Ayuntamiento de Viladecans - Administración local (DOGC nº 2023-8985)

EDICTO sobre aprobación de la convocatoria y de las bases reguladoras del proceso de selección para la provisión del puesto de trabajo de director/a del Servicio de Acción Comunitaria del Ayuntamiento de Viladecans, sujeto al régimen de personal laboral de alta dirección.

 

Per resolució de la tinenta d'alcalde de Serveis Generals, número 20234947 i data 16 d'agost de 2023, s'ha resolt aprovar la convocatòria i les bases reguladores del procés de selecció per a la provisió del lloc de treball de caràcter directiu, subjectes al règim de personal laboral d'alta direcció, de director/a del Servei d'Acció Comunitària.

El termini de presentació de sol·licituds és de 20 dies naturals a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria al Boletín Oficial del Estado (BOE).

 

 

 

ANNEX

 

CONVOCATÒRIA I BASES DEL PROCÉS DE SELECIÓ PER A LA PROVISIÓ DEL LLOC DE TREBALL DE DIRECTOR/A DEL SERVEI D'ACCIÓ COMUNITARIA DE L'AJUNTAMENT DE VILADECANS.

 

1a. OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA.-

L'objecte de la present convocatòria és la provisió del lloc de treball de caràcter directiu, subjectes al règim de personal laboral d'alta direcció, de director/a del Servei d'Acció Comunitària de l'Ajuntament de Viladecans, amb les següents característiques:

 

Subgrup de classificació: A1

Nivell CD: 27

Específic mensual: 2.150,68 €

Productivitat anual: 3.785,64 €

Tipus de personal: Personal laboral alta direcció

Dedicació: Plena/temps complet. Dedicació Exclusiva

Adscripció Orgànica: Àmbit Sostenibilitat social i serveis a la ciutadania

Sistema Provisió: Lliure designació

 

 

INSTRUMENT D'ORDENACIÓ DEL PERSONAL DIRECTIU EN RÈGIM D'ALTA DIRECCIÓ

 

PERSONAL DIRECTIU RÈGIM ALTA DIRECCIÓ

Núm.

Característiques bàsiques: Dedicació, funcions, assimilació grup

Retribució anual bruta

DIRECTOR/A SERVEI ACCIÓ COMUNITÀRIA 8

Dedicació: Plena/temps complet. Dedicació Exclusiva

Grup: A1

Nivell: 27

Procediment: Convocatòria pública d'acord amb els criteris de l'article 20 del Reglament orgànic municipal, per la provisió del lloc de treball, amb nomenament per contracte laboral d'alta direcció.

Missió:

Dirigir les actuacions vinculades al seu servei/àrea per a la consecució dels objectius establers d'acord amb la normativa vigent, i amb una gestió òptima dels recursos econòmics i humans disponibles.

Funcions:

   - La participació en la formulació de programes públics o projectes dins del seu àmbit d'actuació.

   - La planificació, la direcció, la coordinació, la supervisió i l'avaluació de les activitats que es duguin a terme per a l'execució dels programes públics o projectes que se li assignin o per a la consecució dels objectius que s'estableixin.

   - La direcció, la coordinació i la supervisió de les persones dels centres o unitats que estiguin sota la seva dependència, així com dels serveis, mitjans materials, recursos o programes pressupostaris que se li assignin.

   - La coordinació amb les diferents Direccions de l'organització per l'assoliment dels objectius dels programes transversals que s'assignin a la seva Direcció.

   - La proposta i, si escau, la implementació de mesures d'innovació i millora en relació amb els serveis i activitats del seu àmbit competencial.

   - La rendició periòdica de comptes.

   - Assessorar a la direcció política, i a la corporació en les matèries del seu àmbit d'actuació.

Adscripció orgànica: Àmbit de Sostenibilitat social i serveis a la ciutadania.

Règim d'avaluació: El personal d'alta direcció estarà subjecte a avaluació dels seus resultats d'acord amb el sistema d'avaluació de l'acompliment que es determini anualment.

Competència Àrea/Servei:

   a) Equipaments culturals, juvenils, de proximitat, esportius, i gent gran.

   b) Moviment associatiu i promoció de l'associacionisme.

   c) Registre d'entitats.

   d) Cultura

   e) Programació del cicle festiu.

   f) Promoció de les arts plàstiques i visuals.

   g) Recerca, Promoció i difusió de la historia i del patrimoni cultural de la ciutat

   h) Inventari del Patrimoni Cultural

   i) Senyalització patrimonial i toponímia

   j) Declaracions de Bé Cultural d'Interès Local

   k) Elements d'Interès Patrimonial

   l) Suport al Catàleg i Pla Especial de Protecció del Patrimoni Cultural

   m) Col·lecció d'Art municipal: pintura, fotografia, escultures, nous suports i formats

   n) Intervencions arqueològiques

   o) Memòria democràtica

   p) Museus i biblioteques

   q) Arxiu municipal.

   r) Sèniors i envelliment actiu de la gent gran

   s) Esports: promoció de l'esport i de l'activitat física esportiva

   t) Programació d'activitats i serveis esportius

   u) Pla de foment de l'esport femení

   v) Xarxa d'innovació esportiva

   w) Solidaritat i cooperació

   x) Joventut i emancipació juvenil.

   y) Cultura popular.

Perfil competencial:

 - Orientació Resultats

 - Learnability (aprenentatge autònom)

 - Comunicació

 - Planificació estratègica i avaluació del servei a la ciutadania

 - Desenvolupament de persones i equips

 - Direcció de persones

 - Gestió del canvi i lideratge

 - Presa de decisions

 - Visió global

 - Digital Thinking (Pensament digital)

 - Gestió de la incertesa

 - Innovació

Les que corresponen al grup i nivell, amb l'específic i productivitat que es relacionen a continuació:

Específic mensual:

2.150,68 €

Productivitat anual:

3.785,64 €

 

 

2a. CONDICIONS DE LES PERSONES ASPIRANTS.

Per prendre part en aquesta convocatòria, les persones aspirants han de reunir els requisits següents, que hauran de complir-se, com a mínim, el darrer dia de presentació de sol·licituds:

a) Tenir la nacionalitat espanyola, d'acord amb les lleis vigents, o la d'algun país membre de la Unió Europea o la dels Estats als quals, en virtut de Tractats Internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.

També podran participar el cònjuge, així com els descendents d'ambdós i els descendents del cònjuge, dels espanyols i dels nacionals d'altres estats membres de la Unió Europea, sempre que no estiguin separats de dret, i els descendents siguin menors de vint-i-un anys o majors d'aquesta edat que visquin a càrrec dels seus progenitors.

b) Estar en possessió del títol de llicenciat universitari o equivalent. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de la corresponent homologació del Ministeri d'Educació.

c) Superar l'edat mínima de 16 anys i no excedir l'edat de jubilació forçosa prevista per al personal funcionari.

d) No haver estat condemnada per cap delicte, no estar inhabilitada per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separada mitjançant expedient disciplinari de servei de cap administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que la persona aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

e) No incórrer en causa d'incompatibilitat per a l'exercici del càrrec.

f) No patir cap incapacitat que impossibiliti l'exercici del càrrec.

 

3a. SOL·LICITUDS:

3.1. Les persones que desitgin prendre part a les proves selectives hauran de sol·licitar-ho mitjançant instància formalitzada d'aquest Ajuntament, dirigida a l'Il.lm. Sr. Alcalde President de l'Ajuntament de Viladecans, en la qual faran el lloc al qual es presenten i manifestaran en aquest document que reuneixen totes i cada una de les condicions exigides en la base segona, indicant, així mateix, el lloc de treball per al què opten.

3.2.Les instàncies es podran presentar:

- Presencialment, amb cita prèvia, a l'Oficina de Viladecans Informació: Plaça Europa, 7. (https://citaprevia.viladecans.cat/QSIGE/apps/CP/index.html#!/ca/home).

- A través de la Seu electrònica de Viladecans, amb instància genèrica i adjuntant la documentació detallada anteriorment i el model de sol·licitud aprovat per la convocatòria. (https://seuelectronica.viladecans.cat/ca/tramits/tramits-per-temes/instancia-generica/instancia-generica).

- Per qualsevol de les formes establertes a la Llei 39/2015, d'1 d'octubre de Procediment Administratiu Comú de les administracions públiques.

3.3 Termini: Serà de 20 dies naturals, comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la present convocatòria al Boletín Oficial del Estado.

3.4. Les persones aspirants que no presentin la sol·licitud als canals de presentació de l'Ajuntament de Viladecans, i escollin com a forma de presentació de la sol·licitud qualsevol de les formes de les establertes a la Llei 39/2015, d'1 d'octubre de 2015, de Procediment Administratiu i Règim Jurídic de les Administracions Públiques de Catalunya, hauran de comunicar aquest fet enviant còpia de la instància a l'adreça de correu electrònic seleccio@viladecans.cat, com a molt tard durant els tres dies següents al termini de presentació d'instàncies.

Les instàncies aniran acompanyades del currículum professional. La documentació acreditativa dels mèrits al·legats caldrà que siguin aportats per la persona a la què se l'adjudiqui el lloc de treball, abans de la presa de possessió del càrrec.

Es publicaran les bases íntegres i la convocatòria al Butlletí oficial de la Província de Barcelona i extracte de la mateixa al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, al Boletín Oficial del Estado i a la Seu electrònica municipal.

Iniciat el procés de selecció, la resta de publicacions es realitzaran a la Seu Electrònica Municipal.

 

4a. LLISTA DE PERSONES ASPIRANTS ADMESES I EXCLOSES:

Un cop finalitzat el termini de presentació d'instàncies, un cop comprovat que les candidatures presentades compleixin els requisits de participació previstos en aquestes bases, es publicarà en la seu electrònica municipal la relació de persones admeses i excloses, indicant els motius d'exclusió si és el cas.

Es disposarà d'un termini de deu dies hàbils per presentar al·legacions contra aquesta llista provisional. En el cas de no presentar-se al·legacions dins d'aquest termini, es considerarà elevada a definitiva sense necessitat de cap altre tràmit.

En el cas que alguna de les al·legacions sigui estimada, es publicarà la relació definitiva de persones admeses i excloses a la Seu Electrònica de Viladecans.

La presentació de la sol·licitud suposa el consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en el procés selectiu i per a la resta de la tramitació, d'acord amb la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de diciembre, de Protección de Datos Personales y garantía de los derechos digitales.

D'acord amb l'art. 28 de la llei 39/2015, LPACAP, es presumeix que la consulta o obtenció és autoritzada per les persones interessades, tret que consti en el procediment la seva oposició expressa o que la llei especial aplicable requereixi consentiment exprés. Tota la documentació del procés selectiu quedarà sota la custòdia de Recursos Humans de l'Ajuntament i no se'n podrà disposar fora d'aquest àmbit, excepte en l'exercici del dret de vista de l'expedient i obtenció de còpia dels interessats.

Les dades referents a domicili, telèfon i adreça electrònica que apareixen en la sol·licitud es consideraran úniques vàlides a efectes de notificacions i serà la responsabilitat exclusiva de les persones aspirants dels errors en la seva consignació i la comunicació a l'Ajuntament de qualsevol canvi.

Per la publicació de les llistes provisionals i la resta de publicacions de les convocatòries, les persones aspirants seran identificades amb els dos cognoms i el nom i amb 4 dígits del document nacional d'identitat, a fi de facilitar l'exercici dels drets que preveuen els art. 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic (en endavant, LRJSP), sobre abstenció i recusació, Llei de transparència i accés a la informació pública i bon govern, i la Llei de protecció de dades.

 

5a. PROJECTE DE GESTIÓ.

Les persones candidates hauran de presentar una proposta de projecte de gestió del Servei d'Acció Comunitària, tenint en compte l'actual cartipàs municipal en el que hauran de fer paleses les competències de la persona candidata en relació a les competències i funcions assignades al lloc de treball objecte de la convocatòria, i tenint en compte l'estructura organitzativa, el cartipàs municipal de l'Ajuntament de Viladecans i l'Agenda 2030 i Agenda Urbana Local.

La proposta s'haurà de presentar en un format amb un tipus de lletra Arial 12 o similar, interlineat d'un punt i mig, amb una extensió màxima de 30 pàgines DIN A4, sense comptar la documentació que s'annexi als efectes de completar el mateix projecte (il·lustracions, quadres estadístics, etc...).

S'haurà de lliurar en sobre tancat al Departament de Recursos Humans i Organització, (Carrer Major, 41, 1a. Planta) durant el termini de presentació de sol·licituds. Contindrà una còpia en format paper i una en format digital. S'obriran en el moment que es constitueixi la comissió de valoració.

Es valorarà d'acord amb els criteris de concreció, claredat, innovació i adaptació a les funcions assignades a l'àmbit competencial assignat pel cartipàs municipal.

En el termini de tres mesos a comptar des de la pressa de possessió, la persona nomenada haurà de formular en projecte definitiu, en base a la proposta formulada, indicatiu de les línies de treball i objectius a assolir ordenats cronogràficament, als efectes de l'avaluació de l'exercici del seu càrrec.

 

Competències professionals:

- Orientació Resultats: Capacitat de fer una bona feina, aconseguir els objectius fixats i superar els estàndards establerts, tot preocupant-se per a la millora contínua dels resultats. Fet d'assolir els resultats que han estat assignats al seu àmbit de responsabilitat o al seu grup de treball, amb el nivell de qualitat requerit, mitjançant una gestió eficient dels recursos (humans, tecnològics, infraestructures, etc), d'acord amb els principis emanats de l'ètica pública i els principis d'eficiència, eficàcia i qualitat de servei.

Nivell requerit: Nivell màxim

- Learnability: Liderar el teu propi desenvolupament professional. Fet de dedicar temps i esforç personal a mantenir-se actualitzat professionalment i fer que els altres també ho estiguin contribuint a una millor gestió del coneixement organitzatiu.

Nivell requerit: Nivell elevat

- Comunicació: Escoltar, expressar conceptes i idees i fer preguntes de forma efectiva. Relacionar-se, interaccionar amb els altres i generar un bon ambient de treball. Utilitzar la gestió emocional com a eina bàsica que permeti realitzar les actuacions necessàries per assolir els objectius de treball assignats, actuant sempre amb respecte pels principis ètics i els valors de la professió i de la funció pública.

Nivell requerit: Nivell màxim

- Planificació estratègica i avaluació del servei a la ciutadania: Transformar els plans i els programes en projectes i identificar els objectius. Definir el conjunt de plans que ajudi les unitats organitzatives i els equips de treball a assolir els objectius que hagin estat definits en el Pla d'Actuació de Mandat (PAM) o en altres documents estratègics, co-creant serveis conjuntament amb la ciutadania d'acord amb els recursos existents i el marc de gestió pública vigent.

Nivell requerit: Nivell màxim

- Desenvolupament de persones i equips: Identificació de les potencialitats i les necessitats de desenvolupament dels/de les seus/seves col·laboradors/es per oferir-los els mitjans (formació, suport, oportunitats i experiències) més adients per tal que puguin millorar i créixer professionalment.

Nivell requerit: Nivell màxim

- Direcció de persones i equips: Gestió d'equips de persones (presencials / virtuals o mixtes) per aconseguir que la feina es realitzi de manera efectiva i que els/les col·laboradors/es contribueixin a la consecució dels objectius del seu àmbit de responsabilitat.

Nivell requerit: Nivell màxim

- Gestió del canvi i lideratge: Acció de donar suport als canvis i les millores que poden plantejar-se en la seva àrea de responsabilitat o dins l'Organització, per millorar-ne els objectius i per generar il·lusió i compromís en implantar-los.

Nivell requerit: Nivell elevat

- Presa decisions: Analitzar i resoldre situacions de manera efectiva, després d'identificar i definir els elements significatius que la constitueixen. Triar entre les diferents alternatives, aquelles que són més viables, basant-se en una anàlisi dels possibles efectes i riscos i de les possibilitats d'implementació.

Nivell requerit: Nivell elevat

- Visió Global: Donar les respostes des d'un punt de vista de representativitat de l'Ajuntament. Comprometre's amb l'estratègia de l'Organització i identificar-se amb les seves actuacions. Comprendre l'entorn de treball (orgànic, cultural, etc.) per poder anticipar-se als efectes que pot tenir la pròpia actuació professional en l'Organització, per poder identificar les propostes i les respostes més idònies.

Nivell requerit: Nivell màxim

- Digital Thinking (Pensament Digital): Proposar noves solucions i/o desenvolupar nous productes i serveis per a la ciutadania, utilitzant el potencial de la tecnologia.

Nivell requerit: Nivell màxim

- Gestió de la incertesa: Entendre una situació de forma general, distingir el que podem controlar i el que no i prendre la decisió més correcta. Conviure amb el canvi constant i dedicar energia i atenció en allò que tenim la possibilitat d'actuar. Planificar, preveure i posar en marxar un pla d'acció.

Nivell requerit: Nivell elevat

- Innovació: Aplicar amb èxit les idees que modifiquin accions, actuacions... partint de formes o situacions no pensades anteriorment. Definir el procés per posar en marxa solucions noves i diferents enfront problemes o esdeveniments requerits pel propi lloc, l'Organització, la ciutadania...

Nivell requerit: Nivell màxim

 

6a. COMISSIÓ DE VALORACIÓ

Estarà composada pels membres que s'indiquen a l'annex per a cada convocatòria.

Presidència: Titular i el respectiu suplent

Vocals: Dos titulars i els respectius suplents

Realitzarà les funcions de secretaria de la comissió una persona funcionària del Departament de Recursos Humans i Organització.

Es podran incorporar persones assessores a la comissió, als efectes de donar suport a la valoració de les candidatures que es presentin.

La comissió de valoració haurà de resoldre les convocatòries dins del termini de 30 dies naturals a comptar des del moment d'elevar-se a definitiva la llista de persones candidates admeses en el procediment.

La comissió de valoració elevarà al Sr. Alcalde un informe valoratiu de les candidatures admeses, indicant el grau de compliment dels requisits per ocupar el lloc de treball convocat.

Les convocatòries de la comissió es realitzaran per part del president de la comissió, respectant els terminis fixats per a la resolució dels presents procediments.

 

7a. NOMENAMENT I PRESA DE POSSESSIÓ

Un cop avaluades les relacions de mèrits i projectes de gestió de les diferents candidatures, l'alcalde o alcaldessa, o persona o persones en qui delegui expressament aquesta funció, emetran informe motivat previ al nomenament, en relació a la persona que es consideri més idònia per l'exercici del càrrec, tenint en compte criteris de mèrit i capacitat discrecionalment apreciats.

Previ a la realització de l'informe, es podrà convocar a les persones candidates que s'estimi necessari per a la realització d'una entrevista, destinada a ampliar la informació continguda a la relació de mèrits, i/o en el projecte de gestió.

Un cop finalitzat el procés, es formularà la corresponent nomenament al ple municipal, o es declararà deserta la convocatòria.

En el cas de realitzar-se el nomenament, la persona a qui li sigui adjudicat el lloc de treball haurà de prendre possessió en el termini de 3 dies hàbils posteriors al nomenament.

 

8a.- INCIDÈNCIES.-

Les llistes definitives de persones admeses i excloses, la convocatòria i les bases, i altres documents que es derivin d'aquest procés, podran ser objecte d'impugnació, d'acord amb la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu i Règim Jurídic de les Administracions Públiques, mitjançant la interposició de recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes. Contra la desestimació expressa del recurs de reposició o bé directament, es pot interposar recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la seva publicació en els diaris oficials indicats.

La impugnació dels actes i les resolucions de la comissió de valoració s'han d'ajustar als criteris que estableix l'article la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu i Règim Jurídic de les Administracions Públiques i Règim Jurídic 114 de la llei 30/1992, de 26 de novembre.

Tanmateix, es podran presentar al·legacions contra les presents bases en el termini de 20 dies hàbils a comptar des de la seva publicació, en atenció al que disposa l'art. 112.3 del Decret 214/1990.

 

Viladecans, 17 d'agost de 2023

 

Joana Sánchez Morillo

Tinenta d'alcalde de l'Àrea de Govern Intern i Gestió de Recursos Municipals

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
7536 {"title":"Ayuntamiento de Viladecans - Administración local (DOGC nº 2023-8985)","published_date":"2023-08-23","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"7536"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Viladecans,DOGC,DOGC 2023 nº 8985 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-08-23/7536-ayuntamiento-viladecans-administracion-local-dogc-n-2023-8985 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.