Consorcio de la Autoridad del Transporte Metropolitano - Otros sujetos emisores (DOGC nº 2023-8957)

ANUNCIO sobre modificación del Reglamento de utilización de la tarjeta T-16.

Anunci pel que es fa públic que el consorci de l'Autoritat del Transport Metropolità, consorci per a la coordinació del sistema metropolità de transport públic de l'àrea de Barcelona, en sessió del Consell d'Administració, reunit en sessió ordinària de data 23 de juny de 2023, va adoptar l'acord la part dispositiva del qual és com segueix:

 

"Primer.- APROVAR la proposta de modificació del Reglament d'utilització de la targeta T-16 a partir de la modificació de l'apartat "Informació sobre protecció de dades".

 

Segon.- APROVAR el nou Reglament de la targeta T-16 que s'adjunta com annex, per tal de donar compliment al punt primer d'aquest acord.

 

Tercer.- PUBLICAR aquest acord en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya als efectes legals escaients."

 

Barcelona, 4 de juliol de 2023

 

 

Pere Torres Grau

Director general

 

 

ANNEX

Reglament d'utilització de la targeta T-16

 

Definició de la targeta T-16

 

1. La targeta T-16 és un títol de transport que permet utilitzar de manera il·limitada i gratuïta els serveis de transport públic integrats dins de la zona tarifària del municipi on tingui la residència el titular de la targeta.

 

2. Aquest títol de transport és rigorosament personal i intransferible; està expressament prohibida la seva utilització per part d'una persona diferent de la titular. El títol ha de contenir el nom i els cognoms del titular, així com el número del seu DNI/NIE/passaport/llibre de família. En el cas de menors d'edat trans*, es preveu la possibilitat de contenir el nom i els cognoms del titular d'acord amb la seva targeta sanitària individual, acompanyada de la preceptiva certificació de l'administració competent en matèria LGBTI** acreditant que la seva targeta sanitària es correspon al seu DNI/NIE/passaport i/o llibre de família.

 

3. La targeta T-16 és un títol de transport per als nens i nenes amb una edat compresa des dels 4 anys fins al 31 de desembre de l'any que fan 16 anys, que resideixin en qualsevol dels municipis que conformen l'àmbit del sistema tarifari integrat.

 

4. La targeta T-16 és gratuïta en la seva primera emissió. La renovació de la targeta es fa sense cost.

 

Utilització

 

5. La targeta T-16 ha d'anar acompanyada del DNI/NIE/passaport/llibre de família (o fotocòpia) o targeta sanitària individual del menor d'edat trans*, acompanyada de la preceptiva certificació de l'administració competent en matèria LGBTI** acreditant que la seva targeta sanitària es correspon al seu DNI/NIE/passaport i/o llibre de família, per a la seva comprovació. En situacions en què al títol de transport hi hagi referenciat el llibre de família, la targeta també ha d'anar acompanyada del DNI/NIE/passaport d'un dels titulars del llibre de família (o fotocòpia).

 

6. Cada cop que s'accedeixi a un servei de transport s'ha de validar la targeta.

 

7. El titular és responsable de la conservació i la utilització correcta de la targeta, i està obligat a comunicar a l'ATM, o entitat en què delegui, la seva pèrdua o sostracció.

 

8. El pare, mare o tutor assumeix la responsabilitat dels menors que viatgin sols. Es recomana que vagin acompanyats per una persona major d'edat en cadascun dels viatges.

 

Targetes deteriorades

 

9. En cas d'un mal funcionament de les màquines validadores i que aquestes rebutgin les targetes, els agents d'estacions o els conductors d'autobús han de facilitar un bescanvi provisional de la targeta per un període de 45 dies, o fins a la data de caducitat del títol en cas que aquesta sigui anterior. A la finalització d'aquest termini, el titular rebrà —sense cap cost— un duplicat de la targeta original al seu domicili, sempre que la data de caducitat de la targeta espatllada sigui posterior als 30 dies de la data d'emissió del títol de bescanvi.

 

Pèrdua o sostracció

 

10. En cas de pèrdua o sostracció de la targeta se'n pot sol·licitar una nova emissió. La reedició es farà contra pagament dels costos establerts d'emissió i gestió. Es bescanvien únicament els títols de transport no operatius com a conseqüència d'un mal funcionament de les màquines de validació. No donen dret a bescanvi provisional, ni a una compensació, les targetes malmeses per la persona usuària o la pèrdua o sostracció d'una targeta.

 

Modificació de la zona tarifària

 

11. En cas de canvi de municipi de residència i de zona tarifària, el pare/mare/tutor legal pot sol·licitar una nova targeta amb el canvi de zona tarifària. La reedició es fa contra pagament dels costos establerts d'emissió i gestió.

 

Ús irregular

 

12. La utilització fraudulenta de la targeta en comporta l'anul·lació immediata i la seva retirada per part de qualsevol empleat de les diferents empreses de transport públic integrades, sens perjudici de les responsabilitats legals que se'n puguin derivar i de la inhabilitació per a futures reedicions.

 

Doble emissió

 

13. En cas de fills/es menors d'edat de pare/mare/tutor legal que acreditin estar en situació de custòdia compartida, es pot sol·licitar la doble emissió de la targeta T-16, sempre que els esmentats progenitors o representants legals justifiquin que resideixen en zones tarifàries diferents. La doble emissió és gratuïta.

 

Informació sobre protecció de dades

 

Responsable del tractament: Autoritat del Transport Metropolità

 

Dades de contacte:

Adreça postal: C/ Balmes, 49, 6ª planta, 08007 Barcelona

Telèfon: +34 93 362 00 20

Correu electrònic: atm@atm.cat

 

Dades de contacte del Delegat de Protecció de Dades: dpd@atm.cat

 

Base jurídica del tractament: Article 6.1.e. del Reglament General de Protecció de Dades 2016/679 i article 8 de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

 

Finalitat del tractament: emissió, gestió del servei, manteniment, compliment, desenvolupament i control relacionat amb el títol de transport, d'acord amb l'exercici de les seves competències.

 

Destinataris: no estan previstes cessions de dades

 

Exercici de drets: pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició al tractament de la informació sobre les seves dades personals, a través del canal de Petició genèrica de la Generalitat (gencat.cat), o per correu ordinari a AUTORITAT DEL TRANSPORT METROPOLITÀ, carrer Balmes, 49, 6a planta, 08007, Barcelona. De la mateixa manera, si considera que els seus drets de protecció de dades han estat vulnerats, pot presentar una reclamació davant l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (www.apdcat.gencat.cat).

 

*transsexuals

**lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
5780 {"title":"Consorcio de la Autoridad del Transporte Metropolitano - Otros sujetos emisores (DOGC nº 2023-8957)","published_date":"2023-07-13","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"5780"} catalunya Consorcio de la Autoridad del Transporte Metropolitano,DOGC,DOGC 2023 nº 8957,Otros sujetos emisores https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-07-13/5780-consorcio-autoridad-transporte-metropolitano-otros-sujetos-emisores-dogc-n-2023-8957 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.