Agencia de Desarrollo Económico de El Garraf - Otros sujetos emisores (DOGC nº 2023-8947)

ANUNCIO sobre aprobación de la modificación de la oferta pública de empleo para la estabilización del empleo temporal.

Anunci sobre modificació de l'oferta pública d'ocupació per a l'estabilització de l'ocupació temporal.

 

Relació de fets:

 

1. D'acord amb el que estableix la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgent per la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, s'ha realitzat una estudi de totes les places vacants a la plantilla de l'Agència de Desenvolupament Econòmic del Garraf amb l'assessorament tècnic de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

 

2. La voluntat del govern del consorci és estabilitzar la plantilla municipal, i reduir al màxim la interinitat en les places estructurals i la temporalitat del personal que presta serveis a la Corporació.

 

3. El 29 de desembre de 2022, es publiquen al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya les Bases i convocatòries per al procediment d'Estabilització del personal de l'Agència de Desenvolupament Econòmic del Garraf.

 

4. El 27 de gener de 2023, es reben al·legacions per part de tres treballadors per les places de tècnics del grup A2, en considerar que les seves places no han estat contemplades com a estructurals, en la publicació de l'oferta pública ordinària publicada en el DOGC i en el BOP, sol·licitant que es modifiqui el procés d'estabilització mitjançant el sistema selectiu excepcional de concurs de mèrits de l'Agència de Desenvolupament Econòmic del Garraf.

 

5. Rebuts els informes favorables, emesos per la direcció, de data 13 de febrer de 2023, on és reconeixen les tres places reclamades com a places estructurals.

 

6. En el Consell Plenari de l'Agència de Desenvolupament Econòmic del Garraf de l'11 de maig de 2023, s'aprova la proposta a l'estimació de recursos i modificació de l'oferta d'estabilització i de les bases de selecció corresponents mitjançant el sistema selectiu excepcional de concurs de mèrits de l'oferta pública d'ocupació per a l'estabilització de l'ocupació temporal de les 3 places de tècnic A2,

 

Fonaments de dret:

 

1. L'article 2 i la disposició addicional primera, sisena i vuitena de la Llei 20/221, de 28 de desembre de mesures urgent per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública que estableix els termes i les condicions per l'estabilització de l'ocupació temporal.

 

2. L'article 91 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les bases de règim local disposa que les Corporacions Locals formaran públicament la seva oferta d'ocupació ajustant-se als criteris en la normativa bàsica estatal.

 

3. L'article 70 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, disposa que les necessitats de recursos humans amb assignació pressupostària que no es puguin cobrir amb els efectius de personal existents seran objecte d'oferta pública d'ocupació o a través de qualsevol altre instrument similar de gestió de la provisió de necessitats de personal (...), fixant el termini màxim per a la convocatòria dels mateixos, En tot cas, l'execució de l'oferta d'ocupació pública haurà de desenvolupar-se en el del termini improrrogable de 3 anys, tenint en compte que la meritada Llei 20/2021, de 28 de desembre, ha establert el termini concret per l'execució de l'oferta pública d'ocupació d'estabilització en data de 31.12.2024.

 

4. L'article 285 del Decret legislatiu 2/2033, de 28 d'abril, pel que s'aprova el Text refós de la Llei Municipal i de règim local de Catalunya, estableix que les Corporacions locals han de formular públicament llurs ofertes públiques d'ocupació d'acord amb el s'estableix reglamentàriament.

 

5. Els articles 56 i següents del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel que s'aprova el Reglament del personal al Servei de les entitats locals de Catalunya, d'acord amb el qual constitueixen l'oferta pública d'ocupació de cada entitat local les places dotades pressupostàriament de les diferents, escales, subescales, classes i categories, tant de personal funcionari com de personal laboral, que corresponguin a llocs de treball la previsió dels quals no hagi estat possible pels sistemes reglamentaris.

 

6. De conformitat amb allò que disposa l'article 57.2 del Decret 214/1990, de 30 de juliol pel què s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals de Catalunya, l'oferta pública d'ocupació, un cop aprovada, s'ha de publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, sens perjudici de la comunicació als òrgans de l'Administració de l'Estat que corresponguin a l'efecte de publicació coordinada amb la resta de les ofertes públiques d'ocupació de la resta de les administracions públiques, i que se n'ha de trametre còpia a la Direcció General de l'Administració Local de la Generalitat de Catalunya.

 

7. Així mateix, de conformitat amb l'article 37.1 Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, per que s'aprova el tex refós de la Llei de 'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, s'han negociat en Mesa General els criteris pels què s'ha de configurar l'oferta pública d'ocupació per 2022 d'estabilització i en concret respecte les disposicions establertes en la Llei 20/2021, de 28 de desembre de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.

 

8. Articles 59 i 60 del Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, en relació a l'Oferta Pública d'Ocupació.

 

9. Llei 22/2021, de 28 de desembre de Pressupostos Generals de l'Estat, que regula l'oferta d'ocupació, contractació i nomenament temporal del personal del sector públic.

 

10. Viabilitat econòmica: les despeses de les places incloses en l'Oferta Pública d'Ocupació d'Estabilització 2022, estan consignades en les partides del Capítol I de la forma següent:

a) Les places ocupades interinament o vacants pures que s'originen de jubilacions, excedències i situacions similars estan consignades a les partides de sous i salaris i de seguretat social dels Serveis corresponents.

b) Les noves places creades per abús de la temporalitat generaran cost quan la situació que ha donat lloc a la seva creació finalitzi, i caldrà treni-ho en consideració en les previsions dels pressupostos següents. El càlcul de la consignació pressupostària es farà en les dates efectives d'incorporació del personal en les places de nova creació, que restarà justificat en cada nomenament o contractació, considerant que hi ha de termini fins el 31/12/2024 per culminar la seva execució.

 

Per tot això, es proposa a la Junta de Govern Local l'adopció del següent

 

ACORD:

 

PRIMER.- Aprovar la modifificació de l'Oferta Pública d'Ocupació 2022 per estabilització de l'ocupació temporal de conformitat amb les disposicions establertes en la Llei 20/2021 de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat a l'ocupació pública amb el contingut següent:

a) Oferta Pública d'Estabilització de l'ocupació temporal que es realitzarà mitjançant el sistema selectiu de Concurs, d'acord amb el que s'estableix a la Disposició Addicional 6a i 8a de la Llei 20/2021, de 28 de desembre. Les places incloses en aquest apartat són les següents:

 

Ordre

Nº plaça plantilla 2022

Règim

Places

Escala

Sots escala

Grup

Jornada

1

1

Laboral

Tècnic/a grau mitjà

 

 

A2

100%

2

2

Laboral

Tècnic/a grau mitjà

 

 

A2

100%

3

3

Laboral

Tècnic/a grau mitjà

 

 

A2

100%

4

4

Laboral

Tècnic/a grau mitjà

 

 

A2

100%

5

5

Laboral

Tècnic/a grau mitjà

 

 

A2

100%

 

 

SEGON.- Publicar la present resolució al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i al web municipal.

 

TERCER.- Notificar aquesta resolució als representants de personal i als treballadors municipals que ocupen les places interinament.

 

QUART.- Comunicar als òrgans de l'Administració de l'Estat que correspongui, i trametre còpia a la Direcció General d'Administració Local de la Generalitat de Catalunya.

 

CINQUÈ.- Viabilitat pressupostària: l'aprovació de l'Oferta Pública d'Ocupació d'Estabilització de l'Ocupació temporal de 2022, no suposarà cap increment en el pressupost vigent atès que la majoria de places el cost està consignat en partides de Capítol I. Les noves places creades per abús de la temporalitat generaran cost quan la situació que ha donat lloc a la seva creació finalitzi, i caldrà treni-ho en consideració en les previsions dels pressupostos següents.

 

SISÈ- Peu de recurs:

"Contra aquest acte, que exhaureix la via administrativa i és immediatament executiu, i de conformitat amb els arts. 123 i 124 de la Llei 39/2015, de l'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, podeu interposar els següents recursos:

Amb caràcter potestatiu, recurs de reposició davant el mateix òrgan que ha dictat l'acte, dins el termini d'un mes, a comptar des del dia següent a la recepció de la seva notificació.

Alternativament, recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius de Barcelona, dins el termini de dos mesos, a comptar des del dia següent a la recepció de la seva notificació, de conformitat amb els arts. 8 i 46 de la Llei 29/1998 del 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa

Contra la resolució del recurs de reposició, podeu interposar recurs contenciós administratiu, davant els jutjats contenciosos administratius de Barcelona, dins el termini de dos mesos, a comptar des del dia següent a aquell en què rebí la seva notificació, si aquesta fos expressa; si no ho fos, el termini serà de sis mesos, comptats a partir del dia següent a la què es produís la desestimació presumpta del recurs.

Tot això, sense perjudici que es pugui interposar qualsevol altre recurs que estimi pertinent.

 

Vilanova i la Geltrú, 9 de juny de 2023

 

Rosa Huguet i Sugranyes

Presidenta

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
5357 {"title":"Agencia de Desarrollo Económico de El Garraf - Otros sujetos emisores (DOGC nº 2023-8947)","published_date":"2023-06-29","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"5357"} catalunya Agencia de Desarrollo Económico de El Garraf,DOGC,DOGC 2023 nº 8947,Otros sujetos emisores https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-06-29/5357-agencia-desarrollo-economico-garraf-otros-sujetos-emisores-dogc-n-2023-8947 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.