- Nivell 2 Mitjà: 0,50 punts

- Nivell 3 Avançat: 0,75 punts + 0,25 punts (competència C5)

Documents justificatius obligatoris:

Informe de vida laboral del sol·licitant emès per la Tresoreria General de la Seguretat Social, fotocòpia del contracte de treball, rebut de nòmina o certificat acreditatiu de la naturalesa dels serveis prestats.

Entrevista personal:

Les persones aspirants que hagin superat totes les proves podran ser cridades, si el tribunal ho considera convenient, per realitzar una entrevista personal, la qual estarà dirigida a avaluar les competències professionals i idoneïtat dels/les aspirants amb relació a la plaça convocada. El resultat de l'entrevista serà d'apte/no apte.

 

8. Proposta de contractació

L'òrgan de selecció realitzarà l'avaluació de les persones aspirants establint la classificació definitiva que s'obtindrà de la suma de les puntuacions obtingudes en el conjunt de les fases del procés selectiu, i elevarà a la presidència de la Corporació, juntament amb l'acta, la llista de les persones aspirants que hagin obtingut la puntuació mínima necessària per a poder ser proposades per al nomenament, classificades de major a menor puntuació o la proposta per declarar deserta la convocatòria si considerés que cap de les persones aspirants assoleix el nivell adient per a l'exercici del lloc de treball convocat.

Les dues persones que hagin obtingut les majors puntuacions seran proposades per la seva contractació laboral temporal en la plaça convocada.

En cas d'empat, l'ordre s'establirà atenent, en primer lloc, a l'aspirant que hagi obtingut la major puntuació en la fase d'oposició. De persistir l'empat, segons la puntuació obtinguda en la prova pràctica. De persistir l'empat, segons la puntuació obtinguda en la prova teòrica. Si encara persisteix, es faculta l'òrgan de selecció per ordenar una prova relacionada amb les funcions pròpies de la plaça convocada que determinarà l'aspirant amb millor capacitat.

La renúncia de la persona proposada donarà lloc a la proposta de contractació de la persona següent en ordre de puntuació i així successivament.

Els/les aspirants discapacitats/des hauran d'aportar un certificat de l'equip multiprofessional que correspongui que acrediti el tipus i grau de discapacitat que presenta, així com la capacitat funcional de l'aspirant per al desenvolupament de les tasques pròpies de la plaça a proveir.

 

9. Presentació de documents per les persones aspirants proposades per a la seva Contractació.

Les persones aspirants proposades per la seva contractació laboral temporal hauran de presentar al Departament de Recursos Humans de la Corporació, en el termini de 10 dies naturals a comptar a partir del dia següent al de la publicació al tauler d'edictes electrònic de la relació d'aprovats, els documents acreditatius del compliment dels requisits exigits a la convocatòria següents:

a) Document Nacional d'Identitat original.

b) Certificat mèdic oficial, acreditatiu de no patir cap malaltia o defecte físic que impedeixi el normal desenvolupament de les funcions pròpies del lloc a proveir.

c) Fotocòpia compulsada del títol acadèmic exigit, si no s'hagués presentat amb la sol·licitud de participació en el procés selectiu.

d) Declaració responsable de no estar inhabilitada per sentència ferma per a l'exercici de funcions públiques i no haver estat separada, per resolució disciplinària ferma, del servei de cap Administració pública.

e) Declaració responsable de no estar afectada per la normativa d'incompatibilitats del personal al servei de les Administracions públiques o, si s'escau, sol·licitar la compatibilitat amb el formulari que li facilitarà la Corporació, o exercir, altrament, l'opció prevista a l'article 10 de la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les Administracions públiques, a l'article 10 de la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'incompatibilitats del personal al servei de l'Administració de la Generalitat i a l'article 337 del Reglament del personal al servei de les entitats locals, aprovat pel Decret 214/1990, de 30 de juliol.

Llevat de força major, en cas de no presentar en termini, la documentació, o resultar d'aquesta que no reuneix qualsevol dels requisits exigits, la persona aspirant proposada decaurà en tots els seus drets al nomenament i derivats de la superació del procés de selecció, sense perjudici de les possibles responsabilitats penals en les quals hagi pogut eventualment incórrer.

En aquest cas, d'acord amb l'acta de l'òrgan de selecció, es pot procedir a proposar l'aspirant següent segons ordre de puntuació, concedint-li, previ requeriment que li serà notificat individualment, el termini previst en aquesta base per presentar la documentació.

 

10. Contractació

D'acord amb la proposta de l'òrgan de selecció, el President de la Corporació aprovarà les corresponents contractacions laborals temporals en favor de les persones aspirants que hi figurin en els primers llocs, les quals hauran d'incorporar-se immediatament al lloc de treball.

No obstant això, amb la finalitat d'assegurar la cobertura de la plaça, i en l'eventualitat de renúncia o impossibilitat legal de contractació de les persones aspirants proposades en els primers llocs, el President de la Corporació podrà requerir de l'òrgan de selecció la relació complementària de les persones aspirants que segueixin a les primerament proposades, per tal de demanar correlativa contractació en el seu favor.

Aquestes contractacions seran notificades als interessats/des i publicades al BOP i al DOGC.

Una vegada efectuada aquesta notificació, l'aspirant nomenat haurà d'incorporar-se al servei de la Corporació en el moment en què siguin requerits/des, i en un termini màxim de 10 dies naturals des de la data de la resolució.

L'aspirant que injustificadament no s'incorpori al servei de la Corporació, perdrà tots els drets derivats del procés de selecció.

 

11. Incompatibilitats

En compliment de la normativa vigent sobre el règim d'incompatibilitats del personal al servei de les Administracions públiques, abans d'incorporar-se al servei de la Corporació, la persona aspirant haurà d'efectuar una declaració d'activitats i, si s'escau, sol·licitar la compatibilitat per a la realització d'una segona activitat, pública o privada, o exercir, en el seu cas, l'opció prevista a l'article 10 de la Llei 53/1984 de 26 de desembre, a l'article 10 de la Llei 21/1987, de 26 novembre i a l'article 337 del Decret 214/1990.

Pel que fa a la determinació i adscripció al lloc de treball, règim d'horari i jornada, la persona objecte de contractació s'atindrà als acords i resolucions que adoptin els òrgans corresponents de l'Ajuntament.

 

12. Cessament

La persona contractada cessarà per qualsevol de les causes previstes a la normativa laboral i, en tot cas, per la finalització del termini del contracte (31 d'octubre de 2022, amb possibilitat de pròrroga pel curs escolar 2022-2023).

 

13. Informació bàsica de protecció de dades personals

El responsable del tractament de les dades personals és l'Ajuntament de Balaguer. La finalitat del tractament és la gestió del procés de provisió del lloc de treball ofert i de selecció de persones interessades en ocupar el lloc de treball ofert. Les dades es conserven indefinidament, llevat que la persona interessada en sol·liciti la supressió. La legitimació del tractament d'aquestes dades és el consentiment de la persona interessada i la missió realitzada en interès públic d'acord amb el Capítol I del Títol IV del text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic aprovat per Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre. Pel que fa als destinataris, les dades no es comuniquen a terceres persones alienes al procés selectiu. Durant el procés es podran publicar dades identificatives dels participants, d'acord amb la normativa vigent. Les persones interessades poden exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició al tractament i sol·licitud de la limitació del tractament adreçant-se a l'Ajuntament de Balaguer. Correu electrònic de contacte del Delegat de Protecció de Dades: dpd@balaguer.cat

 

14. Incidències i recursos

El tribunal qualificador queda facultat per resoldre els dubtes i les discrepàncies que es produeixin durant el desenvolupament del procés selectiu.

La convocatòria i les seves bases, així com la llista d'aspirants admesos i exclosos, poden ser impugnats per les persones interessades, mitjançant la interposició d'un recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva notificació o publicació, sens perjudici del recurs potestatiu de reposició que es pot interposar en el termini d'un mes des de la data de notificació o publicació de l'acte, davant la Presidència de la Corporació.

El resultat del concurs que emeti el tribunal qualificador pot ser recorregut en alçada davant la Presidència de la Corporació en el termini d'un mes des de la data en què s'hagi publicat o notificat.

Els actes de tràmit del tribunal qualificador no podran ser objecte de recurs, sens perjudici que s'hi puguin interposar reclamacions quan es tracti d'esmenar possibles errors materials en la confecció de la llista d'aprovats, errors en la transcripció de publicacions, errors aritmètics en les qualificacions o errors observables a simple vista. Aquests errors també podran ser corregits d'ofici pels òrgans de selecció.

 

15. Embaràs de risc o part

Si a causa d'una situació degudament acreditada d'embaràs de risc o part, alguna de les aspirants no pot completar el procés selectiu, la seva situació quedarà condicionada a la finalització del procés i a la superació dels exercicis que haguessin quedats ajornats, sense que aquests es puguin demorar de manera que es menyscabi el dret de la resta dels aspirants a una resolució del procés ajustada a temps raonables, el que haurà de ser valorat pel Tribunal. En tot cas, la seva realització tindrà lloc abans de la publicació de la llista d'aspirants que han superat la fase d'oposició del procés selectiu.

 

16. Borsa de reposició d'efectius

Les persones aspirants que hagin superat la fase d'oposició i hagin estat declarats aptes, formaran part d'una borsa de treball de forma que podran ser cridats per l'Ajuntament per cobrir, en el seu cas, les vacants laborals temporals en el lloc objecte de la convocatòria i/o substitucions temporals del mateix.

L'oferiment del lloc de treball vacant o substitució s'ha de fer, en funció de les necessitats que es vagin produint, d'acord amb el número d'ordre assignat, en funció de la puntuació definitiva del concurs oposició obtinguda que serà el resultat de sumar les puntuacions obtingudes en les fases d'oposició i de concurs.

És obligació de les persones candidates que formin part de la borsa de facilitar un o dos telèfons de contacte, així com una adreça de correu electrònic o qualsevol altre mitjà de localització, als efectes de comunicació, i mantenir-ho permanentment actualitzat.

Per efectuar l'oferta de treball a la persona aspirant que correspongui, des del Departament de Recursos Humans se li enviarà un correu electrònic amb confirmació de lectura perquè es posi en contacte amb el/la persona responsable d'aquest Servei.

Si en el termini de 2 dies hàbils a l'enviament del correu electrònic la persona aspirant no ha contactat amb el Departament de Recursos Humans, es passarà a la crida a la següent persona aspirant per ordre de puntuació.

La persona interessada haurà de manifestar en el termini màxim de 2 dies hàbils a l'enviament del correu electrònic la seva acceptació o renúncia. La manca de manifestació s'entendrà com a rebuig de l'oferta.

Es consideraran en situació de "no disponibles", mantenint-se en la borsa en el mateix ordre, les persones aspirants que en el moment de produir-se la crida rebutgin l'oferta per alguna de les següents causes:

a. IT derivada de malaltia o accident, amb comunicat de baixa o informe mèdic.

b. Embaràs, permís per maternitat o paternitat.

c. Per mort d'un familiar dins del primer grau de consanguinitat o afinitat.

d. Per compliment d'un deure inexcusable de caràcter públic.

e. Tenir vigent un nomenament interí o contracte temporal amb la Paeria de Balaguer.

La causa de no disponibilitat s'haurà de justificar documentalment en el termini màxim de dos dies hàbils comptadors a partir d'aquell en el qual es va produir la crida (excepte si es tracta del supòsit enumerat a l'apartat e). Es deixarà d'estar en situació de situació de no disponibilitat quan finalitzada la causa que va donar origen a la mateixa la persona aspirant posi aquest fet en coneixement del Departament de Recursos Humans.

La primera renúncia a l'oferta de treball sense motiu justificat comportarà la pèrdua de posició en la borsa, i la persona aspirant passarà a ocupar l'últim lloc. La segona renúncia sense motiu justificat comportarà l'exclusió directa de la borsa.

Quan una persona finalitzi la seva contractació s'incorporarà novament al lloc de la borsa que li correspon d'acord amb el seu ordre de puntuació.

La durada de la contractació laboral temporal per fer front a les necessitats es concretarà en el contracte corresponent.

Els aspirant proposats per formar part de la borsa, en cas que hagin de ser nomenats, hauran de presentaren el termini de 5 dies naturals, a partir de la comunicació de la seva contractació, al Departament de Recursos Humans de la Corporació, la documentació prevista a la base 9 d'aquestes bases.

Seran causes d'exclusió de la borsa de treball:

- Estar sancionat/ada per resolució ferma en via administrativa d'un expedient disciplinari incoat per la comissió d'una falta greu o molt greu.

- Rebutjar, encara que justificadament, dos ofertes de treball, llevat que justifiqui documentalment està en alguna de les situacions de "no disponibilitat" establertes anteriorment.

- Haver-se informat desfavorablement la prestació del servei.

- Renunciar a un contracte de treball vigent o nomenament interí, ja iniciat.

- La voluntat expressa del interessat de ser exclòs de la borsa.

La borsa de treball tindrà una vigència de 2 anys, a comptar de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Província de Lleida. Aquest termini podrà ser inferior en els casos següents:

a) Si es fa convocatòria de places corresponents a oferta pública d'ocupació de la mateixa categoria en concepte de funcionaris de carrera. En aquest cas la nova borsa de treball que es generi substituirà a la borsa constituïda en aquesta convocatòria.

b) Si en el cas que, davant d'una crida per cobrir un lloc de treball, cap de les persones que composin la borsa, l'accepti.

La borsa de reposició serà aprovada per Decret de Presidència i publicada en el Butlletí Oficial de la Província de Lleida, amb indicació del nom de les persones que en formen part.

 

17. Legislació aplicable

En allò que no estigui previst en les bases, es procedirà segons el que determini:

- Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.

- Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.

- Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

- Reial Decret Legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors.

- Llei 30/1984, de 2 d'agost, de mesures per a la reforma de la funció pública.

- Decret Legislatiu1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic de la Llei de la funció pública de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

- Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals.

- Decret 161/2002, de 11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i de l'aranès en els processos de selecció de personal i provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya.

- Reial Decret Legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local.

- Reial Decret 364/1995, de 10 de març, pel qual s'aprova el Reglament general d'ingrés del personal al servei de l'Administració General de l'Estat i de la provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris/àries de l'Administració de l'Estat.

- Reial Decret 896/1991, de 7 de juny sobre normes bàsiques i programes mínims a que hauran d'ajustar-se el procediment de selecció.

- Reial Decret 462/2002, de 24 de maig, d'indemnitzacions per raó del servei.

- Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les Administracions públiques de Catalunya

- Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions públiques.

- Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic.

- Resta de normes i disposicions complementàries i concordants d'aplicació.

 

 

Disposició addicional

L'òrgan de selecció queda facultat per resoldre els dubtes que es puguin presentar i adoptar les resolucions, criteris i mesures necessàries pel bon ordre del procés de selecció en tots aquells aspectes no previstos en aquestes bases, procedint-se al respecte segons el que determini el Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el reglament de personal al servei de les entitats local de Catalunya i la resta de disposicions aplicables.

Els actes de l'òrgan de selecció vinculen directament a l'administració convocant, encara que aquesta podrà procedir a la seva revisió de conformitat amb allò que es preveu a l'article 106 i 107 de la Llei 39/2015, supòsit en el que caldrà practicar de nou les proves o els tràmits afectats per les irregularitats.

 

 

Annex I.

Temari específic dels exercicis de la fase d'oposició.

 

1. Els agents socioeducatius dels territori. Els plans comunitaris de l'entorn.

2. L'enfocament inclusiu dels sistema educatiu. La intervenció socioeducativa.

3. La visió holística i sistèmica del mon educatiu.

4. El lideratge tècnic dels plans educatius d'entorn. Lideratge distribuït i treball en xarxa.

5. Les metodologies per a la gestió i treball en xarxa.

6. Principis didàctics en el procés d'ensenyament i aprenentatge. Aprenentatge significatiu. El paper de les capacitats i coneixement previs. La personalització dels processos d'ensenyament i aprenentatge.

7. Les habilitats de comunicació i l'empatia. L'ètica professional.

8. La planificació estratègica.

9. La creativitat i capacitat d'innovació. Educació per a la convivència i la Pau. Educació per la igualtat.

10. El treball cooperatiu i la interacció social. Tècniques d'anàlisi i dinamització grupal.

11. El centre educatiu en els seu entorn: relació amb altres institucions socials i amb la població.

12. Educació formal, no formal i informal.

13. El sistema educatiu a Catalunya. Estructura, organització i relacions entre institucions.

14. La gestió de la informació i el coneixement.

15. Balaguer, ciutat educadora. Patrimoni, institucions, entitats i recursos.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
7738 {"title":"Ayuntamiento de Balaguer - Administración local (DOGC nº 2023-8990)","published_date":"2023-08-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"7738"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Balaguer,DOGC,DOGC 2023 nº 8990 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-08-30/7738-ayuntamiento-balaguer-administracion-local-dogc-n-2023-8990 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.