Ayuntamiento de Caldes de Montbui - Administración local (DOGC nº 2023-8966)

EDICTO relativo a la creación y constitución de la Junta de Portavoces del Ayuntamiento de Caldes de Montbui, mandato 2023-2027 (exp. 5568/2023).

Edicte pel que es fa públic que el Ple de l'Ajuntament, en la sessió extraordinària del dia 10 de juliol de 2023, per unanimitat dels presents, [17 vots favorables dels membres dels grups municipals d'ERC_AM (7); de JUNTS PER CALDES (CM) (2); d'AC_ARA PL (4); del PSC_CP (3) i del PP (1)], va aprovar l'acord, el text del qual queda condicionat a la redacció definitiva de l'acta, següent:

 

"Identificació de l'expedient

 

Expedient número 5568/2023 de Secretaria, àrea de Serveis Generals, d'organització del cartipàs municipal 2023-2027. Junta de Portaveus.

 

Antecedents

 

1. Un cop celebrades les Eleccions Locals convocades mitjançant el Reial Decret 207/2023, de 3 d'abril (BOE número 80 de 4-04-2023), i constituït el passat 17 de juny d'enguany el nou Ajuntament; i atès que els diferents regidors i regidores electes han comunicat la seva adscripció als diferents grups, els quals es corresponen amb les diferents candidatures que van obtenir representació arran de les eleccions locals del 28 de maig de 2023, es fa necessari procedir, per al millor funcionament dels òrgans de govern de la Corporació, a la creació i a la constitució de grups municipals.

 

2. La Junta de Portaveus és una forma de reunió dels representants assignats pels diferents grups polítics de caràcter deliberant i no resolutori, integrat per l'Alcalde i els portaveus, titulars o suplents, de cadascun dels grups municipals.

 

3. En data 26-06-2023, el senyor Antoni Jesús Campelo Rodríguez, Tècnic d'Administració General, ha emès un informe jurídic.

 

4. L'expedient es sotmet a fiscalització per intervenció.

 

Fonaments de dret

 

- D'acord amb el que disposa l'article 50 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.

- Article 49 i concordants del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.

- Articles 25 i següents del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals, aprovat per Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre.

- Els article 30 i 31 del ROM en relació amb la composició i les atribucions de la Junta de Portaveus disposa que estarà format per l'Alcalde i pels portaveus dels grups polítics municipals.

- Els articles 26.3 i 26.4 del ROM, el primer en relació amb la designa de suplents/es i el segon en relació amb donar compte al ple dels portaveus.

- Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

- Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del Règim Jurídic del Sector Públic.

 

Resolució

 

En conseqüència el Ple de l'Ajuntament acorda:

 

Primer. Crear la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Caldes de Montbui com a òrgan complementari de l'organització municipal.

 

Segon. La Junta de Portaveus serà presidida per l'Alcalde o regidor/a en qui delegui, el/la secretari/ària general de l'Ajuntament o funcionari en qui delegui -amb la realització de l'acta de la sessió- i la integrarà el portaveu de cada grup polític municipal:

- Pel Grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal (ERC-AM):

Titular senyora Laia Cuscó Pallarès

Suplent senyor David Través Ambrosio

- Pel Grup municipal ARA CALDES - ARA PACTE LOCAL (AC - ARA PL):

Titular senyor Joan Duran Poble

Suplent senyor Joan Tarradas Font

- Pel Grup municipal PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA - CANDIDATURA DE PROGRES (PSC-CP):

Titular senyora Carla Millán Peñaranda

Suplent senyor Armando Cañizares Batlle

- Pel Grup municipal de JUNTS PER CALDES - COMPROMÍS MUNICIPAL (CM):

Titular senyora Roser Xalabarder Sagalés

Suplent senyora Meritxell Fabregat Coll

- Pel Grup municipal del PARTIDO POPULAR/PARTIT POPULAR (PP):

Únic: senyor Francisco Javier Suárez Cañardo

 

Tercer. La Junta de Portaveus es reunirà a proposta de l'alcalde o a petició de la meitat dels seus membres. Es convocarà un mínim d'una Junta de Portaveus cada semestre.

 

Quart. Amb caràcter excepcional podran assistir a les sessions de la Junta de Portaveus, els membres i el personal de la Corporació que l'alcalde consideri convenient, a l'efecte d'informar sobre assumptes concrets.

 

Cinquè. Fer públics aquests acords al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i a la seu electrònica de la pàgina web de l'Ajuntament, en compliment del que disposen els articles 44.2 i 46.1 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals.

 

Sisè. Notificar aquests acords als regidors designats en el benentès que si, en el termini de CINC dies des de la recepció de la notificació, no manifesten res en contra s'entendrà que accepten tàcitament els nomenaments que conté.

 

Setè. Notificar aquest acord a les persones interessades.

 

Vuitè. Contra aquest acte administratiu que és definitiu en via administrativa podeu interposar en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent al de la recepció de la notificació d'aquest acord, recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius de la província de Barcelona.

Tanmateix, podeu interposar contra aquest acte administratiu recurs de reposició atès l'article 77 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, en el termini d'un mes a comptar des del dia següent al de la recepció de la notificació d'aquest acord, i contra la seva resolució i en el termini de dos mesos recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius. En el supòsit que no es dictés resolució expressa en el termini d'un mes s'entendrà expedita la via contenciosa durant sis mesos."

 

Caldes de Montbui, 14 de juliol de 2023

 

Isidre Pineda Moncusí

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
6410 {"title":"Ayuntamiento de Caldes de Montbui - Administración local (DOGC nº 2023-8966)","published_date":"2023-07-26","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"6410"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Caldes de Montbui,DOGC,DOGC 2023 nº 8966 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-07-26/6410-ayuntamiento-caldes-montbui-administracion-local-dogc-n-2023-8966 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.