Ayuntamiento de Cabrils - Administración local (DOGC nº 2023-8966)

ANUNCIO sobre aprobación definitiva de la Ordenanza reguladora de la muestra gastronómica, comercial y de artesanos de Cabrils.

Anunci pel que es fa públic, per a coneixement general, que el Ple de l'ajuntament de Cabrils, en la sessió ordinària de data 30 de març de 2023, adoptà l'acord d'aprovar inicialment la modificació de l'Ordenança reguladora de la Mostra Gastronòmica, comercial i d'artesans de Cabrils.

L'acord esmentat va ser va ser publicat en el tauler d'anuncis de la Corporació i en Butlletí Oficial de la Província de Barcelona de data 14 d'abril de 2023, en el Diari El Punt Avui de data 18 d'abril de 2023 i en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya de data 20 d'abril de 2023

D'acord amb el que disposa l'article 70.2 de la la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local i l'article 196 del Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les entitats locals, a continuació es publica el text íntegre de l'Ordenança esmentada.

 

Cabrils, 19 de juliol de 2023

 

Maite Viñals Clemente

Alcaldessa

 

 

ORDENANÇA REGULADORA DE LA MOSTRA GASTRONÒMICA, COMERCIAL I D'ARTESANS DE CABRILS

 

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

La Mostra Gastronòmica, Comercial i d'Artesans de Cabrils des dels seus inicis va esdevenir una Mostra Gastronòmica tradicionalment agrícola, per posteriorment, convertir-se en les últimes dècades, en una Mostra Gastronòmica multisectorial centrada en sectors comercials i econòmics.

L'evolució i la consolidació de la Mostra com a esdeveniment gastronòmic, econòmic, turístic i social de primer nivell dinamitza el teixit comercial i fomenta l'activitat econòmica del Municipi, permet degustar els plats, vins i caves més representatius de la comarca i que des de fa tres dècades aplega els amants de la gastronomia ja no només del Maresme sinó d'arreu de Catalunya.

Més d'una seixantena d'estands i amb unes xifres que superen els 15.000 visitants anuals, durant els quatre dies de la Mostra Cabrils es converteix en referència de la gastronomia al Maresme, potenciant una fusió entre aromes, sabors i música que amenitzaran les nits de mitjans d'agost.

Fins ara, l'organització de la Mostra Gastronòmica anava a càrrec de la societat municipal SEIPRO S.A (Serveis i Promocions Municipals) amb la col·laboració de l' Ajuntament de Cabrils, la Diputació de Barcelona, juntament amb el Consorci DO Alella, i altres patrocinadors i actualment s'organitzarà des de l'Ajuntament.

Per aquests motius exposats, des de l'Àrea de Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament de Cabrils es considera que amb aquesta regulació es pretén fer un pas qualitatiu que garanteixi l'adequació al context actual en el servei públic de subministrament de productes alimentaris i d'altres mercaderies, fomentar les relacions comercials del municipi, la lliure concurrència i la transparència amb l'objectiu de prestigiar als restauradors, hostalers i comerciants locals.

Per això, i d'acord amb el que es disposa en els articles 8 i 52 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, així com els articles 4.1.a) i 25.2.g) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, es crea i regula l'Ordenança reguladora de la Mostra Gastronòmica, comercial i d'artesans de Cabrils.

 

Article 1. Objecte

La present ordenança té per objecte la regulació de les parades i estands del recinte de la Mostra que s'instal·laran a l'espai públic habilitat i en la via pública de Cabrils durant la celebració de la Mostra Gastronòmica.

La finalitat de la Mostra Gastronòmica és la següent:

1. Promocionar l'oferta de productes i serveis dels restauradors i comerciants del municipi de Cabrils.

2. Atreure possibles expositors d'activitats econòmiques i comercials destinades a la gastronomia i artesania que no es troben representades a Cabrils, amb la finalitat d'aconseguir una diversitat d'activitats econòmiques dins l'espai firal, així com que aquestes empreses no representades al municipi puguin veure oportunitat de negoci.

 

Article 2. Dates i horaris

La Mostra Gastronòmica tindrà lloc el tercer divendres del mes d'agost. La Mostra i la instal·lació del recinte de la Mostra en la via pública tindrà una duració de quatre dies, divendres, dissabte, diumenge i dilluns.

L'horari d'obertura de la Mostra serà de 19:30 a 23:30 hores.

L'acte inaugural de la Mostra Gastronòmica es celebrarà el divendres a les 20 hores del vespre.

Per causa de força major i/o interès públic, les dates de la Mostra, l'acte inaugural i l'emplaçament podrà ser modificat o la seva celebració anul·lada. Tota responsabilitat de l'Ajuntament quedarà limitada a la devolució dels preus públics.

 

Article 3. Lloc de celebració

L'espai habilitat per a la instal·lació del recinte de la Mostra Gastronòmica és l'avinguda de les Escoles, 20, tot i que, en el cas de necessitat o ampliació també es podrà fer ús dels carrers adjacents.

L'emplaçament de la Mostra es detalla a l'annex de la present ordenança.

 

Article 4. Muntatge i desmuntatge

Els expositors podran muntar les seves parades entre les 15 i les 20 hores del dijous i entre les 8 i les 17 hores del divendres. No es podrà fer servir ni claus ni grapes.

El desmuntatge es podrà efectuar a partir del dilluns al finalitzar la Mostra i fins les 8 hores del dimarts. Tot el material que no s'hagi retirat dins d'aquest horari es considerarà abandonat i serà retirat pel servei de neteja de l'organització.

L'accés a l'interior de la Mostra amb vehicle per carregar o descarregar material queda totalment prohibit en l'horari d'obertura del recinte (de 18 a 24 hores).

La Mostra compta amb un servei de vigilància i seguretat que s'iniciarà el dijous a les 15:00 hores i finalitzarà el dimarts a les 8:00 hores.

 

Article 5. Sol·licituds de participació

Els interessats hauran de presentar dins del termini que per decret d'alcaldia s'estableixi, la sol·licitud formal que es presentarà a l'Ajuntament juntament amb la següent documentació:

a) Nom comercial del restaurant o parada

b) DNI del titular / CIF del titular

c) Dades identificatives del representant

b) Carnet de manipulador d'aliments

c) Copia de l'assegurança de responsabilitat civil contractada

La presentació de la sol·licitud comportarà l'acceptació dels deures i obligacions que es regulen a la present ordenança.

Acceptada la sol·licitud per part de l'Ajuntament es practicarà la liquidació de la taxa corresponent d'acord amb l'ordenança fiscal als hostalers, restauradors i comerciants inclosos a l'àmbit subjectiu.

Rebudes les sol·licituds, l'Ajuntament procedirà a fer la selecció des establiments participants segons els seus criteris:

Estands de restauració i de vins i caves:

a. Raó social al municipi de Cabrils

b. Antiguitat en la participació a la Mostra

c. Proximitat territorial

d. Novetat en la temàtica alimentària

Parades d'artesania i comercials

c. Raó social al municipi de Cabrils

d. Varietat dels articles a la venda

e. Proximitat territorial

f. Disposar de la titulació del carnet d'artesà

Un cop seleccionats els establiments participants es procedirà a la distribució dels espais relatius als estands i parades decidint l'emplaçament de les mateixes, prioritzant l'optimització i la seguretat de l'espai autoritzat.

En qualsevol cas, l'Ajuntament es reserva la facultat de variar la situació de qualsevol expositor atenent als interessos generals de la Mostra Gastronòmica i en funció de la demanda. Alhora, es prohibeix la permuta, la cessió o el subarrendament a terceres persones de l'espai adjudicat.

 

Article 6. Drets i obligacions

No es permetrà la circulació de reclams publicitaris dins del recinte ni l'ús d'altaveus i aparells musicals des dels estands dels expositors i parades.

L'Ajuntament facilitarà el punts de connexió elèctrica, però s'haurà de portar el material necessari per a connectar-s'hi. L'Ajuntament declina tota responsabilitat respecte a possibles danys i perjudicis derivats de les alteracions o tallades de corrent que, eventualment puguin produir-se. La il·luminació general de la Mostra anirà a càrrec de l'Ajuntament.

Les parades i estands hauran de respondre dels danys que es derivin de l'exercici de l'activitat.

Les parades i estands que abandonin la Mostra, no respectin els horaris, la normativa i/o resultin conflictives amb el públic, amb l'organització, el personal tècnic o amb la resta de parades, podran ser expulsades i excloses per edicions posteriors, sens perjudici de la sanció administrativa aplicable.

Les parades i estands hauran de tenir cura dels seus productes.

Les parades i estands hauran de complir les condicions de seguretat i higiene que estableix la Llei 18/2009, de 22 d'octubre, de salut pública de Catalunya i la normativa general i sectorial específica amb relació a les instal·lacions, equips i productes a la venda.

Els titulars de les parades i estands hauran de mantenir en correcte estat de conservació i manteniment les instal·lacions.

Atès que els productes que es consumiran a la Mostra Gastronòmica són exclusivament subministrats i elaborats per part dels titulars dels estands de restauració, cava i vins, aquests tindran dret a obtenir, directament de la persona consumidora, l'import que considerin.

 

Article 7. Les infraccions

Les infraccions contingudes en aquesta Ordenança seran objecte de sanció.

Les infraccions seran qualificades com a faltes lleus, greus o molt greus:

a) Faltes lleus

- El comportament que produeixi molèsties al públic o a altres expositors i el contrari als bons costums i a les normes de convivència dins el recinte de la Mostra Gastronòmica.

- L'incompliment dels horaris de descàrrega, venda i desmuntatge de l'estand.

- L'ocupació de més espai de l'autoritzat i l'exposició de mercaderies fora del lloc assignat.

- El canvi d'emplaçament sense autorització.

- No tenir la documentació relativa a la parada a disposició del personal autoritzat que la requereixin.

- L'incompliment de qualsevol de les disposicions que conté aquesta Ordenança que no tinguin el caràcter de greus o molt greus.

b) Faltes greus

- La manca de neteja del lloc reservat i el seu entorn, tant mentre es realitza la venda com un cop finalitzada la Mostra Gastronòmica i retirats els estands.

- La negativa o la resistència a subministrar dades o a facilitar la informació que pugui requerir el personal autoritzat amb vista al compliment de les funcions d'informació, investigació i inspecció en les matèries objecte d'aquesta ordenança, com també el fet de subministrar informació inexacta.

- Les discussions que produeixen escàndol, dins el recinte de la Mostra.

- La inobservança de les instruccions que, discrecionalment i pel bon funcionament de la Mostra, doni el personal de l'Ajuntament.

- Llençar brossa o deixalles de qualsevol mena fora dels espais habilitats.

- La circulació de vehicles dins de la Mostra fora de l'horari establert.

- Ocasionar danys als bens de titularitat municipal.

c) Faltes molt greus

- El traspàs, cessió o sotsarrendament de l'estand.

- L'absència injustificada del lloc reservat a la Mostra sense la deguda justificació i comunicació a l'Ajuntament.

 

Article 8. Les sancions

Les sancions que es poden imposar consisteixen en multes pecuniàries.

a) Infraccions lleus:

- Advertiment

- Multa fins a 300,00 €

b) Infraccions greus:

- Multa de 300,01 € fins a 750,00 €

c) Infraccions molt greus:

- Multa de 750,01 € fins a 1.500,00 €

Es poden imposar aquestes sancions sens perjudici d'altres mesures complementàries com ara:

- La suspensió temporal de la utilització de la reserva de l'espai públic.

- La reparació dels danys i/o perjudicis causats a càrrec de la persona responsable de la infracció.

- Les mesures previstes a l'article 56.3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Article 9. Graduació de les sancions

L'aplicació de la sanció es gradua tenint en compte les circumstàncies següents:

1. L'esmena dels defectes derivats de l'incompliment d'aquestes normes, sempre que d'aquest incompliment no se n'hagin derivat perjudicis directes a tercers.

2. La reincidència quan no sigui determinant de l' infracció.

3. El grau d'intencionalitat.

4. El nombre de consumidors i usuaris afectats.

5. La quantia del benefici il·lícit.

6. El volum de vendes.

7. La situació de predomini de l'infractor al mercat.

8. La gravetat dels efectes socioeconòmics.

 

Article 10. Òrgan competent

Correspon a l'alcalde o alcaldessa la competència per imposar les sancions que preveu aquesta Ordenança, prèvia la tramitació del corresponent expedient sancionador, d'acord amb el previst a la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Article 11. Infraccions en matèria de salut pública

Els expedients sancionadors en matèria de salut pública es tramitaran d'acord amb la llei 18/2009, de 22 d'octubre, de salut pública de Catalunya i la normativa sectorial aplicable.

 

Article 12. Reconeixement de responsabilitat i pagament voluntari

D'acord amb l'article 85 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, el presumpte infractor podrà fer el pagament voluntari de la sanció, i/o el reconeixement de la responsabilitat, i comportarà les conseqüències següents:

a) Reducció del 20% per pagament voluntari de la sanció.

b) Reducció del 20% per reconeixement de la responsabilitat.

L'aplicació de les reduccions esmentades quedaran condicionades a:

a) El desistiment o renuncia de qualsevol acció o recurs en via administrativa contra la sanció, comportant l'exhauriment de la via administrativa.

El termini per a interposar recurs contenciós administratiu s'iniciarà l'endemà del dia en què té lloc el pagament voluntari.

 

 

DISPOSICIÓ FINAL

Aquesta Ordenança entrarà en vigor un cop hagi estat publicat el seu text íntegre en el Butlletí Oficial de la Província i en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i hagi transcorregut el termini establert en l'article 63.2 del Decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'obres, activitats i serveis dels ens locals.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
6409 {"title":"Ayuntamiento de Cabrils - Administración local (DOGC nº 2023-8966)","published_date":"2023-07-26","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"6409"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Cabrils,DOGC,DOGC 2023 nº 8966 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-07-26/6409-ayuntamiento-cabrils-administracion-local-dogc-n-2023-8966 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.