Un total de 22.564 persones s'han presentant a les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià

Imagen del artículo Un total de 22.564 persones s'han presentant a les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià

Estas imágenes pertenecen a gva.es

  • Les proves augmenten la participació respecte a 2022
  • Més del 65 % de les persones inscrites són dones
  • La JQCV ja ha fet públiques les notes del C1 i al voltant del 28 de novembre es publicaran les del nivells A2, B1, B2 i C2

Un total de 22.564 persones s'han presentat a les proves certificadores de nivell de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) en l'any 2023, la qual cosa implica un increment de 759 persones respecte a l'any anterior, tot i que la matrícula d'enguany ha sigut un 3 % inferior a la del 2022. 

La mitjana de presentats ha sigut del 60 % de les persones inscrites. El nivell de més alta participació és el C1 amb un 69 % i, per contra, el més baix és el B2 amb un 56 %. Al llarg del mes d'octubre i el primer dissabte del mes de novembre, les persones que es van inscriure en les proves de valencià han anat passant per les diferents parts de les proves. El primer dissabte, 14 d'octubre, van tindre lloc les àrees escrites de tots els nivells A2, B1, B2, C1 i C2. El dissabte següent, 21 d'octubre, van ser les proves orals del nivell C1, el següent els nivells A2, B1 i B2 i, el 4 de novembre, el C2.

La distribució dels orals en els dissabtes posteriors ha permés que les persones participants conegueren prèviament els resultats obtinguts en les primeres àrees que són les de comprensió oral i escrita, i la de continguts lingüístics. Una vegada incorporats els resultats de l'àrea oral, en l'A2 hi ha un 72 % que les ha superades, en el B1 un 66 %, en el B2 un 61 %, en el C1 el 59 % i en el C2 el 57 %.

Les proves referents en esta convocatòria, com ve ocorrent de manera habitual, són les dels nivells C1 i C2 que es mantenen per damunt dels 17.000 i 10.000 que representen el 51 % i 21 % de les persones participants, respectivament. La majoria de les persones inscrites són dones, més del 65 %, en alguns nivells el 70%. La mitjana és 32,05 % d'hòmens i el 67,95 % de dones.

Cal indicar que hi ha hagut un únic període d'inscripció i per tant estes dades fan referència de manera unívoca a esta.

Respecte dels trams d'edat, hem de fer constar que en el nivell A2 el 57 % de les persones tenen entre 41 i 60 anys, mentres que el 28 % té entre 21 i 40. En el C2, la proporció és inversa, un 24 % té entre 41 i 60, mentres que el 66 % té entre 21 i 40.

Una vegada corregides les àrees escrites, la JQCV ja ha fet públiques les notes del C1 i al voltant del 28 de novembre es publicaran les del nivells A2, B1, B2 i C2.

JQCV RESULTATS
 

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
20259 valencia Conselleria de educación, universidades y empleo https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/valencia/press_release/2023-11-18/20259-total-22-564-persones-han-presentant-proves-junta-qualificadora-coneixements-valencia https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.