Ayuntamiento de Balaguer - Administración local (DOGC nº 2023-8990)

ANUNCIO sobre aprobación de las bases generales reguladoras del proceso selectivo por concurso-oposición libre de una plaza de arquitecto del Ayuntamiento de Balaguer (exp. 1209/2023).

Mitjançant el Decret d'Alcaldia número 2023-1327, de data 21 d'agost de 2023, s'han aprovat les bases generals reguladores del procés selectiu per concurs oposició (lliure) d'una plaça d'Arquitecte de l'Ajuntament de Balaguer.

Les instàncies sol·licitant la participació per prendre part en la convocatòria es presentaran, tal i com es determina en aquestes bases, dins el termini de 20 dies naturals, a comptar des del següent de la publicació de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

 

Peu de recurs

Contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa, les persones interessades en l'expedient que no siguin administracions públiques poden interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició davant l'òrgan que ha dictat aquesta Resolució, en el termini d'un mes, d'acord amb l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o bé interposar directament recurs contenciós administratiu davant els jutjats de l'ordre contenciós administratiu corresponents, en els termes establerts als articles 8 i 14 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos, d'acord amb l'article 46.1 de la mateixa Llei.

Ambdós terminis es compten des de l'endemà de la notificació de la present Resolució. Les administracions públiques poden formular el requeriment previ al recurs contenciós administratiu davant el mateix òrgan que ha dictat la present resolució, en el termini de dos mesos, d'acord amb l'article 44 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, o bé interposar directament recurs contenciós administratiu davant els jutjats de l'ordre contenciós administratiu corresponents, en el termini de dos mesos. Ambdós terminis es comptaran des de l'endemà de la notificació de la present resolució

 

Balaguer, 22 d'agost de 2023

 

Lorena González Dios

Paera en cap

 

 

ANNEX

BASES REGULADORES DEL PROCÉS SELECTIU CONCURS OPOSICIÓ (LLIURE) D'UNA PLAÇA D'ARQUITECTE A1-20 (EXP. NÚM 1209/2023)

 

1. Objecte de la convocatòria

L'objecte d'aquesta convocatòria és la selecció per a la incorporació de personal funcionari interí, en la categoria d'Arquitecte adscrit a l'Àrea d'Urbanisme, al Departament de l'Oficina Tècnica de la Paeria de Balaguer.

- Núm. de places convocades: 1

- Règim: Funcionari/ària interí

- Denominació: Arquitecte

- Escala Administració especial, Subescala tècnica, classe superior

- Categoria: Arquitecte

- Grup de titulació: Grup A, subgrup: A1

- Sistema de selecció: Concurs-Oposició (lliure)

- Jornada i horari: La jornada de treball serà a temps complert de la jornada establerta pel Conveni de la Paeria de Balaguer, prestant-se de dilluns a diumenge amb els descansos que estableix la Llei.

- Modalitat contractual: Programa de caràcter temporal de 3 anys

- Finalització de la relació del nomenament d'interinitat sense dret a cap tipus de compensació: per la finalització del termini autoritzat en el nomenament (3 anys des del nomenament) i per la resta de causes legalment previstes.

- Règim retributiu:

La plaça objecte de convocatòria té assignades les retribucions bàsiques corresponents al Subgrup A1, segons la classificació establerta per l'article 76 de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, Text Refós aprovat pel Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre; i les retribucions complementàries de complement de destí (CD) de nivell 20, i 6.372,94 euros bruts anuals de complement específic, tal com es mostra a la taula següent:

 

Concepte

Import

Grup de qualificació A1

17.049,72 euros/anuals

Complement de destí, nivell 20

7.151,06 euros/anuals

Complement específic

6.372,94 euros/anuals

RETRIBUCIÓ MERITADA ANUAL

30.573,72 euros/anuals

 

 

2. Funcions pròpies del lloc de treball:

Són funcions bàsiques i generals dels llocs de treball d'Arquitecte les que es detallen tot seguit:

a) Dur a terme la redacció, projecció i la supervisió dels plans urbanístics, així com encarregar-se del seu desenvolupament pel que fa a la coordinació i definició d'estratègies amb els redactors externs.

b) Elaborar i redactar la proposta de convenis urbanístics amb propietaris del sòl privat en el desenvolupament del planejament general i derivat vigent.

c) Realitzar informes i cèdules de qualificació urbanística i certificats, com ara el d'aprofitament urbanístic, entre d'altres.

d) Elaborar propostes en matèria de planificació de zones urbanes, de disseny dels espais del paisatge, de mobilitat, projectar nou equipament públic, així com realitzar propostes de desenvolupament urbanístic.

e) Redactar projectes d'urbanització, modificacions, projectes de reparcel·lació i altra documentació relacionada amb la planificació urbanística del municipi.

f) Dirigir projectes d'obres municipals així com la seva realització efectiva, verificant el seu nivell de qualitat.

g) Informar sobre el compliment en els projectes d'obres majors així com fer el seguiment dels expedients i diferents règims d'autorització.

h) Informar les llicències d'edificació, de comunicacions de primera ocupació, divisió horitzontal, així com la part urbanística de les llicències d'activitats.

i) Elaborar informes tècnics sobre expedients d'infracció urbanística, sobre convenis d'obres, sobre companyies de serveis, de ruïna d'obres il·legals,..., així com fer-se càrrec de la seva revisió tècnica i documental.

j) Fer el seguiment dels projectes de reparcel·lació,així com elaborar els informes que siguin necessaris en els diferents tràmits d'aquests projectes.

k) Coordinar amb les companyies subministradores, les obres a realitzar per aquestes en el terme municipal així com supervisar el seu planejament.

l) Elaborar els plecs de condicions tècniques així com supervisar els serveis externalitzats d'acord amb els objectius fixats en aquests plecs.

m) Supervisar i coordinar els treballs de les empreses adjudicatàries en l'elaboració de projectes d'obres municipals.

n) Informar, assessorar i orientar en matèria urbanística, en matèria de patrimoni cultural i en matèria d'obres tant a la pròpia àrea com a la resta de l'organització i l'equip de govern..

o) Atendre i assessorar al públic, personalment i telefònicament, resolent aquelles qüestions per les que estigui facultat/da.

p) Assistir i participar en els actes públics, comissions, reunions o grups de treball als quals sigui designat/da en la seva matèria competencial.

q) Mantenir els contactes necessaris amb altres organismes, administracions, empreses, ... així com amb altres departaments de la Corporació per tal de realitzar adequadament les tasques assignades.

r) Vetllar per la seguretat i salut en el seu lloc de treball, utilitzant adequadament els equips relacionats amb la seva activitat, d'acord amb els procediments establerts i la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals.

s) Adoptar en el tractament de dades de caràcter personal les mesures d'índole tècnica i organitzativa establertes per la Corporació i acomplir la normativa vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal, així com mantenir el deure de secret i confidencialitat en relació a les mateixes, que subsistirà fins i tot una vegada acabada la seva relació laboral/funcionarial amb la Corporació.

t) I, en general, totes aquelles de caràcter similar que li siguin atribuïdes.

 

3. Condicions d'admissió de les persones aspirants

Per prendre part en el procés selectiu els/les aspirants hauran de reunir els requisits previstos en els punts següents en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

Són requisits generals per a ser admesos/es a les proves selectives convocades per aquestes bases, els següents:

a) Tenir els requisits de ciutadania establerts a la legislació vigent, en concret els articles 56 i 57 del Decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut de l'Empleat públic.

b) Tenir la capacitat funcional per a l'acompliment de les tasques.

c) No patir cap malaltia ni estar afectat/da per cap impediment físic o psíquic que impossibiliti el normal exercici de les funcions pròpies de la categoria.

d) Tenir setze anys i no excedir, si escau, de l'edat màxima de jubilació forçosa.

e) No haver estat separat/da mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les Administracions Públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les Comunitats Autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionari/ària, o per a exercir funcions similars a les que feia en el cas del personal laboral, en què hagués estat separat/da o inhabilitat/da. En el cas de tenir la ciutadania d'un altre Estat, no trobar-se inhabilitat/da o en situació equivalent ni haver estat sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu Estat, en els mateixos termes l'accés a l'empleat públic. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que l'aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

f) No estar comprès/esa en cap de les causes d'incompatibilitat del personal al servei de les Administracions públiques, previstes en la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les Administracions públiques i de la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'incompatibilitats del personal al servei de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

g) Estar en possessió del títol acadèmic de grau en arquitectura, o títols equivalents que habilitin per a l'exercici de la professió regulada d'arquitecte, havent d'estar en condicions de tenir l'acreditació corresponent en la data que finalitza el termini de presentació de les sol·licituds per a prendre part en les proves selectives.

Els/Les aspirants amb titulacions obtingudes a l'estranger hauran d'acreditar que estan en possessió de la corresponent homologació del títol o del certificat d'equivalència. Aquest requisit no serà d'aplicació als/a les aspirants que hagin obtingut la seva qualificació professional, en l'àmbit de les professions regulades a l'empara de les disposicions de Dret de la Unió Europea.

h) Llengua castellana: els/les aspirants que no tinguin la ciutadania espanyola hauran d'acreditar els coneixements de la llengua castellana. En cas de no acreditar-ho, hauran de realitzar la prova corresponent.

i) Posseir el certificat de coneixements de nivell de suficiència de llengua catalana orals i escrits (certificat nivell C1 de català) o alguna de les titulacions equivalents d'acord amb el Decret 3/2014 de modificació del Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català i l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística. Així mateix, és d'aplicació el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les Administracions públiques de Catalunya.

En el cas que les persones aspirants no puguin acreditar documentalment la possessió del nivell de català exigit, es valoraran a partir de la realització d'una prova específica de llengua catalana del mateix nivell al requerit a la convocatòria, que hauran de superar.

Aquests requisits s'han de reunir l'últim dia del termini de presentació de sol·licituds, excepció feta de l'acreditació documental del coneixement de la llengua catalana, que es pot aportar fins el moment de realització de la prova específica de llengua catalana.

 

4. Termini i forma de presentació de les sol·licituds de participació

Les persones interessades en prendre part a les proves han de presentar una instància, en la qual hauran de manifestar que coneixen i accepten aquestes bases i reuneixen totes i cadascuna de les condicions exigides per participar en el procés selectiu, sense perjudici de la seva posterior acreditació en finalitzar el procés selectiu. Les instàncies es dirigiran a la Presidència i es presentaran al Registre General de la Paeria de Balaguer, o en qualsevol altra forma de les que estableix l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions públiques. El termini de presentació de sol·licituds començarà a comptar a partir de l'endemà de la publicació de l'anunci de les bases i de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i serà de 20 dies naturals.

Els/les aspirants que desitgin prendre part en les proves selectives podran presentar la sol·licitud en el model que està disponible a la pàgina web municipal (http://www.balaguer.cat), pels següents mitjans:

a) Telemàticament: al registre electrònic de la Paeria o en el registre electrònic de les Administracions públiques relacionades a l'article 2.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions públiques.

b) Presencialment:

- Al Registre General de la Paeria de Balaguer, situat a la Plaça Mercadal, 1, de Balaguer.

- A les oficines de Correus, en la forma que reglamentàriament s'estableixi.

- A les representacions diplomàtiques o oficines consulars de l'Estat espanyol en altres Estats.

- A les oficines d'assistència en matèria de registres.

Si s'opta per aquesta darrera opció, és a dir, si les sol·licituds es presenten en qualsevol dels registres previstos a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, aliens als de la Paeria de Balaguer, caldrà trametre un correu electrònic a l'adreça recursoshumans@balaguer.cat dins del termini establert de presentació de sol·licitud per formar part del procés selectiu, amb la indicació de les dades de la persona que ha presentat la sol·licitud, la forma, el lloc i la data de presentació i les dades de contacte del lloc on s'hagi presentat la sol·licitud. La no comunicació complementària per aquest mitjà comportarà l'exclusió de l'aspirant per raons organitzatives, ja que la determinació de les persones admeses i excloses en un procés selectiu s'ha de poder tramitar amb agilitat, principi que es podria veure conculcat arran de la presentació per aquests mitjans establerts a la normativa de procediment administratiu que suposés la rebuda de les sol·licituds transcorregut sobradament el termini establert a aquests efectes.

A més, en el cas que s'opti per presentar la sol·licitud en una oficina de Correus, a part d'enviar un correu electrònic al Departament de Recursos Humans comunicant l'enviament de la sol·licitud per correus, s'haurà de fer en sobre obert per tal que la sol·licitud sigui datada i segellada per l'oficina de Correus abans de ser certificada.

Els aspirants hauran d'acreditar documentalment, dins del termini de presentació de sol·licituds, els requisits per participar-hi establerts a la base tercera. Entre aquesta documentació, en tot cas, haurà de constar:

- Fotocòpia del document nacional d'identitat.

- Fotocòpia de la titulació exigida per participar a la convocatòria o certificats acreditatius o resguard d'haver abonat els drets per a la seva expedició.

- Currículum professional en el qual s'adjuntaran els justificants acreditatius dels mèrits al·legats. Declaració de no estar inhabilitat/da per a l'exercici de les funcions públiques, ni estar separat/da mitjançant expedient disciplinari de qualsevol administració pública. Els/les aspirants que no tinguin la ciutadania espanyola hauran d'acreditar, mitjançant declaració jurada o promesa, que no estan sotmesos a cap sanció disciplinaria o condemna penal que els impedeixi l'accés a la funció publica en el seu estat d'origen.

- Els/les aspirants que no tinguin la ciutadania espanyola, ni la dels altres Estats membres de la Unió Europea, ni la dels Estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per L'Estat espanyol, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors/es, hauran de presentar la corresponent documentació expedida per les autoritats competents que acrediti el vincle de parentiu amb una persona de ciutadania d'un estat membre de la Unió Europea o d'un dels Estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per l'Estat espanyol, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors/es. També hauran de presentar una declaració jurada o promesa efectuada pel cònjuge en la qual aquest/a manifesti fefaentment que no està separat/da de dret de l'aspirant.

- Declaració de tenir capacitat funcional per a l'exercici de les places convocades

- Declaració de no estar en cap dels supòsits d'incompatibilitat previstos en la legislació vigent o declaració que se sol·licitarà l'autorització de compatibilitat o que s'exercirà l'opció que preveu l'article 10 de la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'incompatibilitats del personal al servei de l'Administració de la Generalitat.

- Coneixements de la llengua catalana: Les persones aspirants han d'acreditar estar en possessió del certificat de català de nivell de suficiència, nivell C1 (abans C), expedit per la Secretaria de Política Lingüística, o alguna de les titulacions equivalents d'acord amb el Decret 152/2001, de 29 de maig, i l'Ordre 228/2004, de 21 de juny, sobre títols, diplomes i certificats equivalents, de la Secretaria de Política Lingüística. Així mateix serà d'aplicació el Decret 161/2002, d'11 de juny sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball en les Administracions Públiques de Catalunya.

Les persones aspirants que no tinguin el certificat de català del nivell de suficiència exigit, seran convocades per tal de realitzar una prova específica de català adequada a aquest nivell, amb caràcter obligatori i eliminatori, la qual es qualificarà d'apte/a o no apte/a.

Per realitzar aquesta prova, el Tribunal comptarà amb l'assessorament de tècnics especialitzats en normalització lingüística.

Estan exemptes de fer la prova de català, candidats/es que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a la mateixa administració, en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior, o que hagin superat la prova esmentada en altres processos de la mateixa oferta pública d'ocupació.

L'acreditació documental a l'efecte de l'exempció es pot fer fins abans de l'hora assenyalada per a l'inici de la prova de coneixements de llengua catalana, aportant davant el tribunal l'original i una fotocòpia de la documentació esmentada.

Tota la documentació que es presenti en llengua estrangera ha d'anar acompanyada de la corresponent traducció jurada.

El compliment de les condicions i els requisits exigits per poder participar en aquest procés selectiu s'han de poder acreditar en la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds i mantenir-se fins a la presa de possessió com a funcionari/ària. Aquestes condicions i requisits s'han d'acreditar de la manera i en el termini que preveu les presents bases generals.

1. Així mateix, els/les aspirants hauran de presentar, juntament amb la sol·licitud de participació en el procés selectiu, fotocòpia de les certificacions, títols i/o altres documents acreditatius dels mèrits al·legats segons la base setena per participar en la fase de concurs, que s'haurà de fer segons s'indica:

- Experiència: s'acredita amb la següent documentació:

1. Informe de vida laboral emès per la TGSS.

2. Serveis prestats a les administracions públiques: certificació de l'òrgan competent amb indicació de la categoria professional, temps contracte, grup professional.

3. Empresa privada: certificació de l'empresa que indiqui els serveis prestats, categoria professional i funcions, període de temps, règim de dedicació, experiència adquirida, i fotocòpia del/s contracte/s de treball.

- Formació:

- Fotocòpia de la certificació, amb especificació de l'entitat organitzadora, denominació del curs i durada del curs en hores. En el supòsit que no s'especifiqui la duració en hores, quedarà a criteri del tribunal la valoració o no del mèrit. En cas que es valori, es farà per la puntuació mínima prevista.

No es valorarà cap mèrit que no compti amb la deguda acreditació.

Amb la formalització i presentació de la sol·licitud, les persones aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que siguin necessàries per prendre part a la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent i, especialment, la normativa sobre protecció de dades.

Les persones interessades en concórrer en aquesta convocatòria de les quals la Paeria ja disposi de documentació relativa al seu perfil professional, no caldrà que acreditin l' esmentada documentació en el moment de presentació de sol·licituds.

 

5. Admissió de les persones aspirants

Una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, el President de la Corporació dictarà resolució, en el termini màxim d'un mes, declarant aprovada la llista d'admesos/es i exclosos/es.

Aquesta resolució assenyalarà les llistes certificades dels/de les aspirants admesos/es i exclosos/es, la composició del tribunal, així com el dia, l'hora i el lloc de començament de les proves. La crida per als posteriors exercicis es farà, d'acord amb l'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions públiques, mitjançant la publicació en el tauler d'edictes electrònic de la Paeria. Els successius anuncis de les proves es faran públics per l'òrgan de selecció pels mateixos mitjans.

La resolució que declari aprovada la llista de persones admeses i excloses es farà pública al tauler d'anuncis electrònic de la Corporació i al Butlletí Oficial de la Província de Lleida i concedirà un termini de 10 dies hàbils per a esmenes i possibles reclamacions.

Aquesta publicació substitueix la notificació individual als interessats, d'acord amb l'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions públiques.

Les reclamacions presentades s'hauran de resoldre en el termini màxim d'un mes a partir de la finalització del termini per a la presentació d'aquestes. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'entendran desestimades.

Si no es presenten al·legacions, o es desestimen per silenci administratiu, s'ha de considerar definitivament aprovada la llista de persones aspirants admeses i excloses, que no caldrà es publicarà al tauler d'anuncis electrònic de la Corporació i al Butlletí Oficial de la Província de Lleida.

Si s'accepta alguna al·legació, es procedirà a notificar-ho al recurrent en els termes que estableix la Llei 39/2015, s'esmenarà la llista de persones admeses i excloses i es publicarà al tauler d'anuncis electrònic de la Paeria i al Butlletí Oficial de la Província de Lleida.

 

6. Tribunal qualificador

D'acord amb l'establert a l'article 60 del Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, aprovat per Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, l'òrgan de selecció serà col·legiat i la seva composició s'ha d'ajustar als principis d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres i es tendirà, així mateix, a la paritat.

El personal d'elecció o de designació política, els funcionaris/àries interins/es i el personal eventual no podran formar part dels òrgans de selecció.

La pertinença als òrgans de selecció serà sempre a títol individual, i no es podrà ostentar aquesta pertinença en representació o per compte d'altri.

El Tribunal qualificador estarà constituït en la forma següent, havent de tenir tots els membres i els seus corresponents suplents una titulació igual, equivalent o superior a l'exigida per a l'accés al lloc de treball de la convocatòria:

President/a: Funcionari/ària de carrera, designat/da a proposta de la Paeria de Balaguer.

Vocals:

- Funcionari/ària de carrera amb titulació igual, equivalent o superior a l'exigida per a l'accés al lloc de treball de la convocatòria, designat per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

- Funcionari/ària de carrera designat per la Paeria de Balaguer.

Secretari/ària:

- Un/a treballador/a de l'àrea de recursos humans o persona en qui delegui, qui actuarà amb veu i sense vot.

Es designarà el mateix nombre de persones suplents que de titulars i actuaran les unes o les altres indistintament.

L'òrgan de selecció podrà disposar de la incorporació d'assessors/es especialistes per a totes o alguna de les proves, sense dret a vot.

La composició de l'òrgan de selecció s'ha d'ajustar al principi d'especialitat i el/la president/a i els/les vocals han de tenir una titulació igual o superior a l'exigida per a l'accés a les places de la convocatòria.

L'òrgan de selecció no es pot constituir, ni actuar, sense l'assistència com a mínim de la meitat dels membres, bé siguin titulars, bé suplents, i sempre és necessària la presència del/de la president/a i del/de la secretari/ària. Les decisions s'han d'adoptar per majoria simple de vots dels presents i, en cas d'empat, ha de resoldre el vot de qui actuï com a president/a.

Tots els/les membres actuen amb veu i vot, tret de la persona que ostenti la secretaria, l'actuació de la qual és fedatària. No obstant això, aquest/a tindrà veu i vot quan alhora sigui membre de l'òrgan de selecció.

Els/les membres de l'òrgan de selecció es poden abstenir de formar-ne part i les persones aspirants els poden recusar si concorre algun dels motius dels articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic.

De cada sessió que faci l'òrgan de selecció, se n'ha d'estendre l'acta corresponent, signada per qui ostenti la secretaria, que n'ha de donar fe, amb el vistiplau del/de la president/a. També podrà ser signada per la resta de membres de l'òrgan de selecció, si així s'estableix per acord del mateix.

L'òrgan de selecció resoldrà per majoria, aquells dubtes que puguin sorgir en relació amb l'aplicació i la interpretació d'aquestes bases, així com la forma d'actuació en els casos no previstos en aquestes.

El Tribunal, en aquells casos que consideri pertinent, adaptarà els mitjans de realització dels exercicis dels/de les aspirants discapacitats/des, de manera que gaudeixin d'igualtat d'oportunitats respecte als/les altres aspirants, sempre que així ho hagin indicat en la sol·licitud per prendre part en els corresponents processos selectius. Amb aquesta finalitat, es podrà demanar un informe sobre la sol·licitud d'adaptació als equips de valoració multiprofessional.

Els/les membres dels tribunals qualificadors o òrgans tècnics de selecció hauran d'observar l'oportuna confidencialitat i el secret professional en tot el que fa referència a les qüestions tractades en les reunions que se celebrin.

Als efectes previstos en el Real Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei (BOE 30/05/02), el tribunal qualificador es classifica en la categoria primera.

A l'efecte de comunicacions i altres incidències, l'òrgan de selecció té la seva seu a la Paeria de Balaguer, Plaça Mercadal, 1, de Balaguer, 25600.

 

7. Desenvolupament del procés selectiu

El procediment de selecció és el de concurs oposició. El procés de concurs oposició constarà de dues fases diferenciades: la d'oposició i la de concurs. Únicament accediran a la fase de concurs els/les aspirants que superin l'oposició. El lloc, data i hora del començament de la primera prova de l'oposició de cadascun dels processos selectius convocats seran anunciats al tauler d'edictes electrònic de la Corporació, com la resta de les proves successives, que podran o no coincidir amb la data assenyalada per a la primera prova. Igualment, les puntuacions es faran públiques a través dels mitjans esmentats.

Les persones aspirants hauran de comparèixer a les diferents proves proveïdes del DNI/NIE/Passaport. La manca de presentació d'aquest document determinarà l'exclusió automàtica de la persona aspirant al procediment selectiu. Només hi ha una convocatòria per a cada exercici. Els/les aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalats per cadascun dels exercicis decauran en els seus drets.

Si en qualsevol moment del procés selectiu arribés a coneixement del tribunal que alguna de les persones aspirants no posseeix la totalitat dels requisits exigits en aquesta convocatòria, amb l'audiència prèvia de la persona interessada, haurà de proposar-ne l'exclusió. El tribunal indicarà les inexactituds o falsedats formulades per la persona aspirant en la sol·licitud d'admissió a aquestes proves selectives, als efectes escaients.

Les proves selectives es duran a terme, sempre que sigui possible, una a continuació de l'altra, de manera que en un mateix dia es podrà portar a terme més d'una prova.

 

1. Fase d'oposició (màxim 60 punts)

La fase d'oposició es divideix en tres exercicis:

Primer exercici: Prova de coneixements de català (apte/a o no apte/a)

Aquesta prova s'adequarà al Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les Administracions públiques de Catalunya.

Quedaran exemptes d'aquesta prova les persones que presentin un certificat de coneixement del català del nivell corresponent a la plaça convocada expedit per la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) o algun dels altres títols, diplomes i certificats considerats equivalents en la Llista de titulacions equivalents als certificats de coneixements de català de la DGPL, elaborada a partir de l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril. És a dir:

1. Els/les aspirants que justifiquin amb els corresponents títols oficials que tenen el nivell exigit de català. Per determinar les equivalències dels títols oficials del Departament d'Ensenyament amb els certificats de la Direcció General de Política Lingüística, a més del títol, i per acreditar que s'ha fet tota l'escolarització a Catalunya sense exempció de l'assignatura de llengua catalana, cal presentar un certificat expedit pel centre docent corresponent, a sol·licitud de la persona interessada.

2. Els/les aspirants que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal en aquesta Paeria, o hagin quedat en la borsa de treball corresponent si la convocatòria preveia la formació d'una borsa de treball, en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior, o que hagin superat la prova esmentada en altres processos de la mateixa oferta pública d'ocupació.

Segon exercici: Prova de coneixements de llengua castellana

(Exclusivament per a les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola, i que no han estat declarades exemptes).

La prova consistirà en la realització d'una redacció de 200 paraules, com a mínim, i a mantenir una conversa amb les persones assessores especialistes designades pel Tribunal.

El temps per a la realització d'aquesta prova no podrà ser superior a 45 minuts per a la primera part i 15 minuts per a la segona.

La qualificació de la prova serà d'apte o no apte.

Les persones aspirants que obtinguin la qualificació de no apte en aquest exercici quedaran eliminades del procés selectiu.

Tercer exercici: Resolució d'un supòsit pràctic (màxim 60 punts)

Consistirà en la resolució d'un o més supòsits pràctics plantejats pel tribunal, que estaran basats en el temari que s'acompanya a l'annex de la present convocatòria i el contingut de les funcions a realitzar.

En aquest exercici es valoren fonamentalment la capacitat de raonament, la sistemàtica en el plantejament i formulació de conclusions i el coneixement i adequada aplicació dels continguts teòrics.

El Tribunal determinarà la durada de la prova.

L'exercici es valorarà de 0 a 60 punts. Per a la superació de la prova, l'aspirant haurà d'obtenir una puntuació mínima de 30 punts. Les persones candidates que no hagin assolit la puntuació mínima, tindran la consideració de no aptes i restaran eliminades del procés.

Les persones que obtinguin una qualificació de no apte, seran eliminades del concurs-oposició.

 

2. Fase de concurs (màxim 40 punts)

Aquesta fase serà aplicable a aquells/es aspirants que superin la fase d'oposició.

La puntuació obtinguda en el concurs de mèrits es sumarà a la puntuació obtinguda en la fase oposició, i determinarà la puntuació final dels aspirants.

Consisteix en la valoració del currículum dels/de les aspirants, d'acord amb els següent barem i sempre sobre la documentació acreditativa que hauran aportat dins el termini de presentació de sol·licituds. Els mèrits no acreditats degudament de forma documental no seran tinguts en consideració pel Tribunal qualificador.

Aquesta fase està composta amb els següents:

A. Experiència professional (màxim 25 punts):

a) Experiència professional derivada del desenvolupament de funcions de la mateixa categoria professional en Administracions Públiques, entitats o empreses del sector públic, com a personal funcionari o personal laboral: a raó de 0,30 punts per mes complet de servei.

b) Experiència professional en el desenvolupament de funcions de la mateixa categoria professional i funcions substancialment coincidents o anàlogues a les del lloc a proveir en l'àmbit públic mitjançant la prestació de serveis professionals (professional liberal o treballador autònom) en execució de contractes administratius de serveis: a raó de 0,30 punts per complet de prestació de servei.

c) Experiència professional de la mateixa categoria professional en l'àmbit privat mitjançant contracte laboral, amb desenvolupament de funcions vinculades amb exigència de coneixements jurídics: a raó de 0,15 punts per mes complet treballat.

d) Experiència professional en el desenvolupament de funcions de la mateixa categoria professional mitjançant prestació de serveis professionals (professional liberal o treballador autònom): a raó de 0,2 punts per la participació acreditada en la redacció de projectes tècnics (o part de projectes tècnics en supòsit de pluralitat de projectistes) o com a membre de direcció facultativa d'una obra.

L'experiència professional en les Administracions Públiques, i en les entitats, organismes i empreses del sector públic s'ha d'acreditar mitjançant l'aportació de certificats de serveis prestats o, alternativament, aportació de còpia dels nomenaments, contractes de treball o fulls de nòmina, acompanyats de l'informe de vida laboral expedit per la Seguretat Social, dins del termini que es preveu per a la presentació de sol·licituds.

L'experiència professional en empreses del sector privat s'ha d'acreditar mitjançant l'aportació de còpia dels contractes de treball o fulls de nòmina, acompanyats de l'informe de vida laboral expedit per la Seguretat Social, dins del termini que es preveu per a la presentació de sol·licituds. Quan en els contractes de treball no quedin acreditades les funcions bàsiques de l'empleat que permetin determinar la seva equivalència a les funcions derivades de la plaça objecte de cobertura, la persona aspirant haurà d'acompanyar un certificat o informe de l'empresari ocupador que detalli les funcions realitzades, o bé aportar altra documentació acreditativa d'aquests extrems.

L'experiència professional com a professional liberal o treballador autònom en execució de contractes administratius de serveis s'acreditarà mitjançant documents acreditatius de l'adjudicació i/o formalització dels contractes administratius en el que s'indiquin la durada de la prestació de serveis, o documentació alternativa.

L'experiència professional com a professional liberal o treballador autònom distinta de la situació anterior s'acreditarà mitjançant documents acreditatius de l'alta com autònom en l'epígraf corresponent o, en el seu cas, certificat de col·legiació, i aquella documentació justificativa de la concreta activitat realitzada: visat de projectes i de certificats finals d'obra, o documentació alternativa que acrediti la seva participació en la redacció de projectes i direcció facultativa d'obra.

B. Expedient acadèmic (màxim 8 punts):

Es valorarà estar en possessió d'altres titulacions acadèmiques relacionades a la plaça a cobrir, sempre que no sigui l'exigida com a requisit d'accés a la convocatòria o de nivell inferior, segons s'indica:

- Llicenciatura, Diplomatura o Grau universitari relacionada amb el lloc a cobrir: 4,00 punts

- Doctorat: 2,00 punts

- Màster universitari: 2,00 punts

- Postgrau: 1,00 punts

C. Formació complementària i altres mèrits (màxim 7 punts):

1. Formació especialitzada, cursos o seminaris, en centres públics o privats directament relacionats amb les tasques pròpies del lloc a cobrir:

 

DURADA (hores)

APROFITAMENT (punts)

ASSISTÈNCIA (punts)

0 a 5

0.10

0.05

6 a 10

0.20

0.10

11 a 20

0.40

0.20

21 a 30

0.60

0.30

31 a 40

0.80

0.40

41 a 50

1.00

0.50

51 a 60

1.20

0.60

61 a 70

1.40

0.70

71 a 80

1.60

0.80

81 a 90

1.90

0.90

91 a 100

2.00

1.00

 

 

En el supòsit que no s'especifiqui la duració en hores o crèdits, quedarà a criteri del tribunal la valoració o no del mèrit. En cas que es valori, es farà aplicant la puntuació mínima establerta a les bases.

2. Acreditació de Competències Digitals a través d'un certificat ACTIC expedit per la Secretaria de Polítiques Digitals o equivalent:

A. Nivell bàsic: 0,50 punts

B. Nivell mitjà: 1,00 punts

C. Nivell avançat: 2,00 punts

3. Acreditació i coneixements de llengua catalana:

D. Nivell C2 de Català: 2,00 punts.

 

8. Proposta de contractació

Un cop finalitzada la qualificació de les persones aspirants, el Tribunal farà pública en el tauler d'edictes de la Corporació i a la pàgina web municipal la relació de persones aprovades per ordre decreixent de puntuació final. Respecte de la llista de persones aprovades es podrà interposar recurs d'alçada davant del/de la president/a de la Corporació en el termini d'un mes a comptar de l'endemà al de la publicació en el tauler d'anuncis i a la seu electrònica de la Paeria de Balaguer.

En cas d'empat, l'ordre s'establirà atenent, en primer lloc i en les fases de concurs oposició, a la persona aspirant que hagi obtingut la major puntuació en la fase d'oposició. Si persisteix l'empat, es faculta l'òrgan de selecció per ordenar una prova d'aptitud relacionada amb les funcions pròpies de les places convocades que determinarà l'aspirant amb millor capacitat.

La renúncia de la persona proposada donarà lloc a la proposta de contractació de la persona següent en ordre de puntuació i així successivament.

Els/les aspirants discapacitats/des hauran d'aportar un certificat de l'equip multiprofessional que correspongui que acrediti el tipus i grau de discapacitat que presenta, així com la capacitat funcional de l'aspirant per al desenvolupament de les tasques pròpies de la plaça a proveir.

 

9. Presentació de documents per la persona aspirant proposada per a la seva contractació

La persona aspirant proposada per la seva contractació com a funcionari interí haurà de presentar al Departament de Recursos Humans de la Corporació, en el termini de 10 dies hàbils a comptar a partir de l'endemà al de la publicació al tauler d'edictes electrònic de la relació de persones aprovades, els documents acreditatius del compliment dels requisits exigits a la convocatòria següents:

a) Document Nacional d'Identitat original.

b) Certificat mèdic oficial, acreditatiu de no patir cap malaltia o defecte físic que impedeixi el normal desenvolupament de les funcions pròpies del lloc a proveir.

c) Fotocòpia compulsada del títol acadèmic exigit, si no s'hagués presentat amb la sol·licitud de participació en el procés selectiu.

d) Declaració responsable de no estar inhabilitada per sentència ferma per a l'exercici de funcions públiques i no haver estat separada, per resolució disciplinària ferma, del servei de cap Administració pública.

e) Declaració responsable de no estar afectada per la normativa d'incompatibilitats del personal al servei de les Administracions públiques o, si s'escau, sol·licitar la compatibilitat amb el formulari que li facilitarà la Corporació, o exercir, altrament, l'opció prevista a l'article 10 de la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les Administracions públiques, a l'article 10 de la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'incompatibilitats del personal al servei de l'Administració de la Generalitat i a l'article 337 del Reglament del personal al servei de les entitats locals, aprovat pel Decret 214/1990, de 30 de juliol.

Llevat de força major, en cas de no presentar en termini, la documentació, o resultar d'aquesta que no reuneix qualsevol dels requisits exigits, la persona aspirant proposada decaurà en tots els seus drets al nomenament i derivats de la superació del procés de selecció, sense perjudici de les possibles responsabilitats penals en les quals hagi pogut eventualment incórrer.

En aquest cas, d'acord amb l'acta de l'òrgan de selecció, es pot procedir a proposar l'aspirant següent segons ordre de puntuació, concedint-li, previ requeriment que li serà notificat individualment, el termini previst en aquesta base per presentar la documentació.

 

10. Nomenament del/de la funcionari/ària

El nomenament com a funcionari/ària interí serà publicat al Butlletí Oficial de la Província. Caldrà fer el jurament o promesa a què fa referència el Decret 359/1986, de 4 de desembre, abans de prendre possessió com a funcionari/ària interí.

Sempre que els òrgans de selecció hagin proposat el nomenament d'igual nombre d'aspirants que el de places convocades, quan es produeixin renúncies dels/de les aspirants seleccionats/des abans del seu nomenament o presa de possessió, l'òrgan convocant podrà requerir l'òrgan de selecció una relació complementària dels/de les aspirants que segueixin als/a les proposats/des per al seu possible nomenament com a funcionaris/àries interins. Aquests/es aspirants hauran de justificar documentalment els requisits d'accés tal com s'indica a la base novena.

Les previsions de l'apartat anterior també s'aplicaran quan els/les aspirants que han superat el procés selectiu no acreditin que reuneixen els requisits i condicions exigits en la convocatòria.

La resta d'aspirants presentats/des, que han superat les proves i no han obtingut el lloc de treball, passaran a formar part d'una borsa de treball per cobrir places vacants o substitucions de personal en actiu que es puguin produir a la Paeria de Balaguer en places similars.

 

11. Incompatibilitats

En compliment de la normativa vigent sobre el règim d'incompatibilitats del personal al servei de les Administracions públiques, abans d'incorporar-se al servei de la Corporació, la persona aspirant haurà d'efectuar una declaració d'activitats i, si s'escau, sol·licitar la compatibilitat per a la realització d'una segona activitat, pública o privada, o exercir, en el seu cas, l'opció prevista a l'article 10 de la Llei 53/1984 de 26 de desembre, a l'article 10 de la Llei 21/1987, de 26 novembre i a l'article 337 del Decret 214/1990.

Pel que fa a la determinació i adscripció al lloc de treball, règim d'horari i jornada, la persona objecte de contractació s'atindrà als acords i resolucions que adoptin els òrgans corresponents de la Paeria.

 

12. Informació bàsica de protecció de dades personals

El responsable del tractament de les dades personals és la Paeria de Balaguer. La finalitat del tractament és la gestió del procés de provisió del lloc de treball ofert i de selecció de persones interessades en ocupar el lloc de treball ofert. Les dades es conserven indefinidament, llevat que la persona interessada en sol·liciti la supressió. La legitimació del tractament d'aquestes dades és el consentiment de la persona interessada i la missió realitzada en interès públic d'acord amb el Capítol I del Títol IV del text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic aprovat per Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre. Pel que fa als destinataris, les dades no es comuniquen a terceres persones alienes al procés selectiu. Durant el procés es podran publicar dades identificatives dels participants, d'acord amb la normativa vigent. Les persones interessades poden exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició al tractament i sol·licitud de la limitació del tractament adreçant-se a la Paeria de Balaguer. Correu electrònic de contacte del Delegat de Protecció de Dades: dpd@balaguer.cat.

 

13. Incidències i recursos

El tribunal qualificador queda facultat per resoldre els dubtes i les discrepàncies que es produeixin durant el desenvolupament del procés selectiu.

La convocatòria i les seves bases, així com la llista d'aspirants admesos/es i exclosos/es, poden ser impugnats per les persones interessades, mitjançant la interposició d'un recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva notificació o publicació, sens perjudici del recurs potestatiu de reposició que es pot interposar en el termini d'un mes des de la data de notificació o publicació de l'acte, davant la Presidència de la Corporació.

El resultat del concurs que emeti el tribunal qualificador pot ser recorregut en alçada davant la Presidència de la Corporació en el termini d'un mes des de la data en què s'hagi publicat o notificat.

Els actes de tràmit del tribunal qualificador no podran ser objecte de recurs, sens perjudici que s'hi puguin interposar reclamacions quan es tracti d'esmenar possibles errors materials en la confecció de la llista d'aprovats/des, errors en la transcripció de publicacions, errors aritmètics en les qualificacions o errors observables a simple vista. Aquests errors també podran ser corregits d'ofici pels òrgans de selecció.

 

14. Embaràs de risc o part

Si a causa d'una situació degudament acreditada d'embaràs de risc o part, alguna de les aspirants no pot completar el procés selectiu, la seva situació quedarà condicionada a la finalització del procés i a la superació dels exercicis que haguessin quedat ajornats, sense que aquests es puguin demorar de manera que es menyscabi el dret de la resta d'aspirants a una resolució del procés ajustada a temps raonables, el que haurà de ser valorat pel Tribunal. En tot cas, la seva realització tindrà lloc abans de la publicació de la llista d'aspirants que han superat la fase d'oposició del procés selectiu.

 

15. Legislació aplicable

En allò que no estigui previst en les bases, es procedirà segons el que determini:

- Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.

- Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.

- Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

- Reial Decret Legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors.

- Llei 30/1984, de 2 d'agost, de mesures per a la reforma de la funció pública.

- Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic de la Llei de la funció pública de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

- Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals.

- Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i de l'aranès en els processos de selecció de personal i provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya.

- Reial Decret Legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local.

- Reial Decret 364/1995, de 10 de març, pel qual s'aprova el Reglament general d'ingrés del personal al servei de l'Administració General de l'Estat i de la provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris/àries de l'Administració de l'Estat.

- Reial Decret 896/1991, de 7 de juny sobre normes bàsiques i programes mínims a que hauran d'ajustar-se el procediment de selecció.

- Reial Decret 462/2002, de 24 de maig, d'indemnitzacions per raó del servei.

- Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les Administracions públiques de Catalunya.

- Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions públiques.

- Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic.

- Resta de normes i disposicions complementàries i concordants d'aplicació.

 

 

Disposició addicional

L'òrgan de selecció queda facultat per resoldre els dubtes que es puguin presentar i adoptar les resolucions, criteris i mesures necessàries pel bon ordre del procés de selecció en tots aquells aspectes no previstos en aquestes bases, procedint-se al respecte segons el que determini el Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el reglament de personal al servei de les entitats local de Catalunya i la resta de disposicions aplicables.

Els actes de l'òrgan de selecció vinculen directament a l'administració convocant, encara que aquesta podrà procedir a la seva revisió de conformitat amb allò que es preveu a l'article 106 i 107 de la Llei 39/2015, supòsit en el que caldrà practicar de nou les proves o els tràmits afectats per les irregularitats.

 

 

ANNEX I

 

Temari General

1. La Constitució Espanyola I: Característiques. Estructura. Principis constitucionals. Organització territorial de l'Estat: l'Estat de les autonomies i l'autonomia local.

2. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya: Característiques i estructura. Institucions de la Generalitat: el Parlament, el President, el Govern. Altres Institucions de la Generalitat. Competències de la Generalitat.

3. L'Administració Local. Principis generals. El municipi: concepte, elements, organització i competències.

4. Organització municipal. Òrgans necessaris i òrgans complementaris. Atribucions i competències.

5. L'acte administratiu: concepte, classes i elements. La motivació, notificació i publicació. Eficàcia i validesa. Actes nuls i anul·lables.

6. Els recursos administratius: principis generals i classes de recursos. El recurs contenciós administratiu.

7. La responsabilitat de les Administracions Públiques. Responsabilitat Patrimonial.

8. La legislació en relació a urbanisme, medi ambient i patrimoni d'aplicació a Catalunya.

9. La transparència de l'activitat pública. Publicitat activa. El dret d'accés a la informació pública.

10. La protecció de dades de caràcter personal.

 

Temari específic

1. Règim urbanístic del sòl. Classificació i conceptes.

2. Planejament urbanístic. Tipologia i jerarquia dels plans.

3. Plans d'Ordenació Urbanística Municipals (POUM). Determinacions, tramitació i competències per a la seva aprovació.

4. Sòl urbà. Règim jurídic. Criteris de classificació. Característiques. Drets i deures dels propietaris.

5. Sòl urbanitzable i no urbanitzable. Règim jurídic. Criteris de classificació. Característiques. Drets i deures dels propietaris.

6. Llicències urbanístiques. Actes subjectes a llicència, naturalesa i règim jurídic. Procediments per a l'atorgament de les llicències urbanístiques.

7. Sòl no urbanitzable. Procediment per a l'atorgament de les llicències urbanístiques.

8. Protecció de la legalitat urbanística. Ordres de suspensió d'obres i de llicències. Restauració de la realitat física alterada i de l'ordre jurídic vulnerat.

9. Projectes d'obres locals. Contingut. Aprovació, modificació i revisió.

10. Els contractes d'obres. Procediments i formes d'adjudicació.

11. La modificació dels contractes d'obres.

12. Els contractes de serveis. Procediment i formes d'adjudicació.

13. Instruments de planejament urbanístic general. Classes i determinacions.

14. Instruments de planejament urbanístic derivat. Classes i determinacions.

15. Formulació i tramitació de les figures de planejament urbanístic. Competències per a la seva aprovació.

16. Vigència dels instruments de planejament urbanístic. Executivitat. Obligatorietat. La declaració d'utilitat pública i la necessitat d'ocupació.

17. L'execució del planejament. La gestió urbanística integrada i la gestió urbanística aïllada. Els polígons d'actuació urbanística i la seva delimitació.

18. Els sistemes d'actuació urbanística. Tipus. Elecció i canvi de sistema.

19. L'execució de sistemes no inclosos en polígons ni unitats d'actuació. Procediment. Les actuacions aïllades en sòl urbà.

20. El sistema de reparcel·lació.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
7737 {"title":"Ayuntamiento de Balaguer - Administración local (DOGC nº 2023-8990)","published_date":"2023-08-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"7737"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Balaguer,DOGC,DOGC 2023 nº 8990 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-08-30/7737-ayuntamiento-balaguer-administracion-local-dogc-n-2023-8990 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.