Ayuntamiento de Roquetes - Administración local (DOGC nº 2023-8970)

ANUNCIO relativo a las bases para la constitución, mediante concurso-oposición libre, con carácter de urgencia, de una bolsa de trabajo de peones de instalaciones deportivas del Ayuntamiento de Roquetes.

BASES PER A LA CONSTITUCIÓ, MITJANÇANT CONCURS OPOSICIÓ LLIURE, AMB CARÀCTER D'URGÈNCIA, D'UNA BORSA DE TREBALL DE PEONS D'INSTAL·LACIONS ESPORTIVES DE L'AJUNTAMENT DE ROQUETES

 

Per demanar qualsevol informació relativa als processos de selecció, les persones interessades poden adreçar-se al web municipal http://www.roquetes.cat, apartat "Treballa a l'Ajuntament", i a l'e-tauler. També es poden fer consultes, única i exclusivament, mitjançant el correu electrònic seleccio.personal@roquetes.cat

 

PRIMERA.- OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA

1.1. La constitució, pel sistema de concurs oposició lliure, amb caràcter d'ùrgència, d'una borsa de treball de peons d'instal·lacions esportives, Subgrup C2, Categoria Personal d'oficis, per a possibles vacants, com a personal laboral temporal de l'Ajuntament de Roquetes,, amb les retribucions que corresponguin, d'acord amb els annexos de personal (RLT en elaboració) i legislació vigent.

1.2. La jornada és de 37,5 hores setmanals, en còmput anual, podent variar la seva distribució, en funció del lloc on s'adscrigui a la persona i de les necessitats del servei.

1.3. Les funcions generals i bàsiques que comporta la plaça de peó d'instal·lacions esportives són, entre d'altres:

- Executar tasques de neteja viària en les zones assignades amb els mitjans manuals o amb qualsevol dels mitjans mecànics dels que disposa la Corporació, seguint les indicacions del cap de servei.

- Carregar i descarregar materials, traslladar càrregues i tasques vinculades.

- Control d'accessos.

- Tenir cura del camp de futbol de gespa artificial i les seves vores.

- Pintura de tanques, reixes etc.

- Tenir cura de manteniment de la instal·lació del reg del camp de gespa natural.

- Abonar el camp gespa natural.

- Escarificar i posterior ressembra del camp de gespa natural.

- Manteniment de les plantes i arrencar les herbes de la zona esportiva.

- Aplicar herbicida en zona esportiva i annex.

- Manteniment de terrenys adjacents a la zona esportiva.

- Segar camp de futbol de gespa natural.

- Segar jardins de la piscina zona esportiva.

- Marcatge i pintura del camp de gespa natural.

- Col·locació de xarxes a les diferents porteries de la zona esportiva.

- Controls de les llums interiors i exteriors, per tal de fer un ús adequat.

- Netejar registres de clavegueram interior i exterior de la zona esportiva.

- Tasques vàries (muntatge d'escenaris; col·locació tanques, cadires; recollida i gestió de residus voluminosos; neteja de papereres i pipicans del poble, etc).

- Supervisar les tasques dutes a terme per empreses externes que presten algun servei de suport o auxiliar.

- Comunicar, als superiors, desperfectes i incidències.

- Realitzar tasques de manteniment de maquinària, vehicles i eines.

- Vetllar per la seguretat i salut en el seu lloc de treball, utilitzant adequadament i tenir cura de la maquinària i els estris relacionades amb la seva activitat, així com els mitjans i equips de protecció posats a la seva disposició, d'acord amb els procediments establerts i la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals.

- Adoptar en el tractament de dades de caràcter personal les mesures d'índole tècnica i organitzativa establertes per la Corporació i complir la normativa vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal, així com mantenir el deure de secret i confidencialitat en relació a les mateixes, que subsistirà fins i tot una vegada acabada la seva relació laboral amb la Corporació

- I, en general, totes aquelles de caràcter similar, de la seva competència professional, que li siguin atribuïdes.

Actualment, la relació de llocs de treball es troba en procés d'elaboració.

1.5. La borsa de treball tindrà una durada màxima de 2 anys a comptar des de la seva constitució, d'acord amb l'article 95.2 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals.

 

SEGONA.- CONDICIONS DE LES PERSONES ASPIRANTS

2.1.Poden prendre part en el procés selectiu aquelles persones que reuneixin les següents condicions:

a) Nacionalitat: Cal tenir la nacionalitat espanyola o la d'altres Estats membres de la Unió Europea o la dels Estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea, i ratificats per Espanya, sigui aplicable la lliure circulació de treballadors/ores.

Igualment, hi poden participar, sigui quina sigui la seva nacionalitat, el/la cònjuge d'espanyol/a o de nacional d'altres Estats membres de la Unió Europea, sempre que no estigui separat/ada de dret, els/les seus/seves descendents i els/les descendents del/de la cònjuge, sempre que no estiguin separats/ades de dret, siguin menors de 21 anys o més grans d'aquesta edat dependents, d'acord amb el que disposa l'article 57 del TREBEP.

En tots els casos, quan finalitzi el procés, les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola hauran d'acreditar, documentalment, la seva nacionalitat o, si s'escau, el vincle de parentiu amb el/la nacional, en virtut del qual es presenten, i en el cas de descendents majors de 21 anys, el fet de viure al seu càrrec. Igualment, aquestes persones aspirants hauran de presentar declaració jurada o promesa feta pel/per la nacional, en la qual aquest/a manifesti, fefaentment, que no està separat/ada de dret del seu/de la seva cònjuge.

b) Edat: Haver complert els 16 anys d'edat i no superar l'edat màxima establerta per a la jubilació forçosa.

c) Capacitat funcional: Cal tenir la capacitat funcional per al desenvolupament de les funcions pròpies de la plaça objecte de la convocatòria.

Les persones amb una discapacitat reconeguda seran admeses a la realització de les proves lliures, sense necessitat d'acreditar les seves condicions psíquiques, físiques i sensorials abans que comencin, sens perjudici que, superat el procés selectiu, en presentar la documentació per ser nomenades o contractades, hagin d'acreditar, igual que la resta de persones aspirants, la seva capacitat per desenvolupar les funcions i tasques de les places que es convoquen i per prestar el servei públic corresponent.

D'acord amb el Decret 66/1999, de 9 de març sobre l'accés a la funció pública de les persones amb discapacitat i dels equips de valoració multiprofessional, les persones que es presentin a un procés selectiu i sol·licitin alguna adaptació per realitzar les proves, ho hauran de fer constar, expressament, a la sol·licitud de participació i especificar de quin tipus (temps i/o mitjans materials). En aquest cas, també hauran d'aportar la certificació pertinent on consti el tipus i grau de disminució.

A aquests efectes, l'òrgan tècnic de selecció decidirà sobre les peticions d'adaptacions que s'efectuïn. Amb aquesta finalitat, podran demanar un informe sobre la sol·licitud d'adaptació als equips de valoració multiprofessional.

d) Habilitació: És necessari no haver estat separat/ada mitjançant expedient disciplinari del servei de cap Administració Pública o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les Comunitats Autònomes, ni trobar-se, per resolució judicial, en situació d'inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics.

En el cas de ser nacional d'un altre Estat, no trobar-se inhabilitat/ada o en situació equivalent ni haver estat sotmès/esa a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu estat, l'accés a l'ocupació pública.

Es requereix, a més, no haver estat condemnat/ada, per sentència ferma, per algun delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, tal com especifica l'apartat 5 de l'article 13 de la Llei orgànica 1/1996, de 15 de gener, de protecció jurídica del menor, de modificació parcial del Codi civil i de la Llei d'enjudiciament civil, modificada per la Llei 26/2015, de 28 de juliol, de modificació del sistema de protecció a la infància i l'adolescència.

e) Compatibilitat: No estar afectat/ada per cap dels motius d'incompatibilitat continguts a la Llei 53/1984, de 26 de desembre, que es refereix al personal al servei de les administracions públiques i a la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'Incompatibilitats del personal al servei de l'Administració de la Generalitat de Catalunya. A tal efecte, haurà d'efectuar, abans d'incorporar-se al servei de l'Ajuntament, una declaració de les activitats que realitza, i si s'escau, sol·licitar la compatibilitat o exercici, altrament, l'opció prevista a l'article 10 de la Llei 53/84, l'article 10 de la Llei 21/1987 i l'article 337 del Decret 214/1990, de 30 de juliol.

f) Formació reglada mínima necessària: Estar en possessió del títol de graduat en educació secundària, graduat escolar, així com dels títols de formació professional de primer grau o equivalent o qualsevol altre de nivell superior, o estar en condicions d'obtenir-lo en la data en que finalitzi el termini de presentació de sol·licituds. Aquells/lles que presentin títols considerats equivalents als exigits hauran d'acreditar l'equivalència mitjançant certificació lliurada pel Ministeri d'Educació o el Departament d'Ensenyament de la Generalitat corresponent.

g) Llengua catalana: les persones aspirants hauran d'aportar el certificat de nivell intermedi de català (B2), de la Direcció General de Política Lingüística o alguna de les titulacions equivalents d'acord amb el Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català, (modificat pel Decret 3/2014, de 7 de gener), i l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Direcció General de Política Lingüística. En cas de no acreditar estar en possessió d'aquest certificat, hauran de realitzar la prova corresponent (i, superar-la amb la qualificació d'APTE/A), a no ser que estiguin exemptes d'acreditar els coneixements de llengua catalana, segons la base vuitena.

h) Llengua espanyola: Les persones aspirants que provinguin de països on la llengua espanyola no és idioma oficial, han d'acreditar el nivell intermedi de coneixements de llengua espanyola. En cas contrari, hauran de realitzar la prova corresponent (i, superar-la amb la qualificació d'APTE/A), a no ser que estiguin exemptes d'acreditar els coneixements de llengua espanyola, en els termes previstos a la base vuitena.

i) Estar en possessió del permís de conduir B.

2.2. La persona aspirant ha de posseir tots els requisits exigits en el dia d'acabament del termini de presentació d'instàncies i s'han de continuar complint, fins a la data de contractació, com a personal laboral temporal.

2.3. Per ser admeses a les proves selectives, n'hi ha prou que les persones aspirants manifestin, a la sol·licitud, que compleixen tots el requisits referits en aquesta base, els quals hauran d'acreditar, posteriorment, en finalitzar el procés selectiu.

2.4. No obstant això, si durant el procés selectiu, l'òrgan de selecció considerés que hi ha raons suficients, podran demanar a qualsevol de les persones aspirants que acreditin el compliment de totes o alguna de les condicions i els requisits exigits per prendre part en el procés selectiu.

 

TERCERA.- FORMA I PRESENTACIÓ D'INSTÀNCIES

3.1.·Les sol·licituds per prendre part en el procés selectiu es dirigiran a l'alcalde-president de l'Ajuntament de Roquetes, i es presentaran en un model normalitzat degudament complimentat que estarà a disposició de les persones interessades al registre general de l'Ajuntament, i també es podrà obtenir a la seu electrònica.

3.2. Les sol·licituds es podran presentar en qualsevol de les formes previstes a l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i concordants de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de regim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

Quan les instàncies siguin presentades en el registre general electrònic d'un altra administració o per correu administratiu, la persona aspirant haurà de comunicar-ho, de forma immediata, via correu electrònic (seleccio.personal@roquetes.cat), dins del termini de presentació d'instàncies, adjuntant, els documents requerits a la convocatòria.

S'exceptuen, les presentades, mitjançant la seu electrònica d'aquest Ajuntament.

3.3. Les bases i la convocatòria es publicaran, íntegrament, al Butlletí Oficial de la Província, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, a l'e-tauler i a la seu electrònica municipal. Els restants i successius anuncis d'aquesta convocatòria es faran públics en la seu electrònica i e-tauler. El termini de presentació de les sol·licituds serà de 20 dies naturals comptats des de l'endemà de la data de la darrera publicació.

3.4. Les dades de caràcter personal subministrades per les persones aspirants en emplenar la sol·licitud així com les contingudes a la documentació adjunta seran objecte de tractament automatitzat per l'Ajuntament. Per exercir els drets d'accés, rectificació, oposició, portabilitat, limitació del tractament i supressió o dret a l'oblit, les persones candidates hauran de dirigir-se a l'Ajuntament de Roquetes, d'acord amb la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

3.5. Les persones aspirants hauran de manifestar, en la sol·licitud, que reuneixen tots i cadascun dels requisits i/o condicions exigits, referits sempre a la data d'expiració del termini fixat per a la seva presentació.

3.6. Les sol·licituds han d'anar acompanyades dels següents documents:

- Document nacional d'identitat o NIE (número d'identitat d'estranger).

- Títols exigits o certificats acreditatius o resguard d'haver abonat els drets per a la seva expedició, incloent, si s'escau, l'acreditació del nivell de català i/o espanyol exigits.

- Resguard d'haver pagat els drets d'examen, en els termes previstos a l'apartat següent.

- Declaracions de no estar inhabilitat/da, ni estar separat/da, mitjançant expedient disciplinari, de qualsevol administració pública, i de no haver estat condemnat/ada, per sentència ferma, per algun delicte contra la llibertat i indemnitat sexual.

- Declaració de tenir capacitat funcional per a l'exercici de les funcions pròpies de la plaça objecte del procés selectiu.

- Declaració de no estar en cap dels supòsits d'incompatibilitat previstos en la legislació vigent o declaració que se sol·licitarà o que ja es va obtenir, amb anterioritat, l'autorització de compatibilitat o que s'exercirà l'opció que preveu l'article 3 de la Llei 53/1984 de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques i article 10 de la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'incompatibilitats del personal al servei de l'Administració de la Generalitat.

- Currículum vitae i "quadre resum dels mèrits al·legats", degudament actualitzat, datat i signat en model normalitzat, que es trobarà a disposició de les persones interessades al registre general de l'Ajuntament i seu electrònica municipal, amb el contingut següent:

- Dades personals i de contacte.

- Experiència professional, amb indicació dels diversos llocs desenvolupats, temps durant el qual es varen ocupar i departament on s'han adscrit.

- Formació acadèmica reglada.

- Formació complementària, amb indicació del nombre d'hores lectives de cada curs o seminari.

- Autovaloració dels mèrits.

- Declaració responsable de veracitat de la informació al·legada, en la fase de concurs.

Els mèrits relacionats en el model normalitzat, es justificaran, mitjançant fotocòpies dels documents que els acreditin, en el termini que assenyali el Tribunal qualificador, des de la publicació dels resultats de la fase d'oposició.

3.7. Tota la documentació que es presenti en llengua estrangera, ha d'anar acompanyada de la corresponent traducció jurada.

 

QUARTA.- PAGAMENT DELS DRETS D'EXAMEN

4.1. Cal haver satisfet la taxa pels drets d'examen de 30,00 €. El fet d'abonar els drets d'examen no eximeix de la presentació de la instància de sol·licitud de participació en les proves selectives, la manca de la qual comportarà l'exclusió de la persona aspirant.

4.2. Les bonificacions es regulen a l'Ordenança Fiscal número 21 reguladora de la taxa per expedició de documents administratius.

Aquesta ordenança estableix una bonificació de la quota, en els casos següents:

- 50% de la quota, en el cas que el subjecte passiu estigui en situació de desocupació.

- 100% de la quota, en el supòsit que el subjecte passiu estigui en situació de desocupació i no percebi cap prestació econòmica.

Caldrà justificar la situació que correspongui en el moment de realitzar el pagament de la taxa, mitjançant la presentació de la documentació següent:

- Informe de la vida laboral, emès per la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS), a data actual.

- Informe dels períodes de desocupació, emès per l'Oficina de Treball del a Generalitat (OTG), a data actual.

Serà necessari presentar el certificat del SEPE, per acreditar que no es percep cap prestació.

4.3. El pagament es pot fer efectiu a la Tresoreria de la Corporació, mitjançant l'ingrés directe en caixa al mateix Ajuntament o per transferència bancària en el compte corrent que es facilitarà a la persona aspirant (fent constar el nom i els cognoms, el nom de la convocatòria i l'import corresponent), adjuntant una còpia del resguard de la imposició, a la sol·licitud.

4.4. De conformitat amb l'article 12 de la Llei 8/1989, de 13 d'abril, de taxes i preus públics, procedirà la devolució de la taxa per drets d'examen quan no es realitzi el seu fet imposable, per causes no imputables al subjecte passiu. Per tant, no procedirà cap devolució dels drets d'examen, en els supòsits d'exclusió de les proves selectives, per causa imputable a la persona interessada.

4.5. La manca de pagament, dins del termini de presentació de les sol·licituds, o el pagament incomplet de la taxa, determina l'exclusió de la persona aspirant.

 

CINQUENA.- ADMISSIÓ DE LES PERSONES ASPIRANTS

5.1. Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, l'alcalde-president de l'Ajuntament dictarà una resolució, en el termini màxim de 15 dies hàbils, per la qual es declararà aprovada la relació de persones aspirants admeses i excloses en el procés selectiu. En la mateixa resolució, s'establirà la designació nominal del Tribunal, i s'anunciarà el lloc, la data i l'hora de reunió del tribunal, així com, s'indicarà les persones exemptes de realitzar les proves de coneixement de les llengues catalana i espanyola.

Aquesta resolució identificarà a les persones aspirants admeses i excloses, sobre la base de la disposició addicional setena de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals I garantia dels drets digitals.

Dita resolució es publicarà a la seu electrònica, i a l'e-tauler, concedint-se un termini de 5 dies hàbils a partir de l'endemà de la publicació, per formular, davant l'alcalde, les reclamacions que creguin oportunes adreçades a esmenar els defectes que s'hagin pogut produir o per adjuntar la documentació que es requereix a la convocatòria, d'acord amb el que disposa l'article 68 de la Llei 39/2015. En cas que les persones aspirants no esmenin, dins d'aquest termini, el defecte a elles imputable que hagi motivat la seva exclusió, es considerarà que desisteixen de la seva petició.

5.2. La publicació de la llista provisional d'admesos/es i exclosos/es a la seu electrònica, i a l'e-tauler substitueix la notificació individual a les persones interessades, de conformitat amb l'article 45 de la Llei 39/2015.

5.3. Les al·legacions presentades seran resoltes, en el termini màxim dels 15 dies següents a la finalització del període per a la seva presentació. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'entendran desestimades.

Si no es presenten al·legacions o aquestes es desestimen, la llista de persones admeses i excloses es considerarà definitivament aprovada i no caldrà publicar-la de nou.

Si s'accepta alguna al·legació, es procedirà a aprovar la llista definitiva de persones admeses i excloses amb les esmenes corresponents i es farà pública a la seu electrònica, i a l'e-tauler. El contingut d'aquesta resolució ha de complir amb allò previst a l'aprovació de la llista provisional.

5.4. L'admissió o exclusió de les persones aspirants es farà tenint en compte allò que estableix l'art. 77, apartats 2 i 3 del Decret 214/1990, de 30 de juliol.

Als efectes d'admissió, es tindran en compte les dades que les persones aspirants hagin fet constar a la sol·licitud i declaració responsable inclosa.

Les persones excloses són aquelles que no disposen, o no acrediten, totes les condicions i requisits per participar al procés selectiu o bé, han lliurat la sol·licitud, fora del termini reglamentari o sense abonar els drets d'examen. En aquest sentit, la data límit d'expedició del resguard de pagament de la taxa per drets d'examen ha de ser, com a màxim, el dia de finalització del termini de presentació d'instàncies.

 

SISENA.- TRIBUNAL QUALIFICADOR

6.1. El tribunal qualificador estarà integrat per un nombre senar de persones designades per l'Ajuntament i formades per un president i vocals amb la següent distribució, respectant la paritat entre home i dona:

- Un terç serà integrat per personal del mateix Ajuntament.

- Un altre terç serà integrat per personal tècnic especialitzat en aquesta matèria.

- El terç restant proposat per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

6.2. El tribunal ha d'estar integrat, a més, pels membres suplents respectius que han de ser designats conjuntament amb els/les titulars.

6.3. El tribunal no pot constituir-se ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, titulars o suplents indistintament, a més de la del president o presidenta i del secretari o secretària o de les persones que els substitueixin.

6.4. El tribunal pot disposar la incorporació a les seves tasques de tècnics i tècniques especialistes per a totes o algunes de les proves, els quals actuaran amb veu però sense vot per debatre, en les sessions del tribunal, les qüestions que se'ls sotmetin relatives a les matèries de la seva competència.

6.5. L'abstenció i recusació dels membres dels òrgans de selecció, de les persones assessores i col·laboradores, s'haurà d'ajustar al que preveuen els art. 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

 

SETENA.- PROCÉS DE SELECCIÓ

7.1. La selecció per concurs oposició consisteix en la valoració de determinades condicions de formació, mèrits o nivell d'experiència relacionats amb les funcions que comporta la plaça objecte d'aquesta convocatòria i en la superació de les proves corresponents. La puntuació obtinguda en la fase de concurs no podrà aplicar-se per superar els exercicis de la fase d'oposició.

7.2. Per cadascuna dels exercicis de les proves, es realitzarà una única crida. Les persones aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalats, fins i tot per raons de força major, seran definitivament excloses del procés selectiu.

7.3. Si el tribunal té coneixement que alguna de les persones aspirants no reuneix íntegrament els requisits per participar en la convocatòria, en qualsevol moment del procés selectiu, podrà proposar, amb audiència prèvia de la persona interessada, la seva exclusió, i si escau, es posaran en coneixement de les autoritats pertinents les inexactituds o falsedats comprovades als efectes pertinents.

 

VUITENA.- EXERCICIS DE LA FASE D'OPOSICIÓ

 

1er Exercici. Coneixement de la llengua catalana

Consisteix en la realització d'exercicis de coneixements sintàctics i de comprensió de la llengua catalana, i si escau, en la realització d'una entrevista amb una persona experta que permeti valorar-ne els coneixements orals.

Queden exempts de realitzar aquesta, els i les aspirants que acreditin, documentalment, dins el termini de presentació de les sol·licituds, estar en possessió del "Certificat de nivell intermedi de català (B2)", o equivalent o superior, tot i que el certificat de nivell es pot presentar fins al mateix moment d'inici de la prova.

No obstant, d'acord amb l'article 5 del Decret 161/2002, estan exemptes d'acreditar coneixements de llengua catalana:

a) Les persones aspirants que amb la possessió del títol exigit, com a requisit específic de participació a la convocatòria, acreditin, amb aquest mateix títol, que tenen el nivell de coneixements exigit o superior, tenint en compte la disposició addicional 1 i el Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català.

Els títols acadèmics d'educació secundària obligatòria, batxillerat, formació professional i universitaris no tenen validesa, per si mateixos, com a documents acreditatius de coneixements de llengua catalana. En conseqüència, les persones candidates han d'adjuntar, a la sol·licitud, un certificat expedit per un institut d'ensenyament secundari (IES) públic en què consti, com a mínim, el nivell de competència lingüística que es demana en les respectives convocatòries. Queden exempts de presentar el certificat, les persones que acreditin que estan en possessió d'un títol universitari (grau, llicenciatura...) en què s'imparteix formació específica en la llengua catalana, com ara, filologia catalana, traducció i interpretació, etc. (Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre (DOGC núm. 5511, de 23.11.09), per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Direcció General de Política Lingüística, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril (DOGC núm. 5610, de 19.04.2010)).

b) Les persones aspirants que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a l'Ajuntament de Roquetes, en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior a l'exigit a la convocatòria, o que hagin superat la prova esmentada en altres processos de la mateixa oferta pública d'ocupació.

Per realitzar aquesta prova, el tribunal ha de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en normalització lingüística.

Aquesta prova tindrà caràcter eliminatori i es qualificarà com a APTE/A o NO APTE/A. Restaran excloses del procés selectiu, les persones que no la superin.

 

2on Exercici. Coneixement de la llengua espanyola

Les persones aspirants que provinguin de països on la llengua espanyola no és idioma oficial, han d'acreditar el nivell intermedi de coneixements de llengua espanyola, podent presentar el corresponent certificat, fins al mateix moment d'inici de la prova.

En cas contrari, haurà de realitzar la prova corresponent.

Aquesta prova tindrà caràcter eliminatori i es qualificarà com a APTE/A o NO APTE/A. Restaran excloses del procés selectiu, les persones que no la superin.

 

3r. Exercici. Prova pràctica

Es demanarà que la persona resolgui situacions equivalents a les que podria trobar-se en un dia de feina, d'acord amb les funcions relacionades en aquest document.

El temps d'aquesta prova, que no podrà ser superior a 2 hores, el determinarà el tribunal, d'acord amb els supòsits proposats i la seva complexitat.

L'ordre d'actuació de les persones aspirants serà el mateix que el de la presentació de les sol·licituds, per participar en la convocatòria.

La puntuació màxima total de la fase d'oposició serà de 200 punts.

 

NOVENA.- DESENVOLUPAMENT DE LA FASE DE CONCURS

El tribunal només valorarà els mèrits al·legats i acreditats documentalment per les persones aspirants que hagin superat cadascun dels exercicis de la fase d'oposició, d'acord amb el barem següent:

 

A. EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL. Puntuació màxima: 30 Punts.

Per acreditar experiència professional desenvolupant tasques corresponents a la categoria i/o subescala de la plaça de peó d'instal·lacions esportives o anàlogues o similars al servei d'una administració pública o en el sector públic o privat, segons el barem següent:

A.1. Experiència professional en l'administració pública o sector públic: 0,10 punts/mes.

A.2. Experiència professional en el sector privat: 0,06 punts/mes.

L'experiència s'acredita amb l'informe de vida laboral, emès dins el mes anterior a la finalització del termini de presentació d'instàncies. I, a més:

- A les administracions o empreses del sector públic, mitjançant certificació de l'òrgan competent, amb indicació expressa de la subescala i categoria professional desenvolupada, funcions, període de temps i règim de dedicació.

- A l'empresa privada, amb la fotocòpia del/s contracte/s de treball o certificació de l'empresa que indiqui els serveis prestats, la categoria professional i les funcions, el període de temps, data de finalització i el règim de dedicació.

 

B. FORMACIÓ REGLADA. Puntuació màxima: 5 Punts.

B1. CFGM: 2 punts.

B2. CFGS: 3 punts

B3. Titulació universitària: 5 punts.

Només es tindrà en compte la de nivell superior.

 

C. FORMACIÓ PROFESSIONAL COMPLEMENTÀRIA. Puntuació màxima: 30 Punts.

Cursos de formació o perfeccionament que tinguin relació directa amb les funcions a desenvolupar impartits en centres oficials, així com per centres privats, sempre que els cursos formin part de programes de formació subvencionats per organismes públics o estiguin oficialment reconeguts; així com formació impartida per la FMC i l'ACM, d'acord amb el següent barem:

C1. Per cursos, amb aprofitament, de durada de 15 a 20 hores: 0,50 punts per curs.

C2. Per cursos, amb aprofitament, de durada de 21 a 50 hores: 0,80 punts per curs.

C3. Per cursos, amb aprofitament, de durada de 51 a 100 hores: 1,5 punts per curs.

C4. Per cursos , amb aprofitament, de durada superior a 100 hores: 2 punts per curs.

C5. Cursos amb certificat d'assistència. D'acord amb les durades anteriors, la puntuació es reduirà a la meitat, quan només consti el certificat d'assistència.

La puntuació màxima total de la fase de concurs serà de 65 punts.

 

DESENA.- QUALIFICACIONS DE LES PERSONES ASPIRANTS.

10.1. La qualificació de cada persona aspirant serà la suma de les qualificacions obtingudes en el conjunt de les fases realitzades, sempre i quan s'hagin superat les successives proves eliminatòries.

10.2. En cas d'empat en la puntuació final, l'ordre s'establirà a favor de la persona aspirant que hagi obtingut la puntuació més alta en la fase d'oposició. Si persisteix l'empat, es resoldrà a favor de qui hagi obtingut la puntuació més alta en l'apartat d'experiència professional. Si tot i així persistís l'empat, es resoldrà a favor de la persona que tingui més valoració en l'apartat de formació complementària.

10.3. L'òrgan de selecció farà pública la puntuació final del procés selectiu a l'apartat de convocatòries de personal de la seu electrònica municipal, i es publicarà al portal de transparència.

 

ONZENA.- CONSTITUCIÓ I FUNCIONAMENT DE LA BORSA DE TREBALL

11.1. Les persones proposades per l'òrgan qualificador constituiran la borsa de treball, per rigorós ordre de puntuació, essent cridats de major a menor puntuació.

11.2. El funcionament de la borsa, serà el següent:

- Com a mitjans de crida a les persones candidates per a cobrir les contractacions que sigui necessari, s'utilitzarà la comunicació telefònica i el correu electrònic.

- Es realitzaran dues trucades telefòniques en franges horàries diferents, a intervals no inferiors a 1 hora, en el mateix dia, o diferent, i es trametrà un correu electrònic.

- Tota comunicació entre l'Ajuntament i les persones interessades que derivi de l'aplicació d'aquest procés, s'efectuarà emprant l'adreça de correu electrònic i el telèfon facilitat a tal efecte, sent d'exclusiva responsabilitat de les persones candidates la seva inclusió a la sol·licitud de participació, en aquest procés selectiu, així com, en el seu cas, la seva actualització (amb comunicació escrita adreçada a l'Ajuntament). Si no es pot contactar amb la persona aspirant per cap dels mitjans esmentats, en un termini màxim de 24 hores, aquesta veurà decaigut el seu dret en aquella crida, i es contactarà amb la següent de la llista, si bé la persona aspirant mantindrà la mateixa posició, sens perjudici que, si és impossible contactar en tres propostes de contractació, se l'exclourà de la borsa.

11.3. Quan sorgeixi una necessitat de personal, es contactarà la persona que tingui major puntuació de la borsa que estigui disponible, d'acord amb els criteris següents:

- Quan una persona finalitzi el seu contracte s'incorporarà, de nou, a la borsa, en la mateixa posició que tenia, sempre i quan la valoració de l'Ajuntament hagi estat favorable. A aquest efecte, l'Ajuntament emetrà, si escau, un informe sobre la idoneïtat de la prestació dels serveis i el manteniment de la persona a la borsa, un cop finalitzat el contracte corresponent. Els informes negatius que s'emetin sobre la prestació del servei, es trametran a la persona a fi i efecte d'al·legacions. Posteriorment, l'Ajuntament resoldrà sobre l'exclusió o no de la persona a la borsa.

- El rebuig de la 1a i 2a proposta de contractació, per part de les persones candidates, suposarà que la persona cridada passi al darrer lloc de la borsa de treball, llevat que estigui en situació de baixa mèdica o altres situacions de suspensió a què es refereixen les presents bases, i degudament acreditades. En aquest sentit, és causa de suspensió: la incapacitat temporal; el part, adopció o acolliment, tant preadoptiu com permanent o simple, paternitat i naixement de fills/es prematurs/es o que, per qualsevol altra causa, hagin de romandre hospitalitzats/des a continuació del part, sempre que concorrin els requisits que donen dret a gaudir del permís corresponent; defunció de familiars fins a segon grau de consanguinitat o afinitat, amb una limitació temporal de fins a quatre dies; compliment d'un deure inexcusable de caràcter públic, pel temps que sigui indispensable per donar compliment al deure; matrimoni propi, si la celebració ha tingut lloc, dins dels vint dies anteriors a l'oferiment de la proposta de contractació o ha de tenir lloc dins dels vint dies següents. En el cas que la persona interessada al·legui alguna de les causes esmentades, no es modificarà la seva posició dins de la borsa. La persona interessada ha de justificar, documentalment, el motiu de suspensió, davant l'Ajuntament.

11.4. Seran causes d'exclusió de la borsa de treball:

- Haver-se informat desfavorablement la prestació del servei.

- Renunciar a un contracte vigent.

- La voluntat expressa de la persona de ser exclosa de la borsa.

- No presentar la documentació per acreditar les condicions de capacitat i els requisits exigits, segons la base 11.5.

- Estar sancionat/ada, per resolució ferma, en via administrativa, d'un expedient disciplinari incoat, per la comissió d'una falta greu o molt greu.

- Rebutjar, encara que justificadament, tres ofertes de treball, llevat que sigui per causa de baixa mèdica o altre causa de suspensió establerta expressament en aquestes bases. Tal i com s'ha indicat, el rebuig de la primera i segona oferta de treball, comportarà que la persona se situï a l'última posició de la borsa.

- Haver estat impossible la localització de la persona en tres propostes de treball, amb el benentès que és, d'exclusiva responsabilitat d'aquesta, facilitar una adreça de correu electrònic i telèfon, i comunicar els canvis que s'hi produeixin.

Es consideraran disponibles per cobrir llocs les persones de la borsa que no prestin serveis, en aquell mateix moment, a l'Ajuntament.

11.5. Les persones proposades hauran de presentar a la Secretaria de la Corporació, en el termini màxim de 10 dies hàbils, els documents originals acreditatius de les condicions exigides a la base segona, així com la documentació següent:

- Certificat mèdic que acrediti l'aptitud i la capacitat funcional per al desenvolupament de les tasques pròpies de la plaça a cobrir. Recursos Humans contactarà amb les persones seleccionades per citar-les a una revisió mèdica obligatòria, per acreditar la possessió de la capacitat funcional necessària, per a l'exercici de les tasques pròpies de la plaça objecte de convocatòria. Aquesta revisió mèdica podrà ser substituïda per una certificació mèdica oficial. En el cas de les persones aspirants amb condició de discapacitat reconeguda que hagin estat proposades, hauran d'aportar un certificat mèdic de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) on consti el grau de discapacitat i un certificat de la Generalitat de Catalunya, segons el qual poden desenvolupar les funcions de la plaça.

- Certificat negatiu de delictes de naturalesa sexual.

Si alguna persona no presentés la documentació esmentada, dins del termini de 10 dies hàbils, o no reunís els requisits exigits, no podria incorporar-se i la seva contractació quedaria anul·lada, la qual cosa li faria perdre tots els drets inherents a la convocatòria, sense perjudici de la responsabilitat en què hagués pogut incórrer per falsedat en la sol·licitud.

 

DOTZENA.- INCIDÈNCIES

12.1. El tribunat qualificador, mentre estigui constituït, està facultat per resoldre els dubtes que sorgeixin en l'aplicació d'aquestes bases i podrà adoptar els acords que corresponguin en tots els supòsits no previstos en elles, per tal de facilitar el desenvolupament normal del procés selectiu, els quals podran ser objecte de recurs d'alçada davant l'Alcaldia, en el termini màxim d'un mes a comptar des de l'endemà a la data de la seva notificació o publicació.

12.2. Abans de la constitució del tribunal i després que aquest hagi efectuat la seva proposta, aquesta facultat correspondrà a l'Alcaldia.

 

TRETZENA.- RECURSOS I NORMES SUPLETÒRIES

13.1. Contra l'acord d'aprovació d'aquestes bases, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós-administratiu en el termini de dos mesos a partir de l'endemà de la data de la seva darrera publicació davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Tarragona, de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, Reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

13.2. Amb caràcter potestatiu, es pot interposar recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar des del dia següent a la seva darrera publicació, davant l'òrgan que ha pres l'acord, segons el que disposen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015. En aquest cas, no es podrà interposar recurs jurisdiccional fins que no sigui resolt expressament o s'hagi produït la desestimació tàcita del recurs de reposició interposat.

13.3. Tot això sense perjudici d'exercitar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

13.4. Contra les resolucions definitives de l'alcalde, les persones interessades podran interposar recurs potestatiu de reposició dins el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació o notificació, o directament, recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Tarragona en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació o notificació.

13.5. Contra els actes de tràmit del tribunal qualificador que decideixin directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinin la impossibilitat de continuar en el procés selectiu, produeixin indefensió o perjudici irreparable a drets o interessos legítims, les persones interessades podran interposar recurs d'alçada davant l'Alcaldia, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació a l'e-tauler.

13.6. Contra la resta d'actes de tràmit del tribunal, les persones aspirants, al llarg del procés selectiu podran formular les al·legacions que estimin pertinents per a la seva consideració en el moment de fer-se pública la puntuació final del procés selectiu.

13.7. Per la mera concurrència als processos selectius s'entén que les persones aspirants accepten íntegrament aquestes bases.

13.8. A aquestes bases i en tot allò que no estigui previst en les mateixes, els seran d'aplicació el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut de l'empleat públic; el Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la Refosa en un Text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública; el Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals; la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local; el Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya; i la resta de normativa vigent i d'aplicació.

 

Roquetes, 27 de juliol de 2023

 

Ivan Garcia Maigí

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
6711 {"title":"Ayuntamiento de Roquetes - Administración local (DOGC nº 2023-8970)","published_date":"2023-08-01","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"6711"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Roquetes,DOGC,DOGC 2023 nº 8970 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-08-01/6711-ayuntamiento-roquetes-administracion-local-dogc-n-2023-8970 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.