Protecció Civil de la Generalitat activa l'Alerta del pla VENTCAT per la previsió de fort vent al terç nord de Catalunya

Imagen del artículo Protecció Civil de la Generalitat activa l'Alerta del pla VENTCAT per la previsió de fort vent al terç nord de Catalunya

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

 1. Avui dimarts bufarà fort vent al Pirineu i Prepirineu amb ratxes que podran superar els 90 km/h
 2. A partir de la matinada i demà les ventades s'estendran a l'Alt i Baix Empordà
 3. Cal extremar sobretot les precaucions en la conducció i en totes les activitats a l'aire lliure a les zones afectades pel vent
 4. Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d'Alerta del Pla Especial d'Emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d'un episodi amb fortes ratxes de vent a la zona del Pirineu i Prepirineu des d'avui al migdia fins demà dimecres..

  Segons preveu el Servei Meteorològic de Catalunya SMC, a partir d'aquest migdia hi ha possibilitat de vent superior als 90 km/h a les comarques del

  Pirineu i Prepirineu. A partir d'aquesta matinada i durant tot el dia de demà aquesta possibilitat s'estendrà a l'Alt i Baix Empordà amb major intensitat. El component del vent serà nord i afectarà sobretot a cotes altes del Pirineu i al sector del cap de Creus i cap de Begur.

  A més, degut a la precipitació important de neu que es preveu fins dimecres al migdia al vessant nord del Pirineu, hi haurà la possibilitat del fenomen del torb. Així mateix, es preveu fort onatge (maregassa) a les comarques de l'Alt i Baix Empordà sobretot a partir d'aquesta nit i fins demà. La direcció de l'onatge serà de nord-est i hi haurà mar de fons.

  Protecció Civil recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l'aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

  A més, també a nivell urbà cal ser molt prudent amb la possible caiguda d'elements estructurals i objectes nadalencs a la via pública. A nivell preventiu, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Tampoc és segur protegir-se darrera de murs o cartells publicitaris si no són estables.

  Es recomana fer seguiment de l'evolució meteorològica al perfil del @meteocat i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.

https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14007 catalunya Mercè Salvat,Protecció Civil https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-21/14007-proteccio-civil-generalitat-activa-alerta-pla-ventcat-previsio-fort-vent-terc-nord-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.