Consorcio de Acción Social de La Garrotxa - Otros sujetos emisores (DOGC nº 2023-8922)

EDICTO sobre las bases y la convocatoria para la cobertura interina de una plaza de técnico/a comunitario/a especializado en igualdad y feminismos para el servicio de atención integral LGTBI+.

EDICTE pel qual es fan públiques les bases i la convocatòria per a la cobertura interina d'una plaça de tècnic/a comunitari/ària especialitzat en igualtat i feminismes pel servei d'atenció integral LGTBI+.

 

 

BASES:

 

PRIMER.- OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA

L'objecte d'aquesta convocatòria és dur a terme la selecció per a la cobertura, pel sistema de concurs oposició en torn lliure, d'una plaça de personal laboral temporal, grup A2, de tècnic/a comunitari/a especialitzat en igualtat i feminismes pel Servei d'Atenció Integral LGTBI+, de manera temporal i fins a la cobertura definitiva de la plaça.

No s'estableix cap tipus d'exclusió per limitacions físiques o psíquiques si es produeix compatibilitat pel desenvolupament de les funcions assignades al lloc de treball. S'admetran, per tant, les persones amb minusvalidesa amb igualtat de condicions que la resta d'aspirants.

La descripció del lloc de treball és la següent:

- Categoria: tècnic/a comunitari/a especialitzat en igualtat i feminismes pel Servei d'Atenció Integral LGTBI+

- Grup de classificació: A2

- Classe de personal: 1 plaça de personal laboral temporal

- Sistema de selecció: concurs oposició en torn lliure

- Retribució: d'acord amb la fixada en el conveni de personal laboral del Consell

Comarcal de la Garrotxa d'acord amb la categoria assignada.

- Jornada de treball: jornada complerta (100%). Establir una jornada laboral de 7,20 hores diàries de mitjana de treball efectiu.

Les funcions bàsiques assignades a la plaça i lloc de treball objecte d'aquesta convocatòria són les següents:

- Difusió del SAI Garrotxa i de la Llei 11/2014 contra la LGTBIfòbia a través dels webs, cartells, campanyes de difusió i visibilització.

- Creació de campanyes comarcals per prevenir actituds discriminatòries.

- Realització d'activitats sobre la diversitat sexual i de gènere i elaboració de material pedagògic.

- Donar informació i assessorament a professionals, entitats i la ciutadania en general.

- Lideratge i dinamització de grups.

- Elaboració de projectes, implementació i avaluació de projectes LGBTI+

- Seguiment del pla d'igualtat intern del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa i suport a altres administracions que ho requereixin.

- Suport en l'actualització dels formularis i comunicacions del Consell i dels Ajuntaments per tenir en compte la diversitat familiar, la pluralitat d'identitats de gènere i el nom sentit.

- Elaboració de memòries, informes sobre la realitat LGBTI+ a la comarca.

- Coordinació amb les professionals del SIAD (Servei d'Informació i Atenció a les Dones) i altres àrees i serveis per l'execució de projectes.

 

SEGONA.- CONDICIONS I REQUISITS DELS/LES ASPIRANTS

Per prendre part a la convocatòria, serà necessari que les persones aspirants, a la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds, reuneixin les condicions següents:

a) Haver complert l'edat mínima exigida per accedir a l'ocupació pública i no excedir

l'edat de jubilació forçosa.

b) Tenir la nacionalitat espanyola d'acord amb les lleis vigents o disposar de la nacionalitat d'algun dels estats membres de la Unió Europea, sense perjudici del que estableix l'art. 57 del Reial Decret Llei 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic. Igualment podran ser admeses les persones incloses en l'àmbit d'aplicació dels tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya en què sigui d'aplicació la lliure circulació de treballadors.

c) Estar en possessió d'un grau universitari o diplomatura relacionat en l'àmbit de les ciències socials, o estar en condicions de tenir l'acreditació corresponent dins del termini de presentació d'instàncies. En cas de titulacions obtingudes a l'estranger caldrà acompanyar l'ordre ministerial corresponent de reconeixement, de conformitat amb la normativa reguladora de la homologació i consolidació dels títols i estudis estrangers d'educació no universitària.

d) Posseir la capacitat funcional per al desenvolupament de les funcions corresponents.

e) No haver estat separat, mitjançant expedient disciplinari, del servei de l'Estat, de les Comunitats Autònomes o de l'Administració Local, ni trobar-se inhabilitat per a l'exercici de funcions públiques, ni sotmès en les causes d'incapacitació o incompatibilitat establertes legalment.

f) Estar en possessió del certificat de coneixements de català de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL), nivell de suficiència (certificat C1) o qualsevol altre que tingui reconeguda l'equivalència de conformitat amb el decret 161/2002 d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya. Les persones aspirants que no acreditin el certificat esmentat hauran de superar una prova de català equiparable a aquest nivell i hauran de ser declarades aptes per tal de poder continuar en el procés de selecció.

g) Les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola, estar en possessió d'un certificat conforme han cursat la primària, la secundària i el batxillerat a l'Estat Espanyol; del diploma bàsic d'espanyol com a llengua estrangera establert pel Reial Decret 862/1988, de 20 de juliol, modificat i completat pel Reial Decret 1/1992, de 10 de gener, o certificació acadèmica que acrediti totes les proves adreçades a l'obtenció d'aquest o del certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes.

h) Carnet de conduir

i) Certificat d'inexistència d'antecedents per delictes sexuals

 

TERCERA.- PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS I DRETS D'EXAMEN

La sol·licitud per prendre part en aquesta convocatòria s'ha d'adreçar a la Presidència del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa i s'ha de presentar de manera telemàtica des de la pàgina web del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa accedint a la seu electrònica, tràmits en línia, instàncies electròniques.

En la sol·licitud s'haurà d'adjuntar la documentació següent:

a. Annex I Declaració responsable

b. Annex II Relació de mèrits per la fase de concurs

c. Fotocòpia del DNI o del passaport. En cas d'estrangers, document acreditatiu de la personalitat i la nacionalitat.

d. Fotocòpia de la titulació exigida o resguard d'haver abonat els drets per a la seva expedició.

e. Fotocòpia de la documentació acreditativa d'estar en possessió de coneixements de llengua catalana del nivell de suficiència (C1 del MERC) o de qualsevol altre que tingui reconeguda l'equivalència. Restaran exemptes d'acreditar els coneixements de llengua catalana en aquest procés selectiu les persones aspirants que hagin participat en un procés selectiu per accedir a un lloc de treball al Consorci d'Acció Social de la Garrotxa i hagin superat la prova de català del mateix nivell o superior, dins l'any immediatament anterior a la data de finalització de la presentació d'instàncies d'aquesta convocatòria, i ho facin constar expressament a la sol·licitud.

f. Només per les persones que no tenen la nacionalitat espanyola, fotocòpia de la documentació acreditativa d'estar en possessió d'un certificat conforme han cursat la primària, la secundària i el batxillerat a l'Estat Espanyol; diploma bàsic d'espanyol com a llengua estrangera establert pel Reial Decret 862/1988, de 20 de juliol, modificat i completat pel Reial Decret 1/1992, de 10 de gener, o certificació acadèmica que acrediti totes les proves adreçades a l'obtenció d'aquest o del certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes.

g. Fotocòpia de la documentació acreditativa dels mèrits que s'al·leguin per a la fase de concurs i d'acord amb l'establert a l'Annex II (certificat de vida laboral, informe serveis prestats de l'empresa privada, certificat serveis prestats a l'administració pública, certificats cursos de formació etc.) Els mèrits insuficientment acreditats no seran valorats.

h. Currículum vitae acadèmic i professional

i. Carnet de conduir

j. Certificat d'inexistència d'antecedents per delictes sexuals

Les dades corresponents al domicili, telèfon i adreça electrònica que figurin en la sol·licitud es consideraran com a úniques vàlides a efectes de notificacions i serà responsabilitat exclusiva de les persones aspirants els errors en la seva configuració i la comunicació al Consorci d'Acció Social de la Garrotxa de qualsevol canvi en les mateixes.

Les persones aspirant amb una discapacitat igual o superior al 33% hauran de fer-ho constar en la sol·licitud així com les adequacions de temps i mitjans materials específics que sol·liciten per realitzar les proves. Només es tindran en compte aquelles sol·licituds relatives a adaptacions que tinguin relació directa amb la prova a realitzar; correspon al tribunal qualificador resoldre sobre l'oportunitat i concreció de l'adaptació en funció de les circumstàncies específiques de cada prova selectiva. Per això aportaran, juntament amb la sol·licitud, una certificació de la Conselleria de Benestar Social o òrgan competent d'altres administracions públiques que acreditin la discapacitat.

No es fixen drets d'examen.

Les bases i la convocatòria es publicaran íntegrament en el Butlletí Oficial de la Província i en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

El termini de presentació de sol·licituds serà de vint dies naturals comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província de Girona o al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Les bases i la convocatòria es publicaran íntegrament en el Butlletí Oficial de la Província i en el Diari Oficial de la Província.

Els restants i successius anuncis d'aquesta convocatòria es faran públics únicament en el taulell d'anuncis electrònics de la pàgina web del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa (seu electrònica - tauler d'anuncis). Amb aquesta publicació es considerarà realitzada l'oportuna notificació a les persones aspirants.

Amb la formalització i presentació de la sol·licitud el i l'aspirant dona el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent.

En cas de documentació que s'hagi entregat anteriorment al Consorci d'Acció Social de la Garrotxa per altres motius, no és necessari que l'aspirant la torni presentar. En aquest cas cal que l'aspirant esmenti a la instància de quina documentació es tracta i quan i per quin motiu l'ha presentat anteriorment. Només es tindrà en compte la documentació referenciada a la instància.

 

QUARTA.- CONFIDENCIALITAT

Es garanteix la total confidencialitat de la participació de les persones candidates en aquest procés de selecció, així com de qualsevol de les seves dades personals i professionals.

D'acord amb el Dictamen de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades CNS 5/2019, la identificació de les persones participants en el procediment de selecció s'efectuarà mitjançant el nom i cognoms afegint quatre xifres numèriques del número del document nacional d'identitat, el número d'identitat d'estranger, el passaport o un document equivalent.

 

CINQUENA.- ADMISSIÓ DELS I DE LES ASPIRANT

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, la presidència del Consorci, o autoritat delegada, dictarà resolució en el termini màxim d'un mes, aprovant la llista d'admissió i exclusió d'aspirants. En la resolució es determinarà el lloc, data i hora de celebració del primer exercici del procés selectiu i es donarà a conèixer els noms i cognoms dels i de les membres titulars i suplents del tribunal qualificador. Dita resolució s'exposarà al tauler d'anuncis electrònic del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa. Amb aquesta publicació es considerarà realitzada l'oportuna notificació a les persones aspirants.

Les persones aspirants disposaran d'un termini de deu dies naturals, comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la resolució esmentada, per formular davant del President les reclamacions que creguin oportunes, adreçades a esmenar errors, reclamacions, recursos o recusació de membres del Tribunal. Si s'accepta alguna reclamació, es procedirà a notificar-la al o la recurrent en els termes que estableix la Llei 39/2015, d'1 d'octubre. Tot seguit, s'esmenarà la llista d'admissió i exclusió d'aspirants, notificant-ne només l'esmena a la persona interessada i exposant-la al tauler d'anuncis electrònic del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa. Si no s'hi presenten esmenes, es considerarà elevada a definitiva la llista d'admissió i exclusió d'aspirants i no caldrà tornar-la a publicar.

 

SISENA.- TRIBUNAL QUALIFICADOR

El tribunal qualificador estarà integrat pels següent membres:

PRESIDENT/A: La Directora del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa o persona en qui delegui.

VOCALS: Dues persones laborals fixes del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, amb igual o superior categoria a la plaça que es convoca.

El tribunal no es pot constituir ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, titulars o suplents indistintament, a més de la del president o presidenta i del secretari o secretària o de les persones que els substitueixin. El/la secretari/ària es nomenarà d'entre els membres del tribunal.

Per cada membre del tribunal es designarà un titular i un suplent. Tots els membres del Tribunal tindran veu i vot.

La totalitat dels membres haurà de posseir un nivell de titulació igual o superior al exigit per al ingrés en el cos o escala de la plaça que es convoca.

El tribunal pot disposar la incorporació de tècnics i tècniques especialistes per a totes o algunes de les proves, els quals actuaran amb veu però sense vot per debatre, en les sessions del tribunal, les qüestions que se'ls sotmetin relatives a les matèries de la seva competència. Per a la realització de proves que s'hagin de realitzar per professionals especialistes, caldrà almenys la presència d'un membre del tribunal per assegurar-ne la correcta realització.

El tribunal queda facultat per interpretar les presents bases en tot el que no preveuen i resoldre els dubtes que es puguin plantejar al llarg del procediment selectiu i prendre els acords necessaris per al bon ordre del procés.

Els membres del tribunal s'hauran d'abstenir en les proves selectives, mitjançant notificació formal al president de la Corporació, quant considerin que incorren en algunes de les causes previstes l'article 23 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

Els aspirants podran recusar els membres del tribunal per les mateixes causes d'acord amb l'article 24 de Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, en un escrit raonat que hauran d'adreçar al president del Consorci.

Als efectes previstos en el Real Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei (BOE 30/05/02), el tribunal qualificador es classifica en la categoria segona.

 

SETENA.- PROCÉS DE SELECCIÓ

El procés de selecció constarà de dues fases:

1. Fase d'oposició

2. Fase de concurs

El dia, l'hora i el lloc de realització de cadascuna de les proves, així com els resultats de les mateixes, es publicaran al tauler d'anuncis electrònic del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa. Amb aquesta publicació es considerarà realitzada l'oportuna notificació a les persones aspirants.

Per cadascuna de les proves es realitzarà una única crida. Les persones aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalats, seran excloses del procés selectiu, llevat de casos degudament justificats i apreciats lliurement pel tribunal.

El tribunal podrà determinar la realització de dos o més exercicis en una sola sessió i la seva execució en l'ordre que consideri més adient. En aquest cas, la correcció de cada exercici restarà condicionada a la superació de les proves anteriors d'acord amb l'ordre establert en aquestes bases.

Si el tribunal té coneixement que alguna de les persones aspirants no reuneix íntegrament els requisits per participar en la convocatòria, en qualsevol moment del procés selectiu podrà proposar, amb audiència prèvia de la persona interessada, la seva exclusió i, si escau, es posaran en coneixement de les autoritats pertinents les inexactituds o falsedats comprovades als efectes pertinents.

 

VUITENA.- FASE D'OPOSICIÓ

Aquesta fase estarà formada per dos exercicis obligatoris i eliminatoris assenyalats als punts 8.1 i 8.2: prova de coneixement de la llengua catalana i castellana i prova teòrica-pràctica de coneixements

8.1 Primer exercici: prova de català i/o castellà (obligatòria i eliminatòria)

Consistirà en una prova per valorar els coneixements de la llengua catalana nivell de suficiència (C1 del MERC). En quedaran exempts de realitzar-la els aspirants que en el moment de la presentació de la instància hagin acreditat el nivell intermedi o superior de la DGPL o qualsevol altre que tingui reconeguda l'equivalència.

El tribunal qualificador sol·licitarà l'assessorament de persones expertes en matèria lingüística, les quals actuaran amb veu i sense vot, assessorant l'òrgan de selecció en la valoració de la prova de coneixements de la llengua catalana.

També es realitzarà un exercici de coneixements de castellà que serà obligatori només per a les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola. El resultat serà d'apte/a o no apte/a i n'estaran exemptes les persones aspirants que hagin acreditat que han cursat la primària, la secundària i el batxillerat a l'Estat espanyol; també aquelles que estan en possessió del Diploma de nivell superior d'espanyol que estableix el Reial decret 1137/2002 1137/2002, de 31 d'octubre, o que han superat totes les proves adreçades a la seva obtenció, o les que disposin del Certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes.

La prova és obligatòria i eliminatòria pels aspirants que no han acreditat el nivell de català i/o castellà exigit en el moment de la presentació de la sol·licitud.

La qualificació de la prova és d'apte o no apte. Els aspirants que obtinguin una qualificació de no apte quedaran exclosos del procés selectiu.

8.2 Segon exercici: prova de coneixements (obligatòria i eliminatòria)

Consistirà en desenvolupar, en el termini màxim de dues hores, un supòsit teòric-pràctic sobre els aspectes relacionats amb les funcions i el temari que figura a l'annex 3 de les bases.

La puntuació màxima que es podrà assolir serà de 40 punts.

Les persones que no arribin a un mínim de 20 punts quedaran eliminades i ja no se'ls valoraran els mèrits que hagin acreditat.

 

NOVENA.- FASE DE CONCURS

Els mèrits es valoraran d'acord amb la data de finalització del termini de presentació d'instàncies. El tribunal valorarà els mèrits al·legats i justificats per les persones opositores d'acord amb el barem següent:

9.1 Experiència professional (màxim 5 punts)

a) Serveis prestats a l'administració pública realitzant tasques iguals o similars a les funcions descrites al primer apartat d'aquestes bases i segons la plaça que s'opti: 0,15 punts per mes treballat.

b) Serveis prestats a l'empresa privada en un lloc de treball realitzant tasques iguals o similars a les funcions descrites al primer apartat d'aquestes bases i segon la plaça que s'opti: 0,10 punts per mes treballat.

Els documents justificatius obligatoris a presentar per acreditar l'experiència professional són els següents:

1. Serveis prestats a l'administració pública:

- Certificat de serveis prestats emès per l'entitat pública en la qual va prestar serveis.

- Certificat emès per la Tresoreria General de la Seguretat Social de la vida laboral del sol·licitant. També (grup cotització 02)

- Certificat de les tasques realitzades emès per l'administració pública en la qual es varen prestar els serveis, si s'escau.

2. Serveis prestats a l'empresa privada:

- Certificat emès per la Tresoreria General de la Seguretat Social de la vida laboral del sol·licitant (grup cotització 02)

- Certificat de l'empresa en la qual va prestar serveis on s'especifiqui la categoria professional i les tasques desenvolupades, si s'escau.

3. Per les persones que han treballat com autònomes:

- Certificat de la TGSS o mutualitat laboral que correspongui.

- Liquidació de l'IAE o la pàgina del model 036 o 037 de la declaració censal del Ministeri d'Hisenda on constin la descripció, el tipus i el grup d'activitat.

9.2 Formació (màxim 5 punts)

1. Formació reglada (màxim 2,5 punts). Per títols acadèmics que tinguin relació directa amb el lloc de treball objecte de la convocatòria.

- Disposar d'una altra titulació universitària relacionada amb l'àmbit però diferent de la presentada com a requisit d'admissió: 1 punt

- Disposar de postgraus o màsters relacionats amb l'àmbit d'igualtat, violència de gènere i/o matèries relacionades amb el lloc de treball: 1 punt

 - Disposar de Postgrau de Polítiques Públiques LGTBI, impulsat i finançat per la Generalitat de Catalunya: 1,5 punts

2. Formació complementària (màxim 2,5 punts)

- Específica: tota aquella formació realitzada degudament acreditada, relacionada amb les funcions específiques de la plaça convocada.

- General: tota aquella informació realitzada degudament acreditada, que es pot considerar d'interès en qualsevol lloc de treball, és a dir, tota la relacionada amb les eines ofimàtiques d'ús habitual, qualitats dels serveis públics, procediment administratiu, habilitats interpersonals, prevenció de riscos i altres cursos, seminaris o jornades que no es poden considerar formació específica.

En la formació complementària, tant la general com l'específica, es valorarà la formació realitzada en centres d'ensenyament públic, així com en centres privats, sempre que els cursos formin part de programes subvencionats per organismes públics, d'acord amb la barem següent:

- Cursos amb certificat d'assistència:

De durada igual o inferior a 10 hores: 0,10 punts

De durada superior a 10 hores i inferior o igual a 20 hores: 0,20 punts

De durada superior a 20 hores i inferior o igual a 40 hores: 0,40 punts

De durada superior a 40 hores i inferior o igual a 80 hores: 0,60 punts

De durada superior a 80 hores i inferior o igual a 120 hores: 0,80 punts

De durada superior a 120 hores: 1 punt

- Cursos amb certificat d'assistència i aprofitament:

De durada igual o inferior a 10 hores: 0,20 punts

De durada superior a 10 hores i inferior o igual a 20 hores: 0,40 punts

De durada superior a 20 hores i inferior o igual a 40 hores: 0,80 punts

De durada superior a 40 hores i inferior o igual a 80 hores: 1,20 punts

De durada superior a 80 hores i inferior o igual a 120 hores: 1,60 punts

De durada superior a 120 hores: 2 punts

Tots els justificants dels cursos de formació hauran d'especificar la seva durada en hores. Si el certificat no especifica la durada es valorarà amb la puntuació mínima prevista.

9.3 Entrevista (màxim 5 punts)

L'entrevista personal es desenvoluparà als candidats que hagin superat la prova.

La qualificació màxima a atorgar en aquesta prova serà de 5 punts la qual es distribuirà de la següent manera per a cada candidat:

- Perfil molt adequat: 5,00 punt.

- Perfil força adequat: 4,00 punts.

- Perfil adequat: 3,00 punts.

- Perfil bastant adequat: 2,00 punts.

- Perfil no gaire adequat: 1,00 punts.

- Perfil gens adequat: 0,00 punts.

La puntuació obtinguda en aquesta fase incrementarà la del conjunt de les proves de la fase d'oposició. Aquesta puntuació no podrà ser aplicada per superar les diferents proves obligatòries de la fase d'oposició. A la persona que no es presenti el dia i l'hora que sigui convocat per a la realització de l'entrevista personal, se li atorgarà una puntuació de 0 punts.

La puntuació màxima del concurs de mèrits serà de 15 punts.

 

DESENA.- QUALIFICACIÓ FINAL I RESOLUCIÓ DEL PROCÉS SELECTIU

La qualificació final vindrà determinada per la suma de les puntuacions obtingudes en la fase d'oposició (màxim 40 punts) i en la fase de concurs de mèrits (màxim 15 punts).

Pel supòsit d'empat en la puntuació total dels aspirants es prioritzarà per a la crida la persona que hagi obtingut la major puntuació en la prova pràctica i si persisteix l'empat es donarà prioritat a la persona que hagi obtingut major puntuació a la prova d'experiència professional.

Acabada la qualificació de les persones aspirants, es publicarà la relació de les persones aprovades per ordre de puntuació obtinguda en el tauler d'anuncis electrònic del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa.

 

ONZENA.- CONTRACTACIÓ I PERÍODE DE PROVA

El període de prova és de 6 mesos. No obstant això, serà contractat/da personal laboral fix la persona aspirant que acrediti haver prestat serveis al Consorci dins l'any immediatament anterior a la convocatòria, sempre que ho hagi estat a la mateixa categoria, la valoració sigui adequada i durant un període igual o superior al previst en el període de prova. Si els serveis han estat prestats per un període inferior, el període de prova serà el temps necessari per completar els mesos.

El període de prova serà supervisat per l'àrea de Recursos Humans i el/la coordinador/a del servei on sigui destinat/da la persona aspirant. Si la persona aspirant no assoleix el nivell suficient d'integració i eficiència en el lloc de treball objecte del procés selectiu serà declarada no apte per resolució motivada del President, amb tràmit d'audiència prèvia, i perdrà en conseqüència tots els drets a la contractació laboral. En aquest supòsit se'n donarà compte als representants del treballadors.

Una vegada acabat el període de prova, la persona aspirant que l'hagi superat satisfactòriament serà contractada com a personal laboral fix.

 

DOTZENA.- BORSA DE TREBALL

Les persones que no siguin seleccionades però que hagin aprovat el procés de selecció, restaran incloses en una borsa de treball per cobrir possibles vacants o necessitats del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa en llocs de treball que requereixin de les mateixes titulacions o especialitats formatives que les requerides en aquest procés selectiu.

La vigència d'aquesta borsa serà de dos anys, prorrogable un any més com a màxim. Al tractar-se d'una borsa d'oferta d'ocupació pública, prevaldrà el resultat d'aquest procés per sobre de les borses de la mateixa categoria ja existents.

Es respectarà en tot cas, l'ordre de puntuació de major a menor dels aspirants per a la seva contractació. Quan l'aspirant contractat no es pugui incorporar per qüestions de disponibilitat segons les necessitats del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, es farà l'oferiment a l'aspirant següent per ordre de puntuació.

En cas que la contractació sigui per cobrir un lloc de treball subvencionat i que la subvenció indiqui uns requisits específics que ha de complir el candidat a contractar, s'agafarà la primera persona de la borsa que compleixi aquests requisits.

És obligació dels candidats que formin part de la borsa facilitar un o dos telèfons de contacte, així com una adreça de correu electrònic o qualsevol altre mitjà de localització, als efectes de comunicació, així com mantenir-ho permanentment actualitzat.

L'oferiment de la contractació a l'aspirant es durà a terme des del Servei de Recursos Humans que efectuarà trucada telefònica al número/s de telèfon facilitat per aquest. La comunicació telefònica s'intentarà durant un mínim de 3 vegades, durant un dia i dins la jornada laboral, entre les 8 i les 15 hores, amb un interval de dues hores entre cada trucada.

Si després d'aquests intents, l'aspirant segueix sense estar localitzat, se li enviarà un correu electrònic amb confirmació de lectura perquè es posi en contacte amb el Servei de Recursos Humans amb un termini màxim de 24 hores per posar-se en contacte amb el Consorci per comunicar la seva voluntat. Si l'aspirant no contacte amb el Servei de Recursos Humans, es passarà a la crida al següent aspirant per ordre de puntuació.

Quan no sigui possible localitzar l'aspirant en l'oferiment d'una contractació, aquest passarà al final de la llista aprovada.

Feta la proposta de contractació, l'interessat haurà de manifestar en el termini d'un dia laborable la seva acceptació o renúncia de la contractació proposada. La manca de manifestació s'entendrà com a rebuig de l'oferiment.

Mentre una persona integrant de la llista d'espera tingui vigent un contracte temporal amb el Consorci, no se li oferirà cap altra nova contractació que es pugui generar encara que aquest sigui de durada superior, exceptuant quan es tracti de cobrir una vacant de la mateixa categoria fins a la cobertura definitiva del lloc de treball mitjançant el procés d'oferta pública d'ocupació, o situacions administratives que comportin una reserva de lloc de treball per un període superior a 12 mesos, o un contracte de relleu sempre i quan reuneixi els requisits legals.

Quan un/a treballador/a temporal finalitzi el seu contracte s'incorporarà novament al lloc de borsa que li correspon d'acord amb el seu ordre de puntuació que s'hagi aprovat en el tancament de les llistes definitives.

Amb la finalitat d'evitar la infracció de l'ordenament jurídic aplicable en matèria de contractació temporal i atès que es tracta de contractacions o nomenaments temporals, no s'efectuarà la crida si de la nova contractació se superessin els períodes màxims d'acumulació de contractes laboral temporal previstos a la legislació vigent, excepte que la modalitat de contractació que s'ofereixi sigui una modalitat de contracte que no generi concatenació de contractes.

Pel que fa a la resta de criteris de la borsa de treball, ens remetem al que s'estableix als criteris de gestió interna de les borses de treball del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, aprovada per la Junta General en data 23 de març de 2022.

 

TRETZENA.- EXCLUSIÓ DE LA BORSA

Seran causes d'exclusió de la borsa de treball:

a) No reunir els requisits necessaris per ser contractats segons el que s'indica a les bases

b) Haver renunciat a participar a la borsa

c) La no incorporació efectiva injustificada al lloc de treball el primer dia de la contractació excepte que concorri alguna causa de suspensió.

d) Ser sancionat a conseqüència d'un expedient disciplinari al Consorci d'Acció Social de la Garrotxa. Transcorregut un any des de la resolució ferma de l'expedient disciplinari l'aspirant podrà integrar-se de nou a la borsa de treball, mitjançant sol·licitud expressa.

e) Rebutjar tres ofertes de treball, llevat que concorri alguna de les causes de suspensió de participació a la borsa.

f) Renunciar dues vegades a un contracte de treball que s'està desenvolupant, llevat que concorri alguna de les causes de suspensió de participació a la borsa.

g) No superar el període de prova establert en el contracte

h) Les persones que en acabar el contracte o nomenament rebin un informe desfavorable del desenvolupament de les seves tasques per part del seu superior.

i) Qualsevol persona inclosa a la borsa de treball podrà demanar la seva exclusió voluntària de la borsa, presentant l'escrit de renúncia corresponent al registre d'entrada del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa.

 

CATORZENA.- CAUSES DE SUSPENSIÓ TEMPORAL

Es consideren causes de suspensió temporal de participació a la borsa, i per tant, de contractació, les següents:

a) Estar en situació de baixa mèdica.

b) Permís de maternitat, paternitat, baixa motivada per embaràs o situació assimilada.

c) Estar prestant serveis amb un contracte de durada determinada en un altre lloc del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, excepte els supòsits previstos en l'apartat quart.

d) Estar en causa de suspensió del contracte de treball.

e) Qualsevol persona inclosa a la borsa de treball podrà sol·licitar per escrit la suspensió de la seva crida per a una oferta de treball. En cap cas, la suspensió es podrà aplicar de manera sobrevinguda quan es produeixi la proposta de contractació. Quan la persona interessada desitgi incorporar-se de nou a la borsa de treball ho haurà de manifestar, igualment, per escrit. La reincorporació serà en el seu lloc en la borsa de treball.

 

QUINZENA.- INCOMPATIBILITATS

En l'exercici de la funció pública atribuïda a la plaça a la qual ha estat destinat/da l'aspirant/a, serà aplicable la normativa vigent sobre el règim d'incompatibilitats en el sector públic, en compliment de la qual la persona aspirant, abans d'incorporar-se al servei de la corporació, ha d'efectuar una declaració d'activitats i, si escau, sol·licitar la compatibilitat o exercir, altrament, l'opció que preveu l'article 10 de la Llei 21/1987, de 26 de novembre i l'article 337 del Decret 214/1990.

 

SETZENA.- RECURSOS

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit del President, si aquests actes decideixen directament o indirectament els fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, potestativament, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant del President, o bé recurs contenciós administratiu d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1988, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Girona.

Contra la desestimació per silenci administratiu del recurs de reposició, s'hi pot interposar recurs contenciós - administratiu en el termini de 6 mesos a comptar de l'endemà a finalització del termini d'un mes que té l'administració per resoldre'l.

Contra les resolucions i els actes de tràmit del Tribunal Qualificador, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, recurs d'alçada davant del President.

Les resolucions i actes de tràmit del Tribunal Qualificador que no decideixen directament o indirectament sobre el fons de l'assumpte, si podran interposar reclamacions quan es tracti d'esmenar possibles errors materials en la confecció de la llista d'aprovats, errors mecanografiats en la transcripció de publicacions, errors aritmètics en les qualificacions o errors observables a simple vista. Aquests errors també podran ser corregits d'ofici pels òrgans de selecció.

Igualment els interessats poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Per la mera concurrència als processos selectius s'entén que l'aspirant accepta íntegrament aquestes bases, tret que, prèviament, hagi exercit el seu dret a impugnar-les.

 

Olot, 17 de maig de 2023

 

Santi Reixach i Garriga

President

 

 

ANNEX I - DECLARACIÓ RESPONSABLE

 

(Vegeu la imatge al final del document)

 

 

ANNEX II - RELACIÓ DE MÈRITS AL·LEGATS

 

(Vegeu la imatge al final del document)

 

 

ANNEX III - TEMARI

 

1. La Llei 11/2014, del 2 d'octubre per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia o llei contra l'homofòbia. Objecte, contingut, característiques principals i àmbit d'aplicació.

2. Protocol de desplegament del deure d'intervenció del personal de les administracions públiques per fer efectiu l'abordatge de l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia a Catalunya.

3. Llei 4/2023, de 28 de febrer, per la igualtat real i efectiva de les persones trans i per la garantia dels drets de les persones LGTBI. Objecte, contingut, característiques principals i àmbit d'aplicació.

4. Llei 19/2020, del 30 de desembre, d'igualtat de tracte i no-discriminació. Objecte i àmbits.

5. Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista i Llei 17/2015, del 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes.

6. Serveis i tràmits de la Xarxa d'Atenció Integral (SAI).

7. Canvi de nom de persones trans* i intersexe. Normativa i procediments.

8. Denúncia de fets LGBTI-fòbics. Normativa i procediments.

9. El Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci de la Generalitat de Catalunya.

10. Diversitat sexual, afectiva i de gènere. Definició de conceptes.

11. Polítiques públiques de gènere i LGTBI. Marc conceptual, planificació, implementació i avaluació.

12. Interseccionalitat. Concepte i aplicació a les polítiques LGBTI.

13. La diagnosis de les realitats de les persones LGBT+ a la Garrotxa.

14. Vadegè, polítiques de gènere a la Garrotxa. Propostes de treball 2022-2026.

15. La gestió de projectes d'intervenció: diagnosi, definició del projecte, execució i avaluació.

16. El treball grupal. Poder i rang dins dels grups. Relacions dins del grup i gestió de conflictes. Tipus d'intervencions grupals.

17. El treball comunitari. L'acció comunitària inclusiva.

18. La prevenció i la sensibilització des del SAI.

19. Recursos i serveis d'atenció de la xarxa LGBTI.

20. Pla d'Igualtat intern del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
4311 {"title":"Consorcio de Acción Social de La Garrotxa - Otros sujetos emisores (DOGC nº 2023-8922)","published_date":"2023-05-24","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"4311"} catalunya Consorcio de Acción Social de La Garrotxa,DOGC,DOGC 2023 nº 8922,Otros sujetos emisores https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2023-05-24/4311-consorcio-accion-social-garrotxa-otros-sujetos-emisores-dogc-n-2023-8922 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.