Ayuntamiento de Piera - Administración local (DOGC nº 2023-8984)

EDICTO sobre aprobación de las bases específicas y la convocatoria de un proceso selectivo de una plaza de auxiliar administrativo/a, en régimen de personal funcionario de carrera de la plantilla del Ayuntamiento y creación de bolsa de trabajo, mediante sistema de concurso-oposición (exp. 3882/2023).

Per resolució de Decret d'Alcaldia núm. ALC/899/2023 de data 11 d'agost de 2023, s'han aprovat les bases específiques i la convocatòria d'un procés selectiu d'un/a auxiliar adminsitratiu/va en règim de personal funcionari de carrera a la plantilla de l'Ajuntament de Piera i creació de borsa de treball, mitjançant sistema de concurs oposició, obrint-se el termini de presentació de sol·licituds que serà de 20 dies naturals a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquest edicte al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

 

 

BASES ESPECIFIQUES QUE HAN DE REGIR LA CONVOCATÒRIA D'UN PROCÉS SELECTIU D'UN/-A AUXILIAR ADMINISTRATIU/VA EN RÈGIM DE PERSONAL FUNCIONARI DE CARRERA A LA PLANTILLA DE L'AJUNTAMENT DE PIERA, I CREACIÓ DE BORSA DE TREBALL.

 

PRIMERA.- OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA.

L'objecte de la present convocatòria és la provisió, amb caràcter permanent, de:

- Una plaça, pertanyent a l'escala d'administració general, subescala auxiliar administrativa, grup de classificació C, subgrup C2, mitjançant el sistema de selecció per concurs oposició lliure.

Aquestes places estan incloses en l'Oferta Pública d'Ocupació de l'any 2021.

Denominació de les places segons plantilla: administratiu/iva, d'Administració General

Règim jurídic: funcionari/ària de carrera

Escala: administració general

Subescala: auxiliar administratiu/-va

Classe: auxiliar administratiu/-va

Grup de classificació: Grup C, subgrup C2, segons la classificació professional del personal funcionari de carrera que efectua l'article 76 i Disposició Transitòria Tercera del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

Nivell de complement de destí: 18

Complement específic anual: 7.814,10 €

Jornada: La jornada complerta i ordinària de l'Ajuntament de Piera.

 

SEGONA.- FUNCIONS.

Les funcions a desenvolupar seran les pròpies del lloc de treball d'auxiliar administratiu/iva, d'acord la normativa vigent, i que amb caràcter enunciatiu i no limitatiu, són:

- Donar suport administratiu al personal tècnic i administratiu, i en general, al servei o àmbit d'adscripció.

- Gestió i arxiu de la documentació, introducció dades en aplicacions telemàtiques - Redactar documents administratius, dur a terme la tramitació administrativa i seguiment d'expedients, realitzar càlculs simples dins de l'àmbit de les funcions encomanades.

- Realitzar tasques de suport administratiu que li siguin encomanades per al funcionament diari al servei o àmbit d'adscripció (compres, contractació, convenis, subvencions, gestió administrativa laboral, comptabilitat, tresoreria, recursos humans, etc...).

- Seguir les instruccions de coordinació i dels seus superiors jeràrquics.

- I, en general, qualsevol altre funció que li pugui ser encomanada dins de l'àmbit de la categoria laboral desenvolupada.

 

TERCERA.- LEGISLACIÓ APLICABLE.

Real Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic del Empleat Públic. El Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel que s'aprova la Refosa en un text únic de la Llei de la Funció Pública de l'Administració de la Generalitat. Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel que s'aprova el text refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya. Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel que s'aprova el Reglament del Personal al Servei de les Entitats Locals. Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del Català i de l'Aranès als processos de selecció de personal i provisió de llocs de feina de les Administracions Públiques de Catalunya. Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local.

 

QUARTA.- REQUISITS DELS/DE LES ASPIRANTS.

Per participar en el procés selectiu els/les aspirants hauran de reunir els següents requisits:

Places per concurs oposició lliure:

a) Tenir nacionalitat espanyola o la d'altres estats membres de la Unió Europea o la dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la UE i ratificats per Espanya, sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.

Igualment hi poden participar, sigui quina sigui la seva nacionalitat, el/la cònjuge d'espanyol/a o de nacional d'altres estats membres de la Unió Europea, sempre que no estigui separat/ada de dret, i els/les seus/seves descendents i els/les descendents del/ de la cònjuge, sempre que no estiguin separats de dret, menors de 21 anys i més grans d'aquesta edat dependents, d'acord amb el que disposa l'article 57 del Reial Decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

En tots els casos, quan finalitzi el procés, les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola hauran d'acreditar documentalment la seva nacionalitat o, si s'escau, el vincle de parentiu amb el/la nacional en virtut del qual es presenten, i en el cas de descendents majors de 21 anys, el fet de viure al seu càrrec.

Igualment, aquestes persones aspirants hauran de presentar declaració jurada o promesa feta pel/la nacional, en la qual aquest/a manifesti fefaentment que no està separat/ada de dret del seu/de la seva cònjuge.

b) Haver complert els 16 anys d'edat i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.

c) Estar en possessió del títol de graduat o graduada en educació secundària obligatòria, formació professional de primer grau o equivalent, o estar en condicions d'obtenir-lo (és a dir, estar en possessió del document acreditatiu d'haver abonat la taxa per l'expedició del títol corresponent). Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar, en la data límit per a la presentació de sol·licituds, la credencial que acrediti la seva homologació per l'Estat Español. En el cas de presentar una titulació equivalent a l'exigida com a requisit, correspon a l'aspirant acreditar-ne la seva equivalència mitjançant norma legal o certificació expedida pel Ministeri.

En el cas de presentar una titulació equivalent a l'exigida com a requisit, correspon a l'aspirant acreditar-ne la seva equivalència mitjançant norma legal o certificació expedida pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

d) Tenir coneixements de la llengua catalana orals i escrits en el nivell de suficiència C1 o equivalent, acreditant mitjançant certificat de l'òrgan competent de la Generalitat de Catalunya en matèria de política lingüística o alguna de les titulacions equivalents d'acord amb el Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català i l'Ordre VCP/491/2009, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística, modificada per l'Ordre VCP/223/2010. Així mateix, és d'aplicació el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya. Cas que no es pugui acreditar el nivell de català establert, l'aspirant haurà de realitzar la prova de català en els termes establerts a les bases.

Estaran exemptes de la realització de la prova de català, les persones aspirants que acreditin documentalment haver superat una prova de català del mateix nivell al requerit en altres processos de selecció de personal de les administracions públiques.

e) No haver estat separat/ada mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial. En cas de ser nacional d'un altres Estat, no ha de trobar-se inhabilitat/ada o en situació equivalent ni haver estat sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi en el seu Estat, en els mateixos termes, accedir a l'ocupació pública.

f) No concórrer en cap causa d'incompatibilitat, d'acord amb el que estableix la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'incompatibilitats del personal al servei de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques.

g) No patir cap malaltia ni estar afectat/ada per cap limitació física o psíquica que sigui incompatible o impedeixi exercir funcions pròpies de la plaça d'auxiliar administratiu/iva.

Les persones que tinguin reconeguda la condició legal de discapacitat, seran admeses per a la realització dels exercicis sense necessitat d'acreditar la seva aptitud abans del seu començament, sens perjudici que superat el procés selectiu hagin d'acreditar, si s'escau, la seva capacitat per exercir les funcions per a l'exercici professional de la categoria corresponent (certificat d'adequació al lloc de treball emès per l'EVO laboral). A aquests efectes, les persones candidates amb discapacitat hauran de presentar el corresponent dictamen dels equips multiprofessionals a què es refereix l'article 6 del Decret 66/1999, de 9 de març, del Govern de la Generalitat de Catalunya, sobre l'accés a la funció pública de les persones amb discapacitat i dels equips de valoració mutiprofessional i presentar el corresponent dictamen actualitzat dels equips multiprofessionals a què es refereix l'article 4.3 del mateix Decret.

h) Realitzar el pagament de la taxa pels drets d'examen.

Tots els requisits s'han de complir el darrer dia del termini de presentació de sol.licituds i mantenir-se fins al moment de la presa de possessió com a funcionari/ària de carrera.

 

CINQUENA.- PRESENTACIÓ D'INSTÀNCIES I DOCUMENTACIÓ.

Les persones interessades podran presentar la seva sol·licitud, necessàriament, mitjançant model d'instància normalitzada que pot descarregar-se des de la pàgina web de l'Ajuntament de Piera (https://www.viladepiera.cat), en el termini de presentació d'instàncies, que serà de vint dies naturals comptadors a partir de l'endemà de la data de publicació de l'anunci de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Les bases íntegres es publicaran a la pàgina web i al tauler d'anuncis de l'Ajuntament, així com la resta de publicacions referents a aquest procés selectiu.

La presentació d'instàncies de forma presencial es farà al Registre situat a l'edifici de l'Ajuntament de Piera, carrer de la Plaça número 16-18. Les instàncies podran presentar-se d'acord amb el que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procedimient Administratiu Comú de les Administracions Públiques, i aniran acompanyades del currículum vitae amb la relació de mèrits al·legats per a la seva candidatura, fotocòpia del DNI o altre document on consti la nacionalitat, titulació requerida, certificat acreditatiu del nivell de català i documents acreditatius que han de ser puntuats en la valoració de mèrits. Cal adjuntar, així mateix, el justificant de pagament de la taxa. La presentació del dictamen dels equips multiprofessionals per a les persones amb discapacitat s'haurà de dur a terme durant el termini de presentació de sol.licituds.

A la instància es manifestarà que es reuneixen totes i cadascuna de les condicions exigides a la base quarta, referides sempre a la data d'acabament del termini per a la presentació d'instàncies.

Si la instància es presenta per un sistema diferent al presencial o de la seu electrònica, l'aspirant haurà d'anunciar, el mateix dia, l'enviament al departament de Recursos Humans de l'Ajuntament de Piera mitjançant correu electrònic a piera.recursoshumans@ajpiera.cat, adjuntant còpia de la sol·licitud.

Els drets d'examen seran de 17 euros, de conformitat amb allò previst a l'article 7 de la Ordenança Fiscal número 7 reguladora de la Taxa per l'execució d'activitats jurídico-administratives de competència municipal de l'Ajuntament de Piera, i el pagament de l'import s'exigirà en el moment de presentació de la sol.licitud, practicant-se la corresponent liquidació d'acord amb el Reglament General Tributari. En el supòsit de que no arribés a produir-se el fet imposable, l'Ajuntament retornarà les quantitats ingressades (art. 9 Ordenança Fiscal núm. 7). La taxa haurà de ser abonada dintre del termini de presentació de sol·licituds, no essent vàlid el termini d'esmenes per al seu pagament. Els drets d'examen s'hauran d'abonar per transferència bancària al número de compte de l'Ajuntament de Piera ES49 0182 6035 4602 0211 6158 (s'ha d'indicar el nom i cognoms de l'aspirant i a quin procés selectiu participa).

Amb la formalització i presentació de la sol·licitud, els/les aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per a prendre part a la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent i, especialment, la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. Una vegada sigui ferma la resolució del nomenament del personal, els aspirants que hi hagin participat tindran un termini de dos mesos per retirar la documentació aportada. Les actes del tribunal qualificador es conservaran a l'expedient corresponent.

 

SISENA.- ADMISSIÓ DELS/DE LES ASPIRANTS.

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, l'Alcaldia dictarà resolució aprovant les llistes d'aspirants admesos i exclosos, que es publicarà al DOGC, a la web municipal i al tauler d'anuncis de la corporació.

Es concedirà a les persones aspirants un termini de deu dies hàbils, a partir de l'endemà de la publicació de la llista al DOGC, per a esmenes i possibles reclamacions, amb l'advertiment de que si no ho fessin, se les tindrà per desistides de la seva petició. L'Alcaldia farà pública la resolució amb les llistes definitives de persones aspirants admeses i excloses, que serà objecte de publicació al DOGC, a la web municipal i al tauler d'anuncis de la corporació.

La llista provisional s'elevarà a definitiva sense que sigui necessària una nova resolució o publicació si no es presenta cap reclamació o esmena dintre l'esmentat termini.

Les posteriors publicacions es faran al tauler d'edictes de la Corporació i a la pàgina web municipal. La identificació de les persones interessades en els actes administratius objecte de publicació, s'ha de fer mitjançant el nom i cognoms, afegint-hi quatre xifres numèriques aleatòries del DNI, NIE, passaport o document equivalent, a fi de facilitar l'exercici dels drets d'abstenció i recusació que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, de 1 d'octubre, del Règim Jurídic del sector públic, la Llei de Transparència i accés a la informació pública, i la Llei de Protecció de Dades.

Les errades materials de fet es podran esmenar, en qualsevol moment, d'ofici o a petició dels interessats.

 

SETENA.- TRIBUNAL QUALIFICADOR.

D'acord amb el que disposa l'article 60 del Text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic aprovat per Reial Decret Legislatiu 5/2015 de 30 d'octubre, els òrgans de selecció seran col·legiats i la seva composició s'ha d'ajustar als principis d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres i de paritat entre dones i homes en el conjunt de les convocatòries de l'oferta d'ocupació pública respectiva.

El Tribunal qualificador estarà constituït de la manera següent:

Un terç dels membres estarà format per personal funcionari de carrera de l'Ajuntament de Piera.

Un terç dels membres per tècnics designats per l'Ajuntament.

Un altre terç designat per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

La designació nominal dels membres del Tribunal qualificador es farà pública juntament amb el lloc, la data i l'hora de començament de les proves selectives, com a mínim amb 10 dies naturals d'antelació.

El Tribunal no pot constituir-se ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, titulars o suplents indistintament, a més de la del/la president/a i del/la secretari/a o de les persones que els substitueixin.

La pertinença als Tribunals qualificadors serà sempre a títol individual i no es podrà ostentar aquesta pertinença en representació o per compte de ningú. El personal d'elecció o designació política, els representants dels treballadors i/o sindicals, el personal funcionari interí, el personal laboral temporal i el personal eventual no podrà formar part dels òrgans de selecció.

El Tribunal pot disposar la incorporació a les seves tasques de tècnics/ques especialistes per a totes o algunes de les proves, els quals actuaran amb veu però sense vot per debatre, en les sessions del tribunal, les qüestions que se'ls sotmetin relatives a les matèries de la seva competència.

Dins la fase de selecció, el Tribunal resoldrà tots els dubtes d'interpretació i aplicació de les normes que puguin plantejar-se, com també els supòsits no previstos en la normativa.

L'abstenció i recusació dels membres del Tribunal està regulada en l'article 23 i següents de la Llei 40/2015, de1 d'octubre, del Règim Jurídic del sector públic.

Als efectes previstos en el Reial Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei (BOE 30/05/02), el Tribunal qualificador es classifica a la categoria primera.

 

VUITENA.- PROCÉS SELECTIU.

El procediment de selecció serà el de concurs oposició, que es regirà per les presents bases.

El procediment de selecció serà el de concurs oposició lliure, el qual es regirà per les presents bases i consistirà en la superació dels exercicis previstos a la fase d'oposició (màxim 30 punts), i en la valoració dels mèrits en la fase de concurs (màxim 10 punts), amb una puntuació total de 40 punts.

Finalitzarà amb la superació del període de pràctiques.

 

8.1 FASE D'OPOSICIÓ.

Les persones aspirants hauran de comparèixer als diferents exercicis amb DNI o altre document oficial, amb fotografia, acreditatiu de la seva identitat. La manca de presentació d'aquest document determinarà l'exclusió automàtica de l'aspirant en aquell exercici i del procediment selectiu si tingués caràcter eliminatori.

Per tal de garantir la bona marxa del procés el Tribunal es reserva la facultat de poder dur a terme diverses proves el mateix dia, així com l'alteració de l'ordre previst de la realització de les mateixes.

La fase d'oposició consistirà en la superació de les següents proves, que es desenvoluparan en l'ordre establert a la convocatòria, assegurant l'objectivitat i racionalitat de la selecció. Les proves tindran caràcter eliminatori. En el cas que es realitzin dues o més proves el mateix dia, la correcció de la segona i ulteriors proves es realitzarà sempre que l'aspirant hagi superat la primera o anterior prova.

La puntuació total d'aquesta fase d'oposició serà, com a màxim, 30 punts, i la qualificació de la fase d'oposició es determinarà pel sumatori de les puntuacions obtingudes en les proves.

-Primera prova: Coneixements de llengües.

A) Llengua catalana: Prova de coneixements en la llengua catalana. No hauran de realitzar la prova de català els qui acreditin coneixements de la llengua catalana equivalents al nivell C1 o superior de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. L'acreditació documental a l'efecte d'exempció es pot fer fins abans de l'hora assenyalada per a l'inici de l'exercici de coneixements de llengua catalana, aportant davant el Tribunal l'original i una fotocòpia de la documentació esmentada.

Per aquest exercici el Tribunal pot comptar amb la col·laboració d'assessors especialistes en llengua o encomanar la realització de proves a professionals externs, si és necessari. Es qualificarà com a apte o no apte.

B) Llengua castellana: Prova de coneixements en la llengua castellana.

No hauran de realitzar la prova de castellà les persones aspirants que hagin aportat amb la sol·licitud de participació algun dels següents documents:

a) certificat que acrediti haver cursat la primària, secundària i batxillerat a l'Estat espanyol;

b) o bé el diploma del nivell C1 d'espanyol o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves adreçades a la seva obtenció; o

c) certificat d'aptitud de l'espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes.

L'acreditació documental a l'efecte d'exempció es pot fer fins abans de l'hora assenyalada per a l'inici de l'exercici de coneixements de llengua castellana, aportant davant el Tribunal l'original i una fotocòpia de la documentació esmentada.

Per aquest exercici el Tribunal pot comptar amb la col·laboració d'assessors especialistes en llengua o encomanar la realització de proves a professionals externs, si és necessari. Es qualificarà com a apte o no apte.

- Segona prova: Coneixements teòrics. Puntuació màxima 15 punts

Coneixements teòrics temari general i específic: La prova consistirà en contestar, durant un màxim de setanta minuts, 50 preguntes tipus test que seran proposades pel Tribunal i que versaran sobre les matèries que integren el temari general (10 preguntes) i l'específic (40 preguntes) que consta a l'Annex I d'aquestes bases. Hi haurà cinc preguntes de reserva, que només seran corregides pel Tribunal en el supòsit que alguna de les anteriors resulti impugnada. Cada pregunta tindrà quatre alternatives de resposta, de les quals només una serà la correcta. Totes les respostes correctes tindran el mateix valor, les preguntes no contestades no restaran puntuació i les respostes errònies descomptaran el 25% del valor d'una resposta correcta.

O bé, la prova consistirà en desenvolupar, durant un màxim de noranta minuts, cinc preguntes proposades pel Tribunal i que versaran sobre les matèries que integren el temari general (1 pregunta) i l'específic (4 preguntes) que consta a I'Annex I.

La valoració serà entre 0 i 15 punts i s'ha d'obtenir un mínim de 7,5 punts per superar-la. La prova és eliminatòria.

- Tercera prova: Coneixements pràctics en relació al temari específic. Puntuació màxima 15 punts

Consisteix en la realització de dos o tres supòsits pràctics, a decisió del Tribunal, en relació amb les funcions de la plaça a proveir, i referent al temari específic de l'Annex I. El temps per fer l'exercici dependrà del que estableixi el Tribunal qualificador. En aquest exercici es valorarà el coneixement del tema, la claredat i ordre de les idees, la capacitat d'exposició escrita, de raonament i síntesi i el raonament de la conclusió, si s'escau. L'exercici es valorarà entre 0 i 15 punts i per a la superació de la prova s'haurà d'obtenir una puntuació mínima de 7,5 punts. La prova és eliminatòria.

 

8.2 FASE DE CONCURS.

Per la valoració d'aquesta fase caldrà haver superat prèviament cadascuna de les proves de la fase d'oposició.

La fase de concurs no tindrà caràcter eliminatori i consistirà en la valoració dels mèrits relacionats i acreditats per les persones aspirants que hagin superat la fase d'oposició. La puntuació total de la fase de concurs serà, com a màxim, de 10 punts.

A) Experiència professional. Puntuació màxima: 4,5 punts

- Experiència professional desenvolupant funcions anàlogues a les de les plaça a cobrir en l'administració pública, en el subgrup C2, amb caràcter funcionarial o laboral: 0,25 punts/mes treballat.

- Experiència professional en empreses privades: 0,05 punts / mes treballat.

L'experiència en l'administració s'acreditarà mitjançant certificat original expedit per l'administració corresponent en que consti, com a mínim, la classificació del lloc de treball ocupat i la durada.

No es valorarà com a experiència professional els treballs realitzats en virtut de nomenaments o contractes amb caràcter formatiu o en pràctiques ni els de caràcter eventual.

B) Formació professional i perfeccionament. Puntuació màxima: 4,5 punts

B.1) Titulacions acadèmiques:

Per les titulacions acadèmiques superiors a l'exigida o diferents i complementàries i relacionades directament amb les funcions pròpies de la plaça convocada:

- 1 punt per grau o llicenciatura que la considerada per a ser admès a la convocatòria.

- 0,75 punts per màster (60 crèdits o més).

- 0,5 punt per postgrau (de 30 a 60 crèdits).

- 0,25 punts per batxillerat o formació de segon grau o equivalent.

B.2) Per formació específica en matèries relacionades directament amb les funcions pròpies de la plaça convocada, impartida en centres oficials, acreditada mitjançant el corresponent certificat d'assistència i/o aprofitament, segons el barem següent, que tinguin una antiguitat com a màxim de 10 anys:

- Per cada activitat formativa de durada de 25 hores a 50 hores: 0,20 punts

- Per cada activitat formativa de durada de 51 a 100 hores: 0,40 punts

- Per cada activitat formativa de durada superior a 100 hores: 0,50 punts

C). Ofimàtica i tecnologies de la informació i la comunicació, segons el barem següent i fins a un màxim de 0,75 punts. Només es valorarà el certificat de major nivell acreditat:

- Nivell bàsic d' ACTIC: 0,25 punts

- Nivell mitjà d' ACTIC: 0,50 punts

- Nivell avançat d' ACTIC: 0,75 punts

D). Coneixement de Ia IIengua catalana: 0,25 punts

Per acreditar estar en possessió d'un certificat de coneixement de la llengua catalana superior al nivell exigit a la respectiva convocatòria.

L'acreditació dels mèrits al·legats es realitzarà de la forma següent:

L'experiència laboral s'acredita amb l'informe de la vida laboral emès dins el mes anterior a la finalització del termini de presentació d'instàncies, i a més mitjançant còpia del/s nomenaments i contractes de treball.

L'antiguitat i els serveis prestats a l'Ajuntament de Piera no caldrà que s'acreditin documentalment i s'admetran i valoraran amb base a les dades que obrin en els expedients personals de les persones aspirants.

L'acreditació de la formació es farà mitjançant l'original de la certificació, amb especificació de l'entitat organitzadora, denominació del curs i durada del curs en hores o en crèdits. En els supòsits que no s'especifiqui la durada en hores o crèdits, no es valoraran.

 

9.- QUALIFICACIONS FINALS I PROPOSTA DE NOMENAMENT.

L'ordre de qualificació definitiva estarà determinat per la puntuació final obtinguda en la fase d'oposició més, en el seu cas, els punts aconseguits en la fase de concurs per la valoració de mèrits.

En cas d'empat en la puntuació definitiva, l'ordre s'establirà a favor de l'aspirant que hagi obtingut major puntuació en la fase d'oposició i, si persisteix l'empat, es resoldrà a favor de l'aspirant que hagi obtingut la puntuació més alta en la prova o exercici de caràcter pràctic.

Acabada la qualificació de les persones aspirants, el Tribunal confeccionarà i farà pública al tauler d'anuncis la puntuació final del procés selectiu, amb la relació de persones aprovades per ordre de puntuació, de major a menor, i proposarà aquesta relació en l'acta de l'última sessió del Tribunal que farà concreta referència a la persona aspirant o aspirants seleccionades, a l'Alcaldia, la qual formularà el nomenament pertinent.

El Tribunal qualificador no podrà proposar un nombre de persones aprovades superior a la plaça convocada. No obstant l'anterior, sempre que els òrgans de selecció hagin proposat el nomenament d'igual nombre de persones aspirants que el de plaça convocada, i amb finalitat d'assegurar la cobertura de les mateixes, quan es produeixin renúncies de les persones aspirants seleccionades abans del seu nomenament o presa de possessió, l'òrgan convocant podrà requerir de l'òrgan de selecció, la relació complementària de les persones aspirants que segueixin les proposades, per al seu possible nomenament.

En el cas que el nombre de persones aspirants que hagin superat el procés selectiu sigui inferior al nombre de plaça convocada, el Tribunal declararà deserta la plaça de la qual no pugui efectuar cap proposta de nomenament.

 

10.- PRESENTACIÓ DE DOCUMENTS.

Dins el termini de vint dies naturals des que es facin públiques les llistes d'aprovats, els/les aspirants proposats han de presentar davant el departament Recursos Humans de l'Ajuntament de Piera els documents acreditatius de les condicions de capacitat i els requisits exigits a la convocatòria si no s'han aportat amb anterioritat. Els qui dins el termini indicat, excepte casos de força major, que seran degudament comprovats i considerats per l'òrgan convocant, no presentin la documentació, no podran ser nomenats, sens perjudici de la responsabilitat en què hagin pogut incórrer en el cas de falsedat en la seva instància. En aquest cas, es formularà davant l'Alcaldia proposta de nomenament a favor de la persona aspirant següent en ordre de puntuació, que havent superat les proves, no va ser proposada per falta de plaça.

Els qui tinguin la condició de funcionaris restaran exemptes de justificar les condicions i els requisits ja acreditats i que no requereixin actualització, i únicament hauran de presentar certificació de l'organisme que custodiï el seu expedient personal i acreditar la seva condició i altres circumstàncies de les que no hi hagi constància.

 

11.- NOMENAMENT I PERÍODE DE PRÀCTIQUES.

Exhaurit el període de presentació de documents, i en el termini d'un mes, l'Alcaldia nomenarà funcionari/a en pràctiques les persones aspirants proposades pel Tribunal. Aquests nomenaments seran notificats a les persones interessades i publicats al BOPB i al DOGC. L' aspirant nomenat/ada haurà de prendre possessió de la plaça en el termini d'un mes a comptar de la data de notificació dels nomenaments. La manca de presa de possessió, llevat casos de força major degudament acreditada, comportarà la pèrdua de tots els drets.

El període de prova serà de sis mesos de treball efectiu. Durant aquest període les persones nomenades hauran d'assistir als cursos de formació que la corporació pugui determinar. Un cop finalitzat aquest període, correspon a una comissió de valoració formada pel responsable del Departament en que el funcionari hagi desenvolupat les pràctiques i un funcionari/a d'un altre Departament, emetre informe favorable o desfavorable, que es posarà en coneixement del Tribunal qualificador que el valorarà i determinarà si és apte o no apte i efectuarà la proposta que correspongui, la qual tindrà la consideració de fase final del procés selectiu. La no superació del període de pràctiques suposarà l'eliminació de l'aspirant, qui perdrà tots els seus drets per resolució motivada de l'Alcaldia, amb tràmit d'audiència previ, que donarà lloc a la finalització del nomenament en període de prova i a la pèrdua de qualsevol dret que li pugui correspondre en virtut del procés selectiu.

Superat el període de pràctiques, es farà el nomenament de personal funcionari de carrera. Caldrà fer el jurament o promesa a què fa referència el Decret 359/1986, de 4 de desembre, o de la normativa que resulti d'aplicació, abans de prendre possessió com a personal funcionari de carrera

Els/les aspirants que ja haguessin prestat serveis a la Corporació en plaça de les mateixes característiques, nivell i funcions que les convocades, seran eximits/des de la realització del període de prova, previ informe del Cap de la unitat de destinació.

 

12.- BORSA DE TREBALL.

En l'ordre de classificació final que resulti del procés selectiu, les persones aspirants que no hagin estat proposades per al nomenament per manca de plaça, malgrat haver superat tot el procés selectiu, passaran a formar part d'una Borsa de Treball per cobrir mitjançant nomenament no permanent les necessitats d'ocupació que es poguessin produir a l'Ajuntament de Piera, com ara substitucions, vacants sobrevingudes i altres necessitats del personal (exceptuant els processos de Plans d'Ocupació). El procés selectiu en què hagin participat es considerarà, a tots els efectes, com el procediment àgil a què fa esment el Reial Decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic. La posició dins de l'esmentada Borsa de Treball vindrà donada per la puntuació final assolida.

Les persones aspirants integrades en aquesta Borsa, seran cridades a mesura que es produeixin les necessitats d'ocupació a l'Ajuntament de Piera, d'acord amb l'ordre de puntuació determinat en la llista de resultats. S'intentarà la comunicació a través de les dades de contacte que hagin facilitat, fins a un màxim de tres vegades en diferents moments. Si la persona cridada respon a la comunicació iniciada per l'Ajuntament, aquest li atorgarà un màxim de 24 hores per a manifestar la seva conformitat o renúncia al seu nomenament com a personal funcionari interí. La no localització de la persona, la impossibilitat de la comunicació o la renúncia de la persona aspirant comportarà la proposta de la persona aspirant següent.

Les persones que durant la vigència de la Borsa canviïn les seves dades hauran de comunicar-ho per escrit al Departament de Recursos Humans (piera.recursoshumans@ajpiera.cat) d'aquest Ajuntament. Serà responsabilitat seva mantenir actualitzades les seves dades.

La vigència de la Borsa de Treball serà d'un màxim de tres anys o, en el seu defecte, finalitzarà quan es celebri un nou procés selectiu amb el mateix caràcter.

 

13.- FACULTATS DE L'ÒRGAN DE SELECCIÓ.

L'òrgan de selecció estarà facultat per resoldre qualsevol qüestió que es plantegi des del moment de la seva constitució.

Els actes del Tribunal qualificador que posin fi als procediments selectius hauran de ser motivats.

 

14.- RÈGIM DE RECURSOS.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit dictats, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu o produeixen indefensió o perjudici irreparable als drets i interessos legítims, les persones interessades podran interposar potestativament, d'acord amb l'article 123 de la Llei 39/2019, d'1d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, o bé podran interposar recurs contenciós administratiu d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació.

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

 

 

ANNEX I. TEMARI

 

Temari general:

 

1. La Constitució espanyola de 1978. Principis generals. Estructura i contingut essencial.

2. Els drets i deures fonamentals, les llibertats públiques i els principis rectors de la política social i econòmica en la Constitució espanyola.

3. L'organització política de l'Estat. La corona. El poder legislatiu. El poder executiu. El poder judicial.

4. L'organització territorial de l'Estat: comunitats autònomes, províncies i municipis.

5. L'Estatut d'autonomia de Catalunya: organització i competències. La Generalitat i el Parlament de Catalunya.

6. El municipi: territori i població, Organització municipal. Òrgans necessaris: l'Alcaldia, Tinences d'alcaldia, el Ple i la Junta de Govern Local. Atribucions i delegacions. Competències municipals.

7. Les hisendes locals i els seus pressupostos.

8. L'accés electrònic del ciutadà a l'administració. La identificació i la signatura electrònica. L'espai digital del ciutadà i de l'empresa. El registre electrònic. Les oficines d'assistència en matèria de registre.

9. L'actuació administrativa i els drets i deures de la ciutadania.

10. Polítiques d'igualtat de gènere. La Llei Orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes. La Llei 17/2015, de 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes.

 

Temari específic:

 

11. L'acte administratiu: concepte, classes i elements. La motivació i la forma. La notificació i la publicació dels actes administratius.

12. Eficàcia i validesa dels actes administratius. Actes nuls, anul·lables i irregulars.

13. Revisió dels actes en via administrativa. Els recursos administratius. El recurs contenciós administratiu.

14. Procediment administratiu. Fases del procediment. Iniciació del procediment. Esmenes i millora de la sol·licitud. Formes de finalització del procediment. Obligació de resoldre. Falta de resolució expressa. El silenci administratiu. Còmput de terminis.

15. El registre d'entrada i sortida de documents. Requisits en la presentació de documents.

16. Els interessats en el procediment administratiu.

17. Drets de les persones en relació a les dades de caràcter personal. Garantia dels drets digitals.

18. La responsabilitat de les administracions públiques, de les autoritats i altre personal al servei de les administracions.

19. El govern obert. Concepte i principis informadors de la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

20. La població municipal. Padró. Estatut dels veïns. Drets dels estrangers. Les competències municipals. Serveis mínims obligatoris. Activitats complementàries. El terme municipal i alteració del terme municipal.

21. La llei general de subvencions i el seu reglament de desenvolupament. Principis generals i àmbits d'aplicació.

22. L'Estatut bàsic de l'empleat públic. Classes d'empleats públics. Drets i deures

dels empleats públics. Codi de conducta. Adquisició i pèrdua de la relació de servei. Normativa a aplicar en les diferents tipologies de personal. Situacions administratives dels funcionaris. Règim disciplinari. Règim d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques. Els instruments d'ordenació i planificació de recursos humans. La plantilla, la relació de llocs de treball, l'oferta pública d'ocupació, els plans d'ordenació de recursos humans i el registre de personal.

23. El pressupost dels ens locals: concepte, principis i estructura. L'elaboració i aprovació del pressupost. Les modificacions de crèdit: classes, concepte, finançament i tramitació. La liquidació del pressupost. Tramitació. Resultat pressupostari.

24. La contractació administrativa. Tipus de contractes del sector públic. Els contractes subjectes a regulació harmonitzada. Contractes administratius i contractes privats. Disposicions generals sobre la contractació del sector públic i nomes especifiques de contractació pública local. Competències en matèria de contractació en les entitats locals.

25. Les parts en els contractes del sector públic. L'òrgan de contractació. Capacitat i solvència de l'empresari. Objecte del contracte, pressupost base de licitació, valor estimat, preu del contracte i la seva revisió. Garanties exigibles. Preparació dels contractes: expedient de contractació, plecs de clàusules administratives i de prescripcions tècniques. Adjudicació. Efectes. Execució. Modificació. Suspensió i extinció. Cessió dels contractes i subcontractació. El contracte menor

26. Organització administrativa i política de l'Ajuntament de Piera.

27. Serveis que l'Ajuntament de Piera presta a la ciutadania. Competències. Atenció integral: personal, telefònica i escrita; atenció al públic culturalment divers. Habilitats comunicatives. Iniciatives, reclamacions, queixes i peticions.

28. Les ordenances fiscals que aplica l'Ajuntament de Piera. Contingut i tramitació.

29. Altres ordenances i reglaments aprovats per l'Ajuntament de Piera.

30. Els documents administratius. Redacció i tipologia de documents. Tractament i gestió de la documentació. Recepció i registre de documents. Organització dels documents administratius. Arxiu. Conservació i eliminació. Gestió dels documents electrònics. Certificació digital i signatura electrònica.

 

 

ANNEX I.- ModeI normaIitzat de soI·Iicitud d'admissió al procés seIectiu.

 

INSTÀNCIA

 

En /Na (nom i cognoms) (...), proveït/da de DNI nº (...), i domicili a (...) codi postal (...), província (...), carrer (...), núm (...), pis (...), porta (...), número/s de telèfon/s (...), i correu electrònic (...), compareixo i respectuosament,

 

EXPOSO:

 

Que havent sortit publicada la convocatòria de l'Ajuntament de Piera de (...)

 

SOL.LICITO:

 

Ésser admès/a a l'esmentada convocatòria, adjuntant la documentació requerida.

I a tal efecte, autoritzo la notificació electrònica de tots els actes del procediment iniciat, i facilito a la present instància, el correu electrònic i el telèfon mòbil perquè es realitzi la notificació. La present autorització s'atorga exclusivament als efectes d'aquest procediment, i en aplicació del què disposa la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, LPAC.

 

Correu electrònic: (...)

Telèfon mòbil: (...)

 

Atentament.

Signat,

 

Piera, a (...) de (...) de 20(...)

 

 

A l'IL·LTRE. SRA. ALCALDESSA DE L'AJUNTAMENT DE PIERA.

 

(En cas que el correu electrònic o el telèfon mòbil facilitat a efectes de notificació electrònica s'hagi de modificar, la persona interessada farà una nova autorització amb Ies dades correctes).

 

 

Piera, 11 d'agost de 2023

 

M. Carmen González Anjaumà

Alcaldessa

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
7492 {"title":"Ayuntamiento de Piera - Administración local (DOGC nº 2023-8984)","published_date":"2023-08-22","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"7492"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Piera,DOGC,DOGC 2023 nº 8984 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-08-22/7492-ayuntamiento-piera-administracion-local-dogc-n-2023-8984 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.