Ayuntamiento de Tarragona - Administración local (DOGC nº 2023-8971)

ANUNCIO sobre aprobación de las bases y la convocatoria para la provisión de la plaza de inspector de la Guardia Urbana.

La Tinenta d'Alcalde i Consellera d'Hisenda, Serveis Interns i Tecnologia de l'Ajuntament de Tarragona, en data 11 de juliol de 2023, ha aprovat la convocatòria i les bases que regiran el procés selectiu per a la provisió amb personal funcionari de carrera, pel sistema de concurs oposició lliure, d'1 plaça d'inspector/a de la Guàrdia Urbana, classificada a l'escala d'administració especial, subescala de serveis especials, classe policia local, grup A, subgrup A2.

La convocatòria i aquestes Bases podran ser impugnades per les persones interessades, potestativament, mitjançant recurs de reposició davant l'Alcalde en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de l'anunci de la convocatòria publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya o, directament, recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratius de la circumscripció del seu domicili, sempre que estigui dintre de la circumscripció del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya o dels jutjats contenciosos administratius de Tarragona, segons la seva elecció, en el termini de dos mesos comptats, també, des de l'endemà de la data de la publicació de l'anunci al DOGC, de conformitat amb el que disposen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i els articles 8, 14, 25 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici de poder exercitar qualsevol altre recurs que estimi procedent.

 

Tarragona, 13 de juliol de 2023

 

El secretari general per delegació

 

 

BASES QUE HAN DE REGIR LA CONVOCATÒRIA PER A LA PROVISIÓ D'UNA PLAÇA D'INSPECTOR/A DE LA GUÀRDIA URBANA DE TARRAGONA, MITJANÇANT CONCURS-OPOSICIÓ LLIURE

 

PRIMERA: OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA

1.1.- L'objecte de la present convocatòria és la provisió d'una plaça d'inspector/a de la Guàrdia Urbana, amb caràcter de personal funcionari de carrera, pel sistema de concurs oposició lliure, classificada a l'escala de l'administració especial, subescala serveis especials, classe policia local, grup A subgrup A2.

1.2.- Borsa de treball

Les qualificacions obtingudes en aquesta convocatòria també determinaran l'ordre per als nomenaments interins que puguin ser necessaris per a cobrir les necessitats que es produeixin.

La borsa de treball estarà formada per:

Les persones que aprovin les quatre primeres proves i no hagin estat proposades per a ser nomenades funcionaris/àries en pràctiques, per ordre de puntuació, de més a menys. Les persones proposades per a ser nomenades com a funcionàries interines hauran de superar les proves mèdiques per al seu nomenament i acreditar haver superat, dins els 2 anys anteriors al decret de nomenament, les proves psicotècniques d'aptitud per a l'ús d'armament reglamentari; a falta d'aquesta acreditació, caldrà superar una prova psicotècnica d'aptitud per a l'ús d'armes.

 

SEGONA: NORMATIVA APLICABLE

Aquests procés selectiu es regirà per les presents Bases específiques i per les bases generals reguladores dels processos de selecció de personal funcionari i laboral de l'Ajuntament de Tarragona vigents en el moment de la convocatòria del procés selectiu. En tot allò que no estigui previst a les presents bases i a les bases generals, es procedirà segons el que determina la Llei 16/1991, de policies locals de Catalunya, el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, aprovat pel Decret 233/2002, de 25 de setembre, i la resta de disposicions aplicables.

 

TERCERA: REQUISITS QUE HAURAN DE REUNIR LES PERSONES ASPIRANTS

3.1 Les persones participants han de complir amb els següents requisits:

a. Tenir nacionalitat espanyola de conformitat amb les lleis vigents.

b. Haver complert 18 anys i no haver arribat a l'edat màxima de jubilació.

c. Estar en possessió d'un títol de grau universitari, o bé títol d'enginyer/a tècnic/a o bé d'arquitecte tècnic/a o bé estar en possessió d'una diplomatura o haver superat els tres primers cursos complets d'una llicenciatura, o bé haver superat un primer cicle i haver realitzat en conjunt 180 crèdits d'una llicenciatura. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de l'homologació corresponent de l'òrgan competent

Aquelles persones aspirants que presentin la titulació de criminologia hauran de presentar certificat d'homologació al títol de diplomat universitari del Ministeri d'Educació.

d. Estar en possessió del document oficial acreditatiu del nivell de català C1 (certificat C) o equivalent, o acreditar aquest nivell mitjançant la superació de la prova corresponent a la fase d'oposició.

e. Estar en possessió dels carnets de conduir de la classe A i B en vigor sense ser objecte de suspensió, retirada o privació del dret a conduir, ja sigui de caràcter administratiu o judicial, ni haver perdut la totalitat dels punts assignats.

f. No haver estat condemnat/ada per cap delicte. No estar inhabilitat/ada per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat/ada mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que l'aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

g. No tenir cap nota desfavorable en l'expedient personal motivada per falta greu o molt greu que no hagi estat cancel·lada. Si algun/a aspirant té incoat o se li incoa expedient disciplinari, l'admissió i permanència en el procés de selecció i la consolidació del possible ascens obtingut quedaran condicionats a la no imposició de sanció per falta greu o molt greu.

h. No patir cap malaltia ni estar afectat/ada per cap impediment físic o psíquic que impossibiliti el normal exercici de les funcions pròpies de la categoria.

i. Compromís de portar armes d'acord amb les condicions establertes per la normativa vigent, que es prendrà mitjançant declaració jurada.

j. No tenir l'arma de foc retirada

3.2. Per a l'admissió en aquesta convocatòria, les persones participants han de posseir tots els requisits el dia de la finalització de presentació de sol·licituds.

En tots els casos, aquests requisits s'han de mantenir fins a la presa de possessió com a personal funcionari de carrera.

 

QUARTA: TAXA DRETS D'EXAMEN

Les persones aspirants hauran d'abonar, per a ser admeses en aquest procés selectiu, l'import de 33 euros, d'acord amb el que preveu la normativa vigent en matèria de taxes i preus públics de l'Ajuntament.

La quota per drets d'examen serà zero per aquells casos previstos a la base 6.4 de les bases generals que han de regir els processos selectius per a l'execució dels processos d'estabilització de l'ocupació temporal a l'Ajuntament de Tarragona.

La manca de pagament, el pagament incomplet de la taxa o la no acreditació documental a efectes de l'exempció de pagament, determinarà l'exclusió de l'aspirant.

 

CINQUENA: PUBLICITAT DE LES BASES I LA CONVOCATÒRIA

Les bases i la convocatòria es publicaran íntegrament a la seu electrònica de la Corporació, al Butlletí Oficial de Província de Tarragona (BOPT) i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i la convocatòria en el Butlletí Oficial de l'Estat.

La convocatòria de la primera prova es farà mitjançant anunci al DOGC i a la seu electrònica de l'Ajuntament i la resta de proves es farà mitjançant anunci a la seu electrònica.

 

SISENA: SOL·LICITUDS, TERMINI

A) Sol·licituds

A.1.- Sol·licituds i drets d'examen:

Les instàncies per a prendre part en aquest procés selectiu es dirigiran a l'Il·lm. Sr. Alcalde-President de l'Ajuntament de Tarragona i s'hauran de presentar per internet (https://tramits.tarragona.cat), mitjançant model instància específica de participació a processos selectius, signada electrònicament amb certificat digital, es pot obtenir identificació i signatura electrònica a través de l'ICAT Mòbil (https://tramits.tarragona.cat/Ajuda.aspx).

Les instàncies també es podran presentar en la forma determinada a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú d les Administracions Públiques.

A la instància la persona aspirant haurà de manifestar que reuneix totes i cadascuna de les condicions exigides en aquestes bases de la plaça a la qual es presenta (referents sempre a la data d'expiració del termini assenyalat per a la seva presentació) i que es compromet, en cas d'ésser proposada per al corresponent nomenament, a prestar jurament o promesa d'acord amb el que estableix l'article 6 de la Llei 16/1991 de 10 de juliol de les policies locals de Catalunya.

En la sol·licitud es farà constar la titulació acadèmica amb la qual es presenta i el nivell de coneixements de llengua catalana de la persona aspirant.

A.2 Juntament amb la solicitud l'aspirant ha d'adjuntar:

a) Fotocopia del Document Nacional d'Identitat o passaport en vigor.

b) Taxa drets d'examen:

b.1) La justificació del pagament de la taxa per a drets d'examen, tant si es realitza directament a l'Ajuntament de Tarragona com en el cas que es faci mitjançant transferència bancària, s'haurà d'adjuntar a la instància.

La seva acreditació es realitzarà mitjançant còpia del justificant de transferència bancària al compte IBAN ES96-0049-1877-41-2610651971 de l'Ajuntament al Banc Santander, conforme han ingressat l'import corresponent, on hi constarà, els cognoms i nom de la persona aspirant que presenta la sol·licitud, i la denominació de la plaça a la qual opta.

b.2) La documentació que acrediti el dret a la quota zero per drets d'examen si és el cos

c) La relació de mèrits que s'al·leguin en la fase de concurs, on es farà constar l'experiència professional, indicant clara i explícitament la durada exacta de cada període, les dades acadèmiques, els cursos de formació i perfeccionament, la seva durada en hores lectives i aprofitament, si s'escau, així com qualsevol altre mèrit que es cregui oportú. Els mèrits que no s'al·leguin en la sol·licitud no seran valorats. Tota la documentació que es presenti en llengua estrangera haurà d'anar acompanyada de la corresponent traducció jurada.

d) Una declaració responsable segons la qual reuneix tots els requisits previstos en aquestes bases per poder-se presentar en el procediment selectiu

e) Còpia de la documentació acreditativa d'estar en possessió de coneixements de llengua catalana del nivell corresponent o superior a la plaça en qüestió de la Secretaria de Política Lingüística o d'un dels altres títols, diplomes i certificats equivalents, per tal de quedar exempta de la realització de l'exercici de coneixements de llengua catalana.

Les persones aspirants que indiquin en la sol·licitud haver superat la prova o l'exercici de caràcter obligatori i eliminatori, del nivell de català que determina la Base desena, apartat 1, segon exercici d'aquestes bases, en altres processos selectius convocats per l'Ajuntament de Tarragona, restaran exemptes d'acreditar els coneixements de llengua catalana.

f) En el cas d'instàncies defectuoses, es requerirà a la persona interessada per tal que esmeni els errors, amb l'advertiment que, si no ho fa abans de 10 dies hàbils, quedarà exclosa de la llista d'aspirants.

g) No serà necessari compulsar la documentació presentada mitjançant fotocòpia. Aquesta documentació es compulsarà juntament amb la resta de la documentació que s'ha de presentar per tramitar el nomenament com a funcionari/ària en pràctiques o, si escau, com a funcionari/ària de carrera.

En el supòsit de que la documentació presentada no coincideixi amb l'original, la persona aspirant quedarà exclosa del procés selectiu.

A.3 Amb la formalització i presentació de la sol·licitud, les persones aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent.

Les dades personals seran tractades d'acord amb el Reglament europeu 2016/679, del Parlament Europeu i del Consell de 27 d'abril de 2016 (RGPD) i la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

A aquests efectes i d'acord amb els article 16 al 21 del RGPD, les dades de caràcter personal s'inclouran en el fitxer de Personal, el responsable del qual és l'Ajuntament de Tarragona.

D'acord amb el RGPD, la informació referent a les dades personals és:

- Responsable de les dades: Cap de servei de personal. Rambla Nova, 59. 43001 Tarragona.

- Finalitat de les dades: Procediment de selecció i formar part de les borses de treball

- Legitimació: Articles 59 i ss. TRLEBEP, articles 63 i ss. del Reglament del personal al servei de les entitats locals, aprovat per Decret 214/1990, de 30 de juliol.

- Destinataris: Servei de personal de l'Ajuntament de Tarragona i serveis de l'Ajuntament que puguin gestionar les borses de treball. No es preveu la seva cessió.

- Drets: les persones participants poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició al Registre General de l'Ajuntament de Tarragona, Rambla Nova 59, CP 43001, o en la forma determinada a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

- Procedència: Les dades procedeixen de la informació aportada amb les sol·licituds, o dels expedients personals si es tracta de personal de l'Ajuntament de Tarragona.

B) Termini de presentació d'instàncies

El termini de presentació d'instàncies s'obrirà al dia següent de la publicació de l'anunci d'aquesta convocatòria a la seu electrònica de l'Ajuntament.

El termini per a presentar les instàncies sol·licitant prendre part en aquest procés selectiu comptarà des de la publicació de la convocatòria corresponent al DOGC o al BOE, fins a 20 dies hàbils a partir de l'endemà de la darrera publicació.

 

SETENA: ADMESES I EXCLOSES

Un cop finalitzat el termini de presentació d'instàncies, l'Alcaldia o el/la conseller/a en qui delegui dictarà una resolució per la qual aprovaran la relació provisional de persones aspirants admeses i excloses, i la relació provisional de persones aspirants admeses i excloses provisionalment exemptes de fer la prova de coneixements de llengua catalana, la qual s'exposarà a la seu electrònica de l'Ajuntament, a efectes de reclamacions. Mitjançant anunci al DOGC s'indicarà la data d'exposició al públic de la relació provisional de persones admeses i excloses i la relació provisional de persones aspirants admeses i excloses provisionalment exemptes de fer la prova de coneixements de llengua catalana. La data de publicació al DOGC d'aquest anunci determinarà el termini a efectes de reclamacions.

En qualsevol cas, i a fi d'evitar errors i, en cas de produir-se'n, de possibilitar la seva esmena dins del termini i en la forma escaient, les persones participants comprovaran fefaentment, no només que no figuren a la llista d'excloses, sinó que, a més, els seus noms figuren a la llista d'admeses.

Les persones aspirants disposaran d'un termini de 10 dies hàbils, comptats a partir de l'endemà de la publicació de l'anunci esmentat al DOGC, per a presentar possibles reclamacions adreçades a esmenar els defectes que s'hagin pogut produir en la llista provisional de persones aspirants admeses i excloses, o per adjuntar la documentació requerida per la convocatòria.

Les persones que no presentin la documentació especificada, i també les que no compleixin els requisits necessaris, no podran ser admeses, quedaran anul·lades les seves actuacions i restaran excloses del procés selectiu, sens perjudici de les responsabilitats en què hagin pogut incórrer.

Un cop transcorregut un termini no superior a quinze dies hàbils des de la finalització del termini anterior, es faran públiques, pel mateix procediment, les llistes definitives de les persones aspirants admeses i excloses i la relació de persones aspirants admeses exemptes de fer la prova de coneixements de llengua catalana, amb indicació de la data, hora i lloc de realització de la primera de les proves de l'oposició.

Si en el termini de 30 dies hàbils següents a la finalització del termini per a presentar reclamacions no es dicta cap resolució, les al·legacions presentades s'entendran desestimades

D'acord amb el que disposa l'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques, amb la publicació dels anuncis esmentats a la seu electrònica de l'Ajuntament es considerarà realitzada la notificació oportuna a les persones interessades i s'indicaran els terminis a efectes de possibles reclamacions o recursos.

 

VUITENA: TRIBUNAL QUALIFICADOR

El Tribunal qualificador del concurs oposició estarà constituït d'acord amb el que estableix l'article 60 del text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, i en relació al que disposen l'article 32.1 de la Llei 16/1991, de Policies locals i l'article 8 del Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, aprovat pel Decret 233/2002, de 25 de setembre, i es composarà de les persones que es determini al decret d'aprovació de la relació de persones admeses i excloses definitivament.

President: El cap de servei de personal.

Vocals:

- Una persona tècnica proposada per l'Institut de Seguretat Publica de Catalunya.

- Una persona tècnica proposada per la Subdirecció General de Coordinació de la Policia de Catalunya.

- Dues persones funcionàries de l'Ajuntament de Tarragona, proposades pel cap de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

- Una persona tècnica proposada pel cap de la Guàrdia Urbana de l'Ajuntament de Tarragona

- Una persona tècnica proposada pel servei de personal

Secretària: La cap de departament de processos selectius, que actuarà amb veu i sense vot.

En cap cas, el tribunal pot estar constituït majoritàriament per membres en actiu que pertanyin al cos de la Guàrdia Urbana de l'Ajuntament de Tarragona.

L'alcalde o el/la conseller/a en qui delegui aprovaran la composició del tribunal mitjançant resolució que s'exposarà a la seu electrònica de l'Ajuntament. El tribunal quedarà integrat per les persones titulars i suplents respectives, que simultàniament amb les titulars hauran de designar-se.

L'abstenció i recusació de les persones membres del tribunal s'ajustarà al que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic.

El tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència d'almenys la meitat de les seves persones membres, titulars o suplents indistintament i, en tot cas, de la presidència i de la secretaria o de les persones que les substitueixin. Les decisions es prendran per majoria de vots presents.

El tribunal podrà acordar la incorporació de persones assessores especialistes perquè col·laborin en l'execució de les proves, les quals actuaran amb veu però sense vot per debatre les qüestions que se'ls sotmetin relatives a les matèries de la seva competència.

Per a l'execució de proves que s'hagin de realitzar per persones assessores especialistes caldrà només la presència d'una persona membre del tribunal, designada prèviament per aquest, per assegurar-ne una realització correcta, i traslladar al tribunal els resultats de les proves.

El tribunal té la facultat de convocar personalment les persones aspirants per tal de sol·licitar aclariment sobre la documentació presentada, per aclarir punts dubtosos de les capacitats o sobre altres qüestions de les quals se'n pugui presumir falsedat o inexactitud, sens perjudici de les responsabilitats en que pugui incórrer la persona que les presenta.

El tribunal podrà determinar la realització de dos o mes exercicis en una sola sessió. En aquest cas, la correcció de l'exercici posterior quedarà condicionada a la superació de tots els anteriors quan aquests siguin eliminatoris.

El tribunal haurà d'observar l'oportuna confidencialitat i el secret professional en tot el que fa referència a les qüestions tractades en les reunions que es duguin a terme.

El tribunal podrà determinar la necessitat, o no, de la lectura davant seu dels exercicis pràctics de la fase d'oposició que siguin escrits.

El tribunal adoptarà les mesures necessàries per garantir que les proves o els exercicis de la fase d'oposició que siguin escrits i no hagin de ser llegits davant d'ell, siguin corregits sense que es conegui la identitat de les persones aspirants que hi participen. Així mateix, no corregiran les proves o els exercicis d'aquelles persones opositores on figuri el nom, marques o signes que permetin conèixer la seva identitat.

El tribunal resoldrà tots els dubtes que puguin sorgir en l'aplicació de les bases, així com el que calgui fer en els casos no previstos.

 

NOVENA: INICI I REALITZACIÓ.

9.1 El lloc, la data i l'hora del començament de la primera prova de l'oposició serà anunciat en la forma prevista en la base cinquena, i es realitzaran les proves següents a continuació de la primera, dins el mateix dia. Si la data de celebració d'alguna prova del procés selectiu no coincidís amb la data assenyalada per a la primera prova, s'haurà de fer públic mitjançat edicte inserit en la seu electrònica municipal. Aquest avís es farà, com a mínim, amb dos dies hàbils d'antelació al començament de l'exercici, si es tracta de la continuació del mateix exercici, o de tres dies, si es tracta d'una altra prova.

9.2 Per cadascuna de les proves es realitzarà una única crida. Les persones aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalats, fins i tot per raons de força major, excepte en els casos degudament justificats i discrecionalment apreciats pel tribunal qualificador i sempre i quan no es perjudiqui la igualtat entre les persones aspirants, seran definitivament excloses del procés selectiu.

9.3 L'ordre d'actuació de les persones aspirants per a aquells exercicis que no puguin fer-se conjuntament s'establirà per sorteig, que es realitzarà en la reunió de constitució del tribunal qualificador corresponent, i es farà públic en la seu electrònica de la corporació.

9.4 Durant la realització del procés selectiu les persones aspirants no podran fer ús de telèfons mòbils ni altres mitjans de comunicació amb l'exterior, ni podran sortir del recinte on es dugui a terme la prova selectiva durant la realització d'aquesta. L'incompliment d'aquestes normes o bé les actituds de falta de respecte o consideració envers la resta de persones aspirants del procés selectiu o envers el propi Tribunal comportaran l'expulsió de la persona aspirant en qüestió de forma immediata del procés selectiu, la qual cosa es farà constar de forma expressa en l'acta emesa pel Tribunal.

9.5 D'acord amb el que estableixen l'article 56 de l'EBEP, i el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, les persones aspirants, al llarg del procés selectiu, han de demostrar que estan degudament capacitades en el coneixement de les dues llengües oficials a Catalunya.

9.6 Les persones aspirants podran ser requerides en qualsevol moment per les persones membres del tribunal per tal que acreditin la seva personalitat.

9.7 Les persones aspirants hauran de comparèixer a les diferents proves proveïdes del DNI, passaport o permís de conduir; la seva presentació podrà ser exigida pel tribunal en tot moment. La manca de presentació d'aquesta documentació determinarà l'exclusió automàtica de la persona aspirant del procés selectiu.

9.8 Si el tribunal corresponent té coneixement que alguna de les persones aspirants no posseeix la totalitat dels requisits exigits en les bases podrà acordar, en qualsevol moment del procés selectiu, amb l'audiència prèvia de la persona interessada, la seva exclusió i, en tot cas, es posaran en coneixement de les autoritats competents les inexactituds o falsedats comprovades, a l'efecte pertinent.

9.9 L'ordre de qualificació definitiva estarà determinat per la suma de les puntuacions obtingudes en el conjunt dels exercicis de l'oposició i dels punts aconseguits en la fase de concurs.

9.10 En cas d'empat en la puntuació final, l'ordre s'establirà a favor de la persona aspirant que hagi obtingut la puntuació més alta en la fase d'oposició. Si persisteix l'empat, es resoldrà a favor de la persona aspirant que hagi obtingut la puntuació més alta en la prova o exercici de caràcter pràctic.

9.11 El tribunal qualificador haurà de fer públics el resultats de cada prova o exercici en la seu electrònica de la corporació.

9.12 Els errors materials, de fet i aritmètics del procés selectiu es poden esmenar en qualsevol moment.

9.13 En els casos en què s'hagin obert diligències prèvies o s'hagi incoat un procediment penal contra una persona aspirant, el tribunal qualificador podrà acordar, en funció de la gravetat del fet imputat, la suspensió de la realització del curs selectiu, o el seu ajornament si encara no s'haguessin iniciat, fins a conèixer-ne els resultats de les diligències o del procediment penal.

 

DESENA: PROCEDIMENT SELECTIU

El procés de selecció serà pel sistema de concurs- oposició lliure.

Constarà de les fases següents:

10.1 Fase d'oposició

10.2 Fase de concurs

10.3 Fase curs selectiu

10.4 Període de pràctiques

 

10.1.- FASE D'OPOSICIÓ

Aquesta fase constarà dels exercicis obligatoris següents:

10.1.1. PRIMER EXERCICI: Prova de coneixements de català

Consistirà en la realització d'exercicis de coneixements escrits i de comprensió i expressió orals de la llengua catalana que permetin valorar-ne els coneixements de nivell de suficiència C1. Els continguts, l'estructura, durada i puntuació de la prova seran els establerts per l'Escola d'Administració Publica de la Generalitat de Catalunya.

Resten exemptes de realitzar aquesta prova les persones que hagin estat declarades, en la relació definitiva de persones admeses i excloses, exemptes de realitzar-la per haver acreditat els coneixements de català de nivell de suficiència C1, en el termini de presentació de sol·licituds, les persones aspirants que hagin fet constar en la sol·licitud, i s'hagi comprovat, que han superat una prova de català del mateix nivell o superior, en qualsevol altre procés selectiu convocat per l'Ajuntament de Tarragona i també les persones que ho acreditin, com a màxim, fins el mateix dia de celebració de la prova de coneixements de català, i el tribunal determini que estan exemptes de realitzar- la.

La prova es qualificarà com a apte/a o no apte/a. Les persones que obtinguin la qualificació de no apta seran eliminades del procés selectiu.

10.1.2. SEGON EXERCICI: Proves psicotècniques

Aquestes proves es realitzaran seguint els criteris de la RESOLUCIÓ INT/2403/2015, de 2 d'octubre, que dona publicitat al protocol pel qual s'estableixen els criteris orientatius d'avaluació psicològica per a l'accés, la promoció i la mobilitat de les policies locals de Catalunya

Aquest exercici avaluarà les característiques personals i professionals requerides per l'òptim desenvolupament de les funcions del lloc de treball. Per a la realització d'aquest exercici el Tribunal emprarà proves aptitudinals i de personalitat adequades al perfil requerit per a l'exercici de les funcions policials, a més d'altres orientades a acreditar les habilitats de lideratge i negociació, recerca de solucions i de planificació i gestió de recursos humans.

Per realitzar aquesta prova, el tribunal comptarà amb l'assessorament de personal tècnic que designi l'Ajuntament.

Es farà una entrevista personal que servirà per integrar i contrastar tots els elements explorats anteriorment, per determinar l'adequació de la persona aspirant al perfil professional desitjat. En aquest cas, a les entrevistes hi ha de ser present, com a mínim, una persona membre del Tribunal juntament amb el personal tècnic especialista en proves psicotècniques.

La falsedat demostrada en les respostes podrà comportar l'eliminació de l'aspirant.

Tant les bateries de tests com l'entrevista, si escau, es realitzaran per persones tècniques especialitzades en proves psicotècniques.

Per tal de garantir la privacitat i la intimitat de les persones aspirants, les proves psicotècniques es custodiaran a l'arxiu de l'òrgan assessor en aquestes proves. Les persones aspirants que vulguin accedir al contingut de les mateixes ho hauran de sol·licitar al Tribunal i, de comú acord amb l'òrgan assessor, es fixarà una data per atendre la seva petició. A l'acte hi assistirà el/la secretari/ària o una altra persona membre del Tribunal.

Aquesta prova és eliminatòria i es qualificarà com apte/a o no apte/a. Les persones que siguin declarades no aptes quedaran eliminades del procés selectiu

10.1.3.- TERCER EXERCICI: Prova teòrica-pràctica

Consistirà en respondre per escrit, en un període màxim de 90 minuts, un o varis supòsits pràctics, sobre les matèries relacionades en l'annex II d'aquestes bases.

Durant el desenvolupament d'aquest exercici les persones aspirants podran, en tot moment, fer ús de textos legals de què vagin proveïdes. Finalitzada la prova, el tribunal podrà demanar a les persones aspirants els aclariments que consideri oportuns.

La qualificació de l'exercici serà de 0 a 10 punts. Les persones aspirants que no assoleixen com a mínim 5 punts en aquesta prova quedaran eliminades del procés selectiu.

10.1.4.- QUART EXERCICI: Projecte de gestió

Consistirà en l'elaboració, per part de l'aspirant, d'un treball inèdit amb una extensió màxima de 50 folis, a una cara, en format A-4, tipus de lletra Arial a 12 punts i interlineat 1 en format pdf més una còpia enquadernada, amb el següent contingut:

"Projecte per la millora de l'organització interna de la Guàrdia Urbana de Tarragona. Àmbits de gestió en la planificació de recursos i de serveis de la Guàrdia Urbana. Propostes de desenvolupament tecnològic."

La data màxima de presentació de l'esmentat projecte es determinarà amb l'aprovació de la relació definitiva de persones admeses i excloses, i serà exposat i defensat verbalment per cada aspirant, davant del tribunal, durant un termini màxim de 30 minuts. Després de la seva exposició, el tribunal podrà requerir a l'aspirant per a l'aclariment de qualsevol aspecte, així com plantejar-li qualsevol pregunta sobre el tema tractat i la seva particular aportació. Per a la seva exposició, l'aspirant podrà utilitzar els mitjans tècnics que estimi adients, tals com transparències o projector. A tal efecte, comunicarà a l'Ajuntament la seva decisió, a l'objecte de preveure els mitjans idonis.

Per a la seva valoració, el tribunal tindrà en compte, a més del contingut essencial que ha de tenir el projecte exposat a l'annex I, la claredat en la presentació i defensa del projecte, els coneixements tècnics i professionals de les persones aspirants, el coneixement i el tractament de les problemàtiques a tractar, així com la incardinació i aportació en el desenvolupament organitzatiu de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

Taula de valoració del projecte:

1. Presentació i defensa del projecte: màxim 1,5 punts

2. Coneixements professionals: màxim 4,5 punts

3. Viabilitat/implantació: màxim 4,5 punts

4. Coneixement i tractament de les problemàtiques: màxim 2,25 punts

5. Aportació al desenvolupament organitzatiu. Innovació: màxim 2,25 punts

La qualificació de la prova serà de 0 a 15 punts. Les persones aspirants que no assoleixin 7,5 o més punts quedaran eliminades del procés selectiu.

10.1.5.- CINQUÈ EXERCICI: Proves mèdiques

Consisteix en un reconeixement mèdic, realitzat per personal mèdic que designi l'Ajuntament, per comprovar que no es detecta en els i les aspirants l'existència de cap de les exclusions mèdiques establertes en l'annex III d'aquesta convocatòria.

Amb independència d'aquesta prova de reconeixement mèdic, durant el curs de formació, la persona aspirant pot ser sotmesa a totes les proves mèdiques que siguin necessàries per comprovar la seva adequació al quadre d'exclusions mèdiques establert per ingressar a la categoria d'inspector/a. Si de les proves practicades es dedueix l'existència d'alguna causa d'exclusió, l'òrgan responsable ha de proposar, d'acord amb la gravetat de la malaltia o el defecte físic, l'exclusió de l'aspirant del procés selectiu i, en aquest cas, correspon a l'òrgan competent per efectuar els nomenaments d'adoptar la resolució procedent, que en cap cas no pot donar dret a indemnització.

Les proves mèdiques seran eliminatòries. La qualificació serà d'apte/a o no apte/a. Les persones que siguin declarades no aptes quedaran eliminades del procés selectiu.

 

10.2. FASE DE CONCURS

10.2.1.- Entrevista: Amb la finalitat de complementar la selecció de la candidatura més idònia

per la plaça a proveir, el Tribunal realitzarà una entrevista a les persones aspirants, com a

sistema de comprovació i valoració de les següents habilitats i capacitats:

- preparació tècnica i interès per a l'aprenentatge i millora continuada: 1 punt

- dedicació, disponibilitat i motivació: 1 punt

- grau de competència per a prendre decisions apropiades i eficaces en temps previst:1 punt

- capacitat de relació amb persones alienes a l'organització: 1 punt

La puntuació màxima no podrà superar els 4 punts.

El tribunal determinarà les preguntes a formular, idèntiques per a totes les persones aspirants, i els criteris de puntuació d'aquestes.

10.2.2.- Mèrits: Les persones aspirants que hagin superat les cinc primeres proves han de presentar la següent documentació en el termini de 10 dies hàbils des de la publicació del corresponent anunci a la seu electrònica de l'Ajuntament de Tarragona:

- Còpia simple de la documentació acreditativa dels mèrits que s'al·leguin en la fase de concurs, si s'escau. Els mèrits insuficientment justificats no seran valorats ni tampoc els que no s'hagin al·legat o presentat juntament amb la instància de sol·licitud per prendre part en les proves selectives o en el termini atorgat per esmenar deficiències en la sol·licitud presentada en cas d'haver estat declarada provisionalment persona exclosa.

Les còpies seran simples. No es requerirà la presentació de còpies autèntiques o originals, fins el moment final previ al nomenament de les persones aspirants que superin el procés selectiu.

La fase de concurs no té caràcter eliminatori. Consistirà en la valoració dels mèrits al·legats en la sol·licitud i acreditats documentalment per les persones candidates, fins a un màxim de 10 punts, sense que en cap cas la puntuació obtinguda es pugui aplicar per superar l'oposició.

A.- L'antiguitat Fins un màxim de 4 punts d'acord amb el barem següent:

- Per antiguitat efectiva com a comandament de l'escala superior de qualsevol cos policial: 1 punt per any o fracció superior a sis mesos, amb un màxim de 2 punts.

- Per antiguitat efectiva com a comandament de l'escala executiva de qualsevol cos policial: 0,5 punts per any o fracció superior a sis mesos, amb un màxim de 1,5 punts.

- Per antiguitat efectiva com a comandament de l'escala intermèdia amb la categoria de sotsinspector en el cos de la Guàrdia Urbana de Tarragona: 0,25 punts per any o fracció superior a sis mesos, fins un màxim d'1 punt.

- Per antiguitat efectiva com a comandament de l'escala intermèdia amb la categoria de sotsinspector de qualsevol cos policial: 0,15 punts per any o fracció superior a sis mesos, fins un màxim de 0'5 punts.

- Per antiguitat efectiva com a comandament de l'escala intermèdia amb la categoria de sergent en el cos de la Guàrdia Urbana de Tarragona: 0,20 punts per any o fracció superior a sis mesos, fins un màxim de 0,75 punts.

- Per antiguitat efectiva com a comandament de l'escala intermèdia amb la categoria de sergent de qualsevol cos policial: 0,10 punts per any o fracció superior a sis mesos, fins un màxim de 0,4 punts.

- Per antiguitat efectiva com a comandament de l'escala bàsica de la Guàrdia Urbana de Tarragona: 0,10 punts per any o fracció superior a sis mesos, fins un màxim de 0,5 punts

- Per antiguitat efectiva com a comandament de l'escala bàsica de qualsevol cos policial: 0,05 punts per any o fracció superior a sis mesos, fins un màxim de 0,25 punts.

- Per antiguitat efectiva com agent de la Guàrdia Urbana de Tarragona: 0,05 punts per any o fracció superior a sis mesos, fins un màxim de 0,25 punts.

- Per antiguitat efectiva com agent de qualsevol cos policial: 0,03 punts per any o fracció superior a sis mesos, fins un màxim de 0,15 punts.

B.- Titulacions acadèmiques, cursos de formació, docència, publicacions i col·laboracions (fins a un màxim de 4 punts):

1. Titulacions i certificacions, relacionades amb l'àmbit de la seguretat i rellevants per als coneixements requerits. No seran valorades com a mèrit les titulacions presentades com a requisit imprescindible per poder participar en el concurs oposició regulat per aquestes bases, conforme al que disposa el Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals. La suma total de les valoracions no excedirà d'un màxim de 4 punts i es regira pel següent barem:

- Títol de doctor/a universitari/ària, relacionat amb l'àmbit de la seguretat: 1,5 punts per cadascun del títols, fins a un màxim de 3 punts.

- Títol de màster universitari relacionat amb l'àmbit de la seguretat: 1,2 punts per cadascun dels títols, fins a un màxim de 2,4 punts.

- Titulació de Llicenciat/ada universitari/ària o equivalent, relacionat amb l'àmbit de la seguretat: 0,7 punts per cadascun dels títols, fins a un màxim de 1,40 punts.

- Titulació de Diplomat/ada o graduat universitari o equivalent, relacionat amb l'àmbit de la seguretat: 0,5 punts per cadascun dels títols, fins a un màxim d'1 punt.

- Titulació universitària de postgrau relacionada amb l'àmbit de la seguretat: 0,25 punts per cadascun dels títols, fins a un màxim de 0,50 punts.

- Certificació universitària d'especialització i/o d'actualització relacionada amb l'àmbit de la seguretat: 0,15 punts per cadascuna de les certificacions, fins a un màxim de 0,30 punts.

- Altres titulacions universitàries considerades pel tribunal com a rellevants en relació a la placa a cobrir: 0,15 punts per cadascuna de les certificacions, fins a un màxim de 0,30 punts.

2. Pels cursos de formació i perfeccionament seguits a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya o altres institucions públiques que tinguin relació directa amb la plaça a proveir, per la docència i per publicacions i col·laboracions, fins a 4 punts, segons el següent detall:

- Per haver realitzat cursos d'especialització per a policies locals o amb relació amb la plaça a proveir, impartits per organismes oficials de l'Administració de l'Estat, de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Tarragona o l'Ajuntament de Tarragona:

0'5 punts els de 40 h o més de durada.

0'3 punts els de 20 h o més i fins a 40 h de durada.

0'2 punts els de 10 h o més i fins a 20 h de durada.

0'1 punts els de menys de 10 h de durada.

La docència en un curs es valorarà igual que l'assistència.

Els cursos de formació i perfeccionament que documentalment no acreditin les hores de durada seran valorats com els de menys de 10 hores de durada.

C) Distincions Per les recompenses i distincions pròpies dels cossos de policia local o de la resta de forces i cossos de seguretat, atorgades pel Ple de l'Ajuntament o publicades en Butlletí Oficial de l'Administració que correspongui, fins un màxim d'1 punt, segons el següent barem:

- Condecoracions individuals: 0,25 cadascuna

Felicitacions, mencions i similars, individuals: 0,10 cadascuna

- Felicitacions, mencions i similars, col·lectives: 0,05 cadascuna

No es valoraran les distincions basades només en l'antiguitat o la permanència en el servei.

D) Idiomes: Fins a 1 punt:

- Per posseir el certificat de nivell superior de català de nivell C2 de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, o equivalent o superior, 0,5 punts.

- Anglès, Francès, Alemany, Italià, Àrab, Rus i Xinès (es valorarà únicament l'acreditació oficial més alta que es disposi de l'idioma) segons el Marc Europeu Comú de Referència:

- Nivell bàsic A2: 0,1 punts

- Nivell elemental B1: 0,2 punts

- Nivell intermedi B2: 0,3 punts

- Nivell de suficiència C1: 0,4 punts

- Nivell superior C2: 0,5 punts

 

10.3.- FASE CURS SELECTIU

Passarà a aquesta fase l'aspirant amb major puntuació, segons l'ordre obtingut com a resultat de la suma de les puntuacions de la fase de concurs més les de la fase d'oposició.

L'aspirant haurà de superar el curs selectiu per a la categoria objecte de la convocatòria que imparteix l'Institut de Seguretat Publica de Catalunya. Quedarà exempta la persona aspirant que acrediti haver-lo superat amb anterioritat.

Aquesta prova es qualifica com a apte/a o no apte/a. Les persones que siguin declarades no aptes quedaran eliminades del procés selectiu

Durant el curs selectiu la persona aspirant serà nomenada personal funcionari en pràctiques i ha de percebre les retribucions que per aquest personal funcionari estableix la normativa vigent.

L'Alcaldia nomenarà personal funcionari en pràctiques amb la categoria d'inspector/a a l'aspirant que proposi el Tribunal.

En cas que l'horari establert a l'Institut de Seguretat Pública sigui inferior a l'exigit a l'Acord de Condicions de Treball, el diferencial es prestarà a la Guàrdia Urbana.

 

10.4.- FASE PERÍODE DE PRÀCTIQUES

La realització d'un període de pràctiques al municipi de Tarragona és una prova obligatòria i eliminatòria, per aquelles persones aspirants que hagin superat el curs selectiu a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya o acreditin haver-lo superat i que estan capacitades per a portar armes de foc.

La qualificació del període de pràctiques és d'apte/a o no apte/a.

El període de pràctiques serà de 9 mesos de durada, dividit en períodes avaluables de 3 mesos.

Les persones aspirants hauran d'obtenir avaluacions positives en tots els períodes. En el cas que els informes de les persones avaluadores siguin desfavorables, el tribunal podrà proposar el cessament de la persona funcionària en pràctiques, sense necessitat d'esgotar el període de 9 mesos. No obstant això, el tribunal qualificador podrà acordar per a una millor valoració que les persones aspirants amb avaluació negativa en un període continuïn en la fase de pràctiques.

Quan el període amb avaluació negativa sigui l'últim, el tribunal qualificador podrà acordar, per a una millor valoració, que la persona aspirant realitzi un nou període de pràctiques avaluable de 3 mesos de durada i caràcter selectiu. Les persones aspirants que obtinguin avaluacions negatives en dos períodes de pràctiques seran declarades no aptes en fase de pràctiques i quedaran, en tot cas, automàticament excloses del procés selectiu.

Durant aquest període de pràctiques, el tribunal qualificador ha de comptar amb l'assessorament de, com mínim, dues persones avaluadores, que han de presentar una proposta trimestral d'avaluació de les persones aspirants, basada en el pes que s'assigna a cadascuna de les següents competències:

- Implicació i compromís: 10%

- Aprenentatge permanent: 8%

- Autocontrol i resistència a la pressió: 10%

- Adaptabilitat: 8%

- Planificació i organització de treball: 10%

- Orientació al servei ciutadà: 10%

- Comunicació: 8%

- Gestió del conflicte: 8%

- Treball en equip: 10%

- Presa de decisions: 10%

- Direcció i desenvolupament professional 8%

En els casos de persones aspirants que no hagin pogut prestar, com a mínim, vuit mesos de servei efectiu per trobar-se en situació d'incapacitat temporal, llicència per maternitat o paternitat, compactació de la lactància, compactació de reduccions de jornada, acumulació de vacances i/o dies de descans o per haver estat suspeses de funcions com a conseqüència del compliment d'una sanció o de l'adopció d'una mesura cautelar en un procediment disciplinari, el tribunal qualificador acordarà la seva reincorporació al període de pràctiques i la realització del temps que els falti per completar el període de pràctiques.

Les persones aspirants no aptes i, per tant, que no superin aquest període de pràctiques, perdran tots els drets al seu nomenament com a personal funcionari de carrera, per resolució de l'alcalde, o del/la conseller/a delegat/da, a proposta del tribunal qualificador, i comportarà automàticament el seu cessament com funcionàries o funcionaris en pràctiques.

Les persones aspirants que superin el període de pràctiques seran proposades a l'Alcaldia per a ser nomenades funcionàries de carrera

 

ONZENA: RELACIÓ DE PERSONES APROVADES I PRESENTACIÓ DE DOCUMENTS.

Acabada i valorada la fase 1 i 2 de la base desena, el tribunal qualificador publicarà els resultats a la seu electrònica de l'Ajuntament, ordenant les persones aspirants per estricte ordre de puntuació obtinguda, de major a menor i proposarà, a la persona aspirant que hagi obtingut millor puntuació, la següent proposta de nomenament:

- Per a la persona aspirant que hagin de superar el curs selectiu de formació policial d'aquesta categoria, proposarà que siguin nomenada funcionari/ària en pràctiques amb efectes de la seva incorporació a l'esmentat curs selectiu.

- Per a la persona aspirant exempta de realitzar el curs selectiu de formació policial d'aquesta categoria, proposarà que sigui nomenada funcionari/ària en pràctiques.

La persona aspirant seleccionada i proposada pel corresponent nomenament com a funcionari/ària en pràctiques haurà de lliurar a l'Ajuntament, al servei de Personal de l'Ajuntament, en el termini màxim de 20 dies hàbils a comptar des del dia següent a la publicació de la llista de persona aprovada i proposta de nomenament, els documents originals, per tal de compulsar els presentats amb la sol·licitud d'admissió i en la fase de concurs.

Qui tingui la condició de funcionari/ària públic/a estarà exempt/a de justificar documentalment les condicions i els requisits ja acreditats i que no requereixin actualització.

Únicament hauran de presentar una certificació de l'organisme que custodiï el seu expedient personal i acreditar la seva condició i les altres circumstàncies de les quals no hi hagi constància.

I presentar declaració referida a la normativa reguladora del règim d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques.

En el supòsit de que la documentació presentada no coincideixi amb l'original, la persona seleccionada quedarà exclosa del procés selectiu.

Si dintre del termini, i llevat de casos de forca major, la persona aspirant proposada no presenta la documentació exigida, o en cas de resultar que de l'examen d'aquesta documentació es dedueixi la manca d'algun dels requisits assenyalats a la Base segona, no es podrà procedir al nomenament, quedant anul·lades totes les actuacions, sense perjudici de la responsabilitat en que hagués pogut incórrer per falsedat en la instancia presentada per a participar en el procés de selecció.

La persona que hagi de ser nomenada funcionària de carrera haurà de ser proposada pel tribunal qualificador conforme ha superat tot el procés selectiu i haurà d'haver presentat la documentació anteriorment assenyalada.

 

DOTZENA: RESOLUCIÓ DEL CONCURS OPOSICIÓ I PROPOSTA DE NOMENAMENT

L'alcalde o el/la conseller/a en qui delegui haurà de nomenar funcionari o funcionària de carrera la persona aspirant proposada, en el termini d'un mes a partir de la data de publicació de la relació de persona aprovada. El nomenament esmentat es publicarà al BOPT.

Un cop publicat el nomenament de personal funcionari de carrera, es disposarà d'un termini d'un mes per al jurament o promesa i presa de possessió, que s'efectuarà davant del secretari general de la Corporació. La manca de presa de possessió, llevat dels casos de força major, que seran degudament comprovats i considerats, comportarà la pèrdua de tots els drets.

 

TRETZENA: INCIDÈNCIES

Mentre estigui constituït, el tribunal qualificador està facultat per resoldre els dubtes que sorgeixin en l'aplicació d'aquestes bases i podrà adoptar els acords que corresponguin en tots els supòsits no previstos en elles, per tal de facilitar el desenvolupament normal del procés selectiu, els quals podran ser objecte de recurs d'alçada davant de l'alcalde, en el termini màxim d'un mes a comptar des de l'endemà a la data de la seva notificació o publicació. Abans de la constitució del tribunal i després que aquest hagi efectuat la seva proposta aquesta facultat correspondrà a l'Alcaldia o conseller/a en qui delegui.

Per a tot el que no està previst expressament en aquestes Bases i les Bases Generals, s'aplicarà el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals i supletòriament, per aquest ordre, el Reglament del personal al servei de les entitats locals, el Reglament general de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris de l'Administració de la Generalitat, el de l'Estat, i a la resta de normativa aplicable.

 

CATORZENA: IMPUGNACIONS.

La convocatòria i aquestes Bases podran ser impugnades per les persones interessades, potestativament, mitjançant recurs de reposició davant l'alcalde en el termini d'un mes a partir de la data següent a l'anunci de la convocatòria publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya o, directament, mitjançant recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius de Tarragona, o davant els jutjats contenciosos administratius en la circumscripció dels quals tingui el domicili la persona interessada, sempre que sigui dins la jurisdicció del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a la seva elecció, en el termini de dos mesos comptats també des del dia següent al de la seva publicació al DOGC, tot això de conformitat amb l'establert als 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i als articles 8, 14, 25 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici que es pugui exercir qualsevol altre recurs que s'estimi procedent.

Contra els actes administratius que es derivin de l'actuació del tribunal qualificador, les persones interessades podran interposar recurs d'alçada davant l'Alcaldia en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la data de la seva publicació o notificació.

Els recursos i les al·legacions que s'interposin contra aquestes bases i durant el desenvolupament del procés selectiu seran resolts en la forma prevista legalment.

La notificació a les persones interessades del tràmit d'audiència, quan aquest correspongui, i de les resolucions es farà mitjançant anunci a la seu electrònica.

 

 

ANNEX I: PROJECTE DE GESTIÓ

 

El contingut essencial del projecte de gestió haurà de ser:

 

1.- Diagnòstic

En aquest s'hauria de descriure correctament el context en el qual s'ha d'implantar el projecte.  Per tant, ha d'identificar clarament funcions del servei (missió), estatus jurídic, descripció de  l'organització, principals reformes en els últims anys.

La diagnosi també és important per detectar els problemes a resoldre o millorar, analitzant-ne  les causes i les conseqüències. Un instrument (no l'únic), podria ser un DAFO, que permet identificar estratègies i objectius per superar debilitats i amenaces.

 

2.- Projecte de gestió

Aquest ha d'identificar:

a.- Objectius estratègics i operatius

Aquests han de ser rellevants per a les funcions (missió) del servei, especificats en resultats i  traduïbles en tasques assignades a persones o equips. Es poden utilitzar diferents tècniques  pel que fa als objectius, totes elles de contingut similar. La més coneguda és la tècnica SMART.

Els objectius han de ser:

- Específics

- Mesurables

- Assolibles

- Realistes

- Temporals

b.- Eines

Descripció de les eines que s'utilitzaran pel desenvolupament i gestió del projecte.

c.- Implantació

Cost que suposa la implantació del projecte, i quins recursos econòmics, financers, humans, tècnics i d'altres són necessaris per assolir-los, així com la possibilitat de disposar-los.

Aquesta implantació ha de tenir un cronograma, entès com a previsió temporal d'implantació del projecte. Una eina comú, força utilitzada és el diagrama de GANNT.

Descripció de l'abast del projecte. Cal explicar quina és la feina necessària per realitzar el projecte i tot el que cal fer per obtenir amb èxit els objectius

d.- Avaluació.

S'han d'especificar els criteris a utilitzar per a l'avaluació, com es mesuraran i com es recolliran les dades per mesurar-ho, com s'analitzaran aquestes dades, i com se n'utilitzarà el resultat.

També s'ha de preveure quins són els estàndards o normes de funcionament que ens permetin determinar els nivells o graus d'èxit.

També s'ha de preveure:

- Qui farà l'avaluació

- Quins són els indicadors concrets que determinen l'èxit del projecte.

- Quina mesura s'entendrà d'èxit

- Cada quant de temps es farà l'avaluació

Si aquest hauria de ser el contingut bàsic d'un projecte de gestió, i per tal d'assegurar-ne una correcta sistemàtica, s'ha de formalitzar a través d'un document correctament estructurat, amb la informació precisa i concisa. Les parts principals que hauria de tenir el document són:

1. Portada, índex, bibliografia i annexos.

2. Resum executiu

3. Introducció. Aquesta hauria d'especificar la motivació, els objectius, la metodologia, els

límits del pla i el context històric

4. Diagnosi

5. Pla de gestió:

a. Objectius del pla: objectius operatius.

b. Eines per superar els problemes

c. Viabilitat de la proposta: recursos econòmics, financers i de temps

 

 

ANNEX II: TEMARI

 

Part general:

1.- La Constitució Espanyola: Drets fonamentals i llibertats públiques.

2.- Disposicions generals sobre el procediment administratiu i normes reguladores. Fases del procediment administratiu.

3.- Recursos administratius: principis generals. Classes de recursos.

4.- Les reclamacions administratives prèvies a l'exercici d'accions civils. Les reclamacions econòmic-administratives.

5.- La potestat sancionadora: concepte i significat. Principis.

6.- Règim de sancions per infraccions a les ordenances municipals.

7.- Els béns de les entitats locals. Classes de béns.

8.- El domini públic i la seva utilització o protecció.

9.- Règim jurídic dels contractes de les administracions públiques. Elements dels contractes administratius. Objecte i causa dels contractes públics.

10.- La forma de contractació administrativa i els sistemes de selecció dels contractistes.

11.- Marc normatiu de la protecció de dades de caràcter personal: Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i Llei Orgànica 3/2018. Àmbit d'aplicació del RGPD.

12.- Drets de les persones en l'accés i la protecció de dades. Nivells i mesures de seguretat. El delegat de protecció de dades.

13.- Marc normatiu en prevenció de riscos laborals.

14.- Principis generals de l'activitat preventiva.

15.- Drets i deures en matèria de prevenció de riscos laborals.

16.- La participació de la representació del personal en la prevenció de riscos laborals.

17.- Organització municipal: òrgans de govern en ajuntaments de més de 100.000 habitants, de règim comú.

18.- Organització de la justícia: òrgans judicials i de la Fiscalia a Tarragona.

 

Part específica:

19.- Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana. Actuacions per al manteniment i restabliment de la seguretat ciutadana.

20.- Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana. Infraccions i sancions.

21.- Normativa de Seguretat Privada. Serveis i activitats autoritzats a les empreses de seguretat.

22.- Normativa de Seguretat Privada. Funcions, deures i responsabilitats del personal de seguretat privada.

23.- Marc normatiu de la videovigilància. Requisits per a la instal·lació i ús de càmeres de videovigilància.

24.- Drets de les persones usuàries, en la videovigilància.

25.- Utilització de videocàmeres pels cossos policials.

26.- Llei 4/2003, de 7 d'abril, d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya: Estructura del sistema de seguretat de Catalunya. Relacions entre administracions.

27.- Llei 4/2003, de 7 d'abril, d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya: Relacions amb la ciutadania.

28.- El pla general de seguretat a Catalunya.

29.- Pla de Seguretat Local de Tarragona. Objectiu finalista i àmbits de gestió.

30.- Pla de Seguretat Local de Tarragona. Context i descripció dels principals plans i programes continguts en el Pla.

31.- El pla de protecció civil de Tarragona. DUPROCIM

32.- Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals de Catalunya: Principis bàsics d'actuació i funcions.

33.- Estructura i organització de les policies locals a Catalunya.

34.- Règim d'accés a agent de les policies locals de Catalunya.

35.- Règim d'accés a places de comandament de les escales bàsica i intermèdia de les policies locals de Catalunya

36.- Règim d'accés a les escales executiva i superior de les policies locals de Catalunya.

37.- La promoció interna a les policies locals de Catalunya.

38.- La mobilitat horitzontal entre cossos policials a Catalunya.

39.- La permuta entre cossos policials a Catalunya.

40.- El personal interí a les policies locals de Catalunya.

41.- Règim disciplinari de les policies locals de Catalunya. Tipificació de faltes. Extinció de la responsabilitat.

42.- Règim disciplinari de les policies locals de Catalunya. Sancions aplicables. Graduació de les sancions.

43.- Reglament del procediment del règim disciplinari aplicable als cossos de policia local de Catalunya.

44.- Reglament del procediment del règim disciplinari aplicable als cossos de policia local de Catalunya: Mesures cautelars.

45.- Reglament del procediment del règim disciplinari aplicable als cossos de policia local de Catalunya: El procediment disciplinari abreujat.

46.- La denúncia. La querella.

47.- La detenció. L'exercici del dret de defensa, l'assistència lletrada. Tractament de detinguts/des.

48.- Entrada i registre en lloc tancat.

49.- Procediment abreujat: Disposicions generals. Actuacions de la Policia Judicial. Diligències prèvies.

50.- Procediment per a l'enjudiciament ràpid: Àmbit d'aplicació i actuacions de la policia judicial.

51.- La infracció penal: Els delictes. Causes que eximeixen, que atenuen i que agreugen la responsabilitat criminal. Circumstància mixta de parentiu.

52.- Les penes: les seves classes i efectes.

53.- Les mesures de seguretat previstes en el Codi Penal.

54.- Causes que extingeixen la responsabilitat criminal. Cancel·lació d'antecedents delictius.

55.- Delictes de lesions.

56.- Delictes contra la llibertat.

57.- Les tortures i altres delictes contra la integritat moral.

58.- Delictes contra la intimitat, el dret a la pròpia imatge i la inviolabilitat del domicili

59.- Delictes contra el patrimoni: furts i robatoris.

60.- Robatori i furt d'ús de vehicles.

61.- La usurpació. L'apropiació indeguda.

62.- Els danys.

63.- Delictes relatius a la propietat intel·lectual i industrial.

64.- Delictes contra els recursos naturals i el medi ambient.

65.- Delictes contra la salut pública.

66.- Delictes contra la seguretat vial.

67.- Delictes contra la Administració Pública.

68.- Delictes contra la Administració de Justícia.

69.- Delictes contra l'ordre públic.

70.- Responsabilitat penal de menors.

71.- Mesures de protecció integral contra la violència de gènere.

72.- Seguretat viària: Normativa sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària.

73.- Retirada de vehicles de la via pública.

74.- L'accident de trànsit. Concepte i classes.

75.- Normes d'actuació en els casos d'accidents de trànsit. Atestats, informes i parts estadístics.

76.- Temps de conducció i descans. Tacògrafs i discs diagrama. Règim sancionador i principals infraccions.

77.- Classificació dels transports.

78.- Transport escolar: Definició i requisits.

79.- Transport de mercaderies perilloses: Normativa reguladora. Normes d'actuació en cas d'accident.

80.- Espectacles públics i activitats recreatives: Competències, regulació i règim sancionador.

81.-Ordenança general de convivència ciutadana i ús dels espais púbics de Tarragona: Disposicions generals relatives a l'ocupació d'espais públics.

82.- Ordenança general de convivència ciutadana i ús dels espais públics de Tarragona: Normes sobre bicicletes, monopatins i similars.

83.- Ordenança general de convivència ciutadana i ús dels espais públics de Tarragona: Aturada, estacionament i retirada de vehicles.

84.- Ordenança general de convivència ciutadana i ús dels espais públics de Tarragona: Publicitat en els espais públics.

85.- Ordenança general de convivència ciutadana i ús dels espais públics de Tarragona: Obligacions generals dels ciutadans i prohibicions respecte a la neteja dels espais públics. Recollida de residus municipals.

86.- Ordenança general de convivència ciutadana i ús dels espais públics de Tarragona: Principals infraccions contra el civisme, la convivència ciutadana i la conservació dels béns situats en espais públics.

87.- Ordenança general de convivència ciutadana i ús dels espais públics de Tarragona: Accés i ús de les platges.

88.- Ordenança general de convivència ciutadana i ús dels espais públics de Tarragona: Comportament a la via pública.

89.- Regulació dels sorolls en l'Ordenança general de convivència ciutadana i ús dels espais públics de Tarragona.

90.- Ordenança sobre la protecció, la tinença i la venda d'animals. Condicions de la tinença i el manteniment d'animals. Animals considerats potencialment perillosos. Infraccions i sancions.

 

 

ANNEX III: PROVES MÈDIQUES

 

La persona aspirant no ha de patir cap malaltia orgànica, cap seqüela d'accident ni cap altra deficiència o anomalia física o psíquica que pugui constituir una dificultat en la pràctica professional. Les causes d'exclusió mèdica són les següents:

 

1. EXCLUSIONS CIRCUMSTANCIALS

Malalties o lesions agudes de solució mèdica o quirúrgica actives en el moment del reconeixement, que potencialment puguin produir seqüeles que dificultin, limitin o impedeixin el desenvolupament de les funcions exigides per a la plaça sol·licitada. En aquest cas el Tribunal qualificador, amb l'assessorament convenient, podrà fixar un nou termini per comprovar l'estat de la persona aspirant. Finalitzat aquest termini, l'assessoria mèdica valorarà si persisteix la situació, si resten seqüeles o si han desaparegut els motius d'exclusió circumstancial.

 

2. EXCLUSIONS DEFINITIVES DE CARÀCTER GENERAL

Defectes físics congènits o adquirits de qualsevol tipus i localització que menyscabin o dificultin la funció pública i les realitzacions específiques de la plaça a la qual aspiren, encara que sigui parcialment.

Malalties agudes o cròniques de qualsevol aparell o sistema amb possible repercussió sobre les realitzacions específiques de la plaça a la qual aspiren, encara que sigui parcialment.

 

3. EXCLUSIONS DEFINITIVES DE CARÀCTER ESPECÍFIC

 

3.1 ALTERACIONS DE L'APARELL LOCOMOTOR

S'exclouran alteracions de l'aparell locomotor que limitin o dificultin la realització del exercici de la funció policial del servei encomanat o que puguin agreujar-se a judici del Tribunal mèdic amb el desenvolupament del treball.

 

3.2. SISTEMA CARDIO VASCULAR.

Hipertensió arterial manifesta i no controlada i cardiopaties que dificultin l'exercici normal de les funcions de la plaça.

Es realitzarà ECG i en el cas de dubte, el Tribunal mèdic podrà realitzar qualsevol exploració que cregui necessària per aclarir el diagnòstic

 

3.3. APARELL RESPIRATORI.

Insuficiència respiratòria que dificulti l'exercici de les funcions de la plaça. Es valorarà l'espirometria.

 

3.4. APARELL DIGESTIU

Hèrnies i eventracions no tractades o recidivants, hepatopaties, pancreatitis cròniques o recidivants, malaltia crònica intestinal i síndrome de mala absorció. Qualsevol patologia de l'aparell digestiu que impedeixi o dificulti el correcte desenvolupament de les funcions de la plaça.

 

3.5. DERMATOLOGIA.

Cicatrius que per la seva extensió, profunditat o estètica puguin comprometre la funció policial o facilitar la identificació.

 

3.6. AUDICIÓ I FONACIÓ

Alteracions de l'audició i la fonació que impedeixin o dificultin les funcions pròpies de la plaça.

 

3.7. ULL I VISIÓ

Qualsevol alteració del camp visual o patologia oftalmològica que impedeixi el correcte desenvolupament de les funcions de la plaça.

 

3.8. NEUROPSIQUIATRIA

Epilèpsies. Alcoholisme crònic. Tremolors. Dèficits neurològics que dificultin l'exercici normal de la funció de la plaça.

Anormal desenvolupament intel·lectual i haver patit malaltia o trastorn psíquic de qualsevol classe que minvi o incapaciti per a les funcions pròpies de la plaça.

 

3.9. ANALÍTICA

Hemopaties i malalties infecto-contagioses. Consum de substàncies il·legals o de psicofàrmacs no prescrits. En general, qualsevol alteració compatible amb patologia de base que pugui limitar o dificultar el correcte desenvolupament de la funció de la plaça.

El laboratori designat pel Tribunal recollirà doble mostra de sang i orina i precintarà una de cada per possibles comprovacions posteriors.

La comprovació i valoració de les diferents exploracions a què fa referència aquest quadre es farà única i exclusivament al centre mèdic designat pel Tribunal qualificador i els seus resultats sempre han de referir-se al moment de l'exploració i basar-se en els valors de referència del laboratori que realitza les proves analítiques.

 

 

DISPOSICIÓ ADDICIONAL.- Degut a la situació sanitària ocasionada pel COVID-19, l'assistència a les proves selectives, individuals o grupals, estarà sotmesa a les limitacions, protocols, instruccions i recomanacions de les autoritats sanitàries en cada moment. El tribunal qualificador està facultat per adoptar els acords que corresponguin en tots els supòsits.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
6782 catalunya administración local,Ayuntamiento de Tarragona,DOGC,DOGC 2023 nº 8971 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-08-02/6782-ayuntamiento-tarragona-administracion-local-dogc-n-2023-8971 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.